Pre Capcom budú HD remastre kľúčový biznis

Capcom na tom finančne nie je úplne najlepšie a aj preto v budúcnosti vsadia na viac HD remastrov

pridal matus_ace 19.5.2015 o 7:19 pod hry
Pre Capcom budú HD remastre kľúčový biznis

HRY > NOVINKY >

Capcom na tom v poslednej dobe nie je finančne práve najlepšie a v dôsledku aktuálnej situácie tak začína podobne ako niektoré ďalšie spoločnosti hľadať cestu, ako si prilepšiť. Q&A v rámci ich finančnej správy za finančný rok 2015 odhalila jednu z ciest, ktorými by sa radi vybrali. A pri pohľade na katalóg ich klasických značiek a úspech HD remastru remaku prvej časti Resident Evil ani nie je veľkým prekvapením, že je to práve sféra HD remastrov, ktorá ich zaujíma.

Podľa tejto správy sú HD remastre katalógu ich minulých hitov kľúčovou oblasťou pre ich budúci biznis, keďže práve digitálna distribúcia vytvorila dopyt po týchto tituloch. Ako príklad uvádzajú práve západné predaje Resident Evil remastru, ktoré minulý finančný rok vysoko predčili všetky očakávania. Hra dokonca prekonala niekoľko rekordov Capcomu a stala sa napríklad najpredávanejšou digitálnou hrou spoločnosti v USA aj Európe. Taktiež prekonala niekoľko rekordov aj na PlayStation Network.

Capcom samotné HD remastre nepovažuje za za risk. Rast predajov na digitálnych kanáloch skôr dal hráčov na výber viac možností a to v Capcome vnímajú ako rast príležitostí k tomu, aby svoje hry priniesli širšiemu publiku. Capcom sa na digitálny obsah výrazne zameral už v minulosti a umožnil im viac diverzifikovať distribučné kanály. Digitálny obsah sa tak pre nich stal oblasťou, kde aj do budúcnosti počítajú s ďalším rastom.

Tradičný core trh Capcomu stále tvorí polovicu predajov a tak si hráči môžu vydýchnuť, keďže na tento trh Capcom rozhodne nezabudne. Bokom však nebude ani casual trh, ktorý by zas mal novým hráčom umožniť spoznať známe značky. Významným krokom má byť aj nový engine, ktorý by mal spoločnosti znížiť produkčné náklady na vývoj titulov a taktiež by mal samotný vývoj aj urýchliť.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk