História Zaklínač série

Zaklínač práve dostal svoj seriál a je správny časť pozrieť sa na aktuálny stav herných spracovaní.

pridal saver 29.12.2019 o 19:41 pod hry
História Zaklínač série

HRY > NOVINKY >

Zaklínač práve dostal svoj seriál a je správny časť pozrieť sa na aktuálny stav herných spracovaní. Samotná hlavná séria začala v roku 2007 a odvtedy, akoby si autori dali zásadu každé štyri roky priniesť novú časť série. Stihli tak spraviť tri veľké tituly a tri menšie.  Tento rok to však pre Cyberpunk 2077 preskočili a nového pokračovania sa dočkáme až o niekoľko rokov. V každom prípade vývoj novej hry je potvrdený.

 

Hlavné hry

 

Witcher 1 - PC - 2007 - Priemer hodnotení 81%, rozšírená edícia 86%  - Sector 90%, rozšírená edícia 95%

História Zaklínač série

Prvá Zaklínač hra prišla ako prekvapenie, hlavne pre fanúšikov knižnej série od Sapkowskeho, ktorú hra veľmi dobre zachytila. Nebol to ešte Witcher akého ho poznáme dnes, ale prvá hra mu položila veľmi dobré základy. Síce autori pôvodne uvažovali nad Diablo štýlom hry, zvíťazil štandardný RPG štýl poháňaný Aurora enginom od Bioware. Vďaka jeho možnostiam sa mohli autori realizovať v RPG možnostiach hry, zapracovali do titulu tri bojové štýly, medzi ktorými si mohli hráči vyberať, ako aj prídavok alchýmie a vytváranie troch typov elixírov, aby bolo do tretice všetko dobré zaklínač si mohol vybrať tri rôzne cesty hrou.

Príbeh prvej hry nám priblížil poslanie samotného Zaklínača a konkrétne Geralt hneď na začiatku dostáva úlohu vyliečiť kráľovu dcéru spod kliatby, ktorá ju transformovala na monštrum. Následne sa vydáva na cestu na ktorej spoznáme svet, hlavné postavy série, ako aj mestá.

CD Projekt dal svojho času vytvoriť aj konzolovú verziu pre Xbox360 a PS3, ale pre problémy s vývojom zo strany Widescreen Games a následným neplatením peňazí CD Projektom bola hra zrušená. Popri pokusoch o vydanie konzolovej verzie autori pracovali aj na vylepšenej Enhanced edícii pre PC, ktorá pridala nové epizódy a zafixovala chyby. Toto sa následne stalo ich štandardom a vylepšená edícia sa objavila aj pri dvojke a určite ju môžeme čakať aj pri trojke,.

 

 

Witcher 2 - PC, Xbox 360 - 2011 - priemer 88%, Sector 90% a rovnaké hodnotenie dostala aj  rozšírená edícia

História Zaklínač série

Druhá hra o štyri roky neskôr nabrala na kvalite a nabrala aj na platformách, konkrétne autori s oneskorením naportovali hru na Xbox 360. Pre obe verzie autori už použili svoj vlastný engine a pridali mu aj Havok fyziku na zvýšenie dynamiky sveta. Hra už bola rozsiahlejšia, mala vetvený príbeh a rôzne konce.  Konkrétne ich bolo 16, aj keď skôr to bol stav sveta na konci hry, ako rozličné ukončenia príbehu.  Hra sa však vylepšila v každom ohľade od grafiky, cez vyrozprávanie príbehu až po bojový štýl.

V príbehu druhej hry sa Zaklínač vydáva po stopách vraha kráľa. Z vraždy bol pritom obvinený on sám, ale vďaka priateľom Rochemu a Triss uteká, a všetci sa spolu vydávajú na cestu za pravdou. Stále však išlo o priamu uzatvorenú cestu, aj keď s rôznymi poprepájanými väčšími lokalitami. Na plné otvorenie prostredia hra ešte vtedy čakala.

Komerčne hre veľmi pomohlo hlavne spomenutie Obamom na návšteve Poľska, kedy mu ju dal poľský premiér Donald Tusk, ako ukážku umiestnenia krajiny v globálnej ekonomike. Aj bez toho však hra bola výraznejšia ako jednotka a v niektorých ohľadoch je stále lepšia aj ako trojka. Rovnako neskôr dostala Enhanced edíciu.

 

 

Witcher 3 - PC, Xbox One, PS4 - 2015 - priemer hodnotení 93% , Sector recenzia 100%

História Zaklínač série

Tretia hra vychádza o ďalšie štyri roky neskôr a úplne prepracúva koncept hry na otvorený svet. Už od začiatku sa zdalo, že sa konečne rodí nasledovník Skyrimu a vydanie to plne potvrdilo. Hra prekonáva konkurenciu v takmer každom ohľade a aj keď jej nechýba dostatok bugov a kontroverzia okolo orezania grafiky, ponúka zábavu aj na sto a viac hodín. Hra v tretej časti dostala množstvo možností ako napríklad pribudli zaklínačské zmysly, boje na koňoch, more, plávanie, plachtenie a aj používanie kuše, všetko to je na masívnom území, ktoré je 30 krát rozsiahlejšie ako predchádzajúce Witcher hry.

V príbehu sa tentoraz chce Geralt posunúť vpred, chce mať pokoj, ale ten mu naruší príchod nepriateľskej armády známej ako Divoký Hon. Tá za sebou v Severných kráľovstvách necháva len krvou nasiaknutú zem a ruiny. Keďže práve Geralt je kľúčom k ich zastaveniu, musí sa vydať na boj, svoj posledný boj. Hra totiž má byť posledná zo série, respektíve posledná s príbehom Geralta. Bude tak zaujímavé sledovať kam a ako budú smerovať novú Witcher hru.

CD Projekt teraz prvýkrát vyvíjal hru na viac platforiem naraz a aj keď štart nie je úplne najhladší, chyby sú skôr len drobnosti, ktoré postupne odstraňujú.  K tomu postupne začali vydávať menšie free dlc balíky, ktorých bude 16 a na ktorých si CD Projekt založil marketing, ale postupne pribudli aj dve veľké platené expanzie. 

Boli to Hearts of Stone (10) a neskôr Blood and wine (10) obe kvalitné expanzie, kde hlavne Blood and Wine rozšírila samotné možnosti hry. 

 

 

Z doplnkových hier vyšli:

 

Witcher Adventure Game - 2014 - priemer hodnotení 66%, Sector 70%

História Zaklínač série

Minulý rok séria dostala aj stolnú hru, ktorá vyšla ako klasická fyzická verzia, tak aj digitálna pre PC a tablety. Mohli ste v nej prebrať štyri postavy zo sveta hier a kníh a to Geralta, Triss Merigold, Yarpena Zigrina a Dandeliona. Každý mal vlastné parametre, výhody a nevýhody pri bojoch a prekonávaní prekážok. Hrať ste mohli proti AI, ale aj proti priateľom.

 

 

Witcher Battle Arena - 2015 - priemer hodnotení 63%, Sector 60%

História Zaklínač série

Pokus o MOBA hru pre mobily nedopadol zle. Síce má len dve mapy, málo režimov, ale je decentne hrateľná. Určite to nie je LoL alebo DOTA, aj keď škoda, že nevyšla na primárnu MOBA platformu a to PC. Na druhej strane, aspoň má značka podchytenú aj mobilnú platformu.

 

 

Gwent: Witcher Card Game - 2018 - priemer hodnotení 80%, Sector 80%

História Zaklínač série

Po vydaní Witcehra 3 zobral CD Projekt z neho kartovú hru a osamostatnil ju. Samostatná hra je primárne multiplayerová a odlišná od pôvodnej verzie, ale stále dobre hrateľná a zábavná. Zrejme nikdy niekedy dosiahne popularity Hearthstone, ale zdá sa, že žije a autori sa o ňu chcú ďalej starať, aj keď len vo verziách pre PC a mobily. Nedávno ohlásil, že konzolové verzie už nebude updatovať.

 

 

Thronebreaker: The Witcher Tales - 2018 - priemer hodnotení 85%, sector 90%

História Zaklínač série

V roku 2018 prišla aj ďalšia kartová hra zo sveta Zaklínača, ktorá spája rozprávanie príbehu s bojmi na kartový štýl Gwentu. Je to singleplayer hra a vo svojom štýle je jedna z najlepších na trhu a ponúkne desiatky hodín hrateľnosti v hlavnom príbehu a aj vedľajších úlohách.

 

 

Knihy 

História Zaklínač série

Witcher značka veľmi pekne rozrastá, ak si ju však chcete plne vychutnať, najlepšia cesta je cez knihy, ktorých je už osem a ponúkajú lepší prehľad o svete hry, Geraltovi a jeho priateľoch. Ak by sme si to v rýchlosti priblížili, tak celá séria má štyri hlavné postavy a to Geralta, ktorý je považovaný za jedného z najsilnejších zaklínačov a ktorý namiesto ovplyvňovania politiky svoje schopnosti ponúka ako nájomný zaklínač. Jeho milenkou je Yennefer z Vengerbergu, čarodejnica, ktorá má ako ľudskú tak aj elfskú krv a má cez sto rokov. Mágia však robí ženy sterilnými a tak si Yennefer a Geralt adoptovali mladú Ciri, ktorú trénujú za zaklínačku. Nakoniec je tu Triss Merigold, čarodejnica a blízka priateľka Geralta a Yennefer, ktorá má vlastné city ku Geraltovi a tak sa nedivíme, že sa objavuje aj v jeho posteli. Triss je ako sestra mladej Ciri. Možno práve Ciri bude hrdinkou ďalšej Zaklínač hry, keďže CD Projekt ju v trojke dosť potlačil dopredu a je aj hrateľnou postavou.

 

Seriál

História Zaklínač série

Určite nepremeškajte ani nový Netflix seriál, ktorý veľmi dobre zachytáva svet Zaklínača. Prvá seria práve vyšla a druhú očakávame koncom roku 2020. Prvá sa orientovala na prepracovanie poviedok na pozadí ktorých sleduje stretnutie Geralta s Yeneffer a Ciri.





Páči sa mi! (+22)

Zaradené pod: witcher, história, hry, seriál, knihy






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk