Voňavému doplnku k Oculus Rift sa nedarí

Feelreal dokáže simulovať ľahký vánok, teplo sálajúce zo sopky , vodné kvapky z neďalekého vodopádu, aj arómu pušného prachu, ale nedokáže vyzbierať peniaze.

pridal roberto 18.5.2015 o 11:13 pod hardware
Voňavému doplnku k Oculus Rift sa nedarí

HARDWARE > NOVINKY >

V marci sme vám predstavili VR masku FeelReal, doplňujúcu audio-vizuálny virtuálny zážitok z Oculus Rift o pachy a hmatové vnemy. Partia nadšených vývojárov svoj prototyp vzala na GDC, kde ho otestovala na pár odvážlivcoch, čím si pripravili pôdu na spustenie KickStarter kampane. Zopakujme si, že FeelReal sa dá fyzicky spojiť s VR headsetom Oculus Rift, čím vytvorí veľkú masku s piatimi novými funkciami. 

Maska má zabudované dva malé ventilátory, čím simuluje fúkanie vetra v hrách i vo filmoch. Oba sú doplnené o ohrievače vzduchu, vďaka čomu simulujú aj fúkanie teplého vzduchu a stúpajúcu teplotu v scénach s ohňom, páliacim slnkom či v blízkosti sopečného krátera. Rozprašovač vody majiteľa postrieka v čase, keď sa virtuálne nachádza v blízkosti vodopádu a vibračný motorček zasa nasimuluje napríklad zemetrasenie. Vrcholom je 7 náplní s rôznymi pachmi - oceánu, džungle, požiaru, trávy, strelného prachu, kvetín a kovu. Z pochopiteľných dôvodov musel byť vstavaný aj vlastný mikrofón.

O podporu filmov sa má postarať celkom jednoduchý prehrávač, kde sa dá nastaviť, v ktorej sekunde užívateľovu tvár pokropí voda, kedy ofúkne horúci vzduch a kedy má pocítiť kombináciu kovového zápachu a strelného prachu. Zariadenie pritom na jedno nabitie vydrží v priemere 4 hodiny prevádzky.

To však ešte nie je všetko, Feelreal inc. má už plán aj na vlastnú prilbu pomenovanú Nirvana. Jej najdôležitejšou súčasťou je FeelReal, ale po vzore Gear VR a Google Cardboard vymieňa drahý a hardvérovo náročný Oculus za smartfón a pridáva slúchadlá pre simuláciu 3D zvuku.

Voňavému doplnku k Oculus Rift sa nedarí

Veľmi odvážny projekt prichádza v čase, keď si väčšina z nás iba predstavuje, aké by to asi bolo mať doma pár dní Oculus Rift, Morpheus či Vive. Malá spoločnosť si aj preto prišla na KickStarter vypýtať iba 50 tisíc USD, čo je na spustenie výroby novátorského hardvéru naozaj podozrivo málo. 10 dní pred koncom kampane je však aj od tohto cieľa ďaleko a firma si buď nájde štedrého investora, alebo bude musieť svoju voňavú masku na nejaký čas uložiť k ľadu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: virtualna realita






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk