Sega mení smer, plánuje sa zamerať na mobily a vydať 46 free-to-play hier

"Balený softvér" už japonskému distribútorovi nevynáša, budúcnosť leží v mobiloch a free-to-play hrách pre telefóny, tablety a PC.

pridal roberto 15.5.2015 o 11:19 pod hry
Sega mení smer, plánuje sa zamerať na mobily a vydať 46 free-to-play hier

HRY > NOVINKY >

Sega po slabých predajoch hry Sonic Boom naštartovala transformáciu a veľkou rýchlosťou sa presúva od klasických hier k mobilnému a free-to-play hraniu. V pokračovaní týmto smerom ju ešte posmelili čísla z uplynulého finančného roka, ktoré odhalili aj slabé predaje Football Manager 2015 a "iba" dva milióny predaných kusov drahého Alien: Isolation.

Čo teda spoločnosť čaká v najbližšom roku? Veľa naznačila už februárová správa, že spoločnosť vo veľkom investuje do štúdií vyrábajúcich hry pre mobily a tablety. Patria jej už bostonskí autori Marvel Puzzle Quest, tiež štúdio zodpovedné za Samurai Siege a získala aj majoritný podiel v štúdiu Ignited Artists, mobilné hry jej pritom ani doteraz neboli cudzie.

Nová stratégia Segy je ešte jasnejšia po odhalení svojich plánov na najbližší rok. Do 31. marca 2016 chcú vydať 47 digitálne distribuovaných titulov a 46 z nich bude free-to-play, teda hry poskytované zadarmo a nabádajúce k mikrotransakciám.

Sega mení smer, plánuje sa zamerať na mobily a vydať 46 free-to-play hier

Prepojené trhy mobilných a free-to-play hier neustále rastú a Sega v nich vidí veľký potenciál pre rast upadajúcich ziskov. Zníži preto svoje investície do "baleného softvéru" a presúva ich do divízie digitálnych titulov. Na fiškálny rok 2016 predpovedá až 60% zvýšenie predajov digitálnych hier, pokým klasické hry majú každý rok klesnúť o 8 %.

Nová stratégia a príchod množstva nových titulov vyústi aj k odstrihnutiu časti jej starších mobilných hier. Výsledkom je, že jej menej zaujímavé hry začnú čoskoro miznúť z App Store, Google Play Store, Samsung App Store aj Amazon App Store. Niektoré z nich sa však môžu vrátiť "v novej forme". Tituly však zostanú dostupné ich majiteľom a dostanú sa k nim aj po ich vymazaní či kúpe nového zariadenia.

Nevieme, či a ako sa zmeny dotknú aj britského štúdia Creative Assembly, ktoré má v rámci štruktúry Segy zvláštne postavenie a je zodpovedné za Alien: Isolation a Total War sériu. Na Steame už medzi free-to-play hrami nájdeme spin-off Total War Battles: Kingdom a pripravuje sa aj Total War: Arena.





Páči sa mi!

Zaradené pod: SEGA, mobil, free2play






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk