CD Projekt Red: Nie je fér porovnávať trailery a ukážky z hrania

Ako je to s downgradom Witcher 3: Wld Hunt? V roku 2013 vyzeral lepšie ale...

pridal roberto 14.5.2015 o 21:16 pod hry
CD Projekt Red: Nie je fér porovnávať trailery a ukážky z hrania

HRY > NOVINKY >

Na účte YouTubera s nickom docm77 sa objavilo video so zamestnancom spoločnosti CD Projekt Red zodpovedným za vizuálne efekty. V rozhovore sa vyjadril ku kontroverzii, ktorá kazí radosť z dlho očakávaného vydania Zaklínač 3: Divoký Hon. Hra sa ku svojim majiteľom dostane 19. mája a v túto najnevhodnejšiu dobu sa internetom šíria porovnania "starej a novej verzie". Z jednoduchého porovnania záberov sa zdá, že CD Projekt musel siahnuť po kompromisoch a finálny produkt nevyzerá až tak úžasne ako v traileroch. Podľa zamestnanca CD Projektu ale ide o neférové porovnanie.

"Nie, neurobili sme downgrade, je to... Proste nie. Nemôžete urobiť downgrade hry, ktorá vtedy ešte neexistovala alebo nebola v hrateľnom stave. To sa nedá. Nebolo čo znižovať o úroveň nižšie, pretože to ešte neexistovalo. Nejaký chlapík porovnal hotový produkt s niečím, čo nebolo hrateľné.

Dve veci by si ľudia nemali pliesť. Downgrade je... Optimalizácia je nutná k rozchodeniu hry. Downgrade je, keď hru z nejakého dôvodu úmyselne zhoršíte. To ale absolútne nie je náš prípad. Ľudia by tiež mali pochopiť, že nie je fér porovnávať trailery a ukážky z hrania.  Trailer je... Trailer je o vopred pripravených nádherných záberoch. Vezme sa jedna lokalita, perfektne sa nasvieti, nastaví sa perfektný uhol kamery a perfektná scéna a (potom) to vyzerá parádne. Je to zachytené v super vysokom rozlíšení a potom prejde dodatočnými úpravami. Je to proste trailer. Ukážka z hrania (gameplay demo) vám ukáže skutočnú hru. Až vtedy vidíte, ako vyzerá reálna hra."

CD Projekt Red: Nie je fér porovnávať trailery a ukážky z hrania

Ale už v roku 2013 sme predsa videli aj "gameplay demo". Bolo skutočné? Vraj bolo, ale odvtedy sa zmenili shadery...

"V roku 2013 sme ukázali gameplay demo, ale krátko po tom sme ho kompletne... Keď sa pozriete na grafiku, je kompletne iná. Vidíte, že sme predtým použili iných systém shaderov. Nie je tam súčasný, založený na fyzike. Ten bol o čosi plochší. Niektoré veci boli ostré, dokonca až príliš a použitý filter nerobil dobre očiam. Išli ste cez les a vegetácia bola ostrá. Nefungovalo to... Celý systém sme teda vymenili a nahradili ho týmto PBR systémom, ktorý je stále krajší a krajší."

To však znie, ako keby mala byť hra vo finále krajšia než v roku 2013, v rôznych porovnaniach obrázkov však vidíme nižšiu kvalitu textúr, terénu, časticových efektov, zníženie vykresľovanej vzdialenosti a skôr horšie než lepšie nasvietenie. Na druhej strane, je viac než uveriteľné, že v roku 2013 ešte nemali skutočnú hru a nevedeli, čo do nej nakoniec budú môcť dať a čo nie. A hra naďalej vyzerá veľmi dobre. Ostáva teda iba jediná otázka. Ktorým gameplay trailerom sa dá veriť, ak nie tým z dielne CD Projekt Red?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19906)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk