Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online

Hodina veľkého zúčtovania a ďalšie príbehy v jedinečnej vesmírnej MMO Eve Online.

pridal roberto 23.5.2015 o 13:47 pod hry
Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online

HRY > NOVINKY >

Pred dvoma týždňami sa mnohým z vás páčil príbeh človeka, ktorý by na stredovekom obraze nemohol byť zobrazený inak, než ako šľachtic v ťažkom brnení sediaci na chrbte divokého bieleho plnokrvníka cválajúceho v čele skupiny verných rytierov. Teda, ak by to bol obraz venovaný jeho kariére v EVE Online. Nie každý obraz je však takýto. EVE má aj hajzlíkov, a potom ešte veľkých hajzlov v čele klanov zákerných zabijakov.

Wingspan TT spadá do kategórie ľudí nazývaných veľmi nespisovne youtubermi a spadal medzi nich dlho pred tým, než začal natáčať videá z EVE. Pokým iní sa roky snažia vypracovať, aby mohli svoje ego zhmotniť v podobe jednej z najväčších a najdrahších lodí New Edenu, Wingspan TT sa ako pilot Chance Ravinne vybral cestou tieňov a ticha. Dýka v temnote, gepard vo vysokej tráve, vždy striehnuci na moment prekvapenia a neopatrnú obeť.

Chance jedného dňa vletel so svojou lodičkou do náhodnej červej diery a svojim YouTube odberateľom začal predvádzať terorizovanie osadníkov z Lawful Rebellion. Stealth bomber je veľmi rýchle a zákerné plavidlo a Chance Ravinne má talent na jeho pilotovanie, ale vtedy mu ešte chýbali skúsenosti. Vletel do cudzieho priestoru a snažil sa využiť každú príležitosť.

„Robil som to totálne zle. Keď sa teraz pozriem na niektoré z prvých videí, musím povedať, že to bolo celé zle. Strávil som na tom mieste týždeň a príležitostne ostreľoval malé ciele,“ spomína Chance.

Aliancia, ktorej pilotov Chance neustále napádal, prirodzene zaregistrovala komára v svojom súkromnom priestore. Piloti vo vesmíre za červími dierami majú starostí dosť aj bez toho, aby mali neustále vtieravý pocit, že ich niekto sleduje skrývajúc sa pod maskovacím plášťom.

Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online

4. júla, keď Američania ohňostrojmi oslavujú Deň nezávislosti, Chance opäť číhal na svoju šancu. Čakal, že na neho dobre fungujúca aliancia môže nastražiť pasce, ale proste nemohol odolať osamelej ťažobnej lodičke mierumilovne pracujúcej na opustenom asteroide.

„Akonáhle som zrušil maskovanie, mal som na sebe Proteus.“

Pasca sklapla a zabijak vo výcviku si to ani nevšimol. Zrak zastretý červeným poťahom sa sústredil iba na potencionálnu obeť a zatiaľ čo prvá salva jeho torpéd mierila k nastraženému Retrieveru, Proteus ho stihol zamerať a zablokovať mu warpový pohon. Z lovca sa v tej sekunde stala ulovená korisť. Chyba ho stála 100 miliónov ISK.

„Bol som na seba riadne naštvaný. Skočil som do tak priehľadnej pasce! Ale povedal som si, že tú ich alianciu zničím. Iba to bude trvať dlho a nemám nič také ako plán.“

Hrdlorez bol chytený a právom potrestaný, ale cítil potrebu sa pomstiť. Život a hra však išli ďalej a videá pilota Chancea nabrali na popularite. Youtuber vyťažil z prepojenia reálneho sveta a sveta EVE a získal dostatok nasledovníkov na založenie malej korporácie. Nazval ju Wingspan Delivery Services. Nenechajte sa však popliesť, jediné čo táto zákerná donášková služba dokáže doručiť, sú odistené torpéda.

Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online

Chanceho piloti lietali New Edenom, ničili čo sa zničiť nechalo a kráľovsky sa pri tom bavili. Korporácia však nikdy nemala silu, ktorou by sa mohla postaviť aliancii Lawful Rebelion a vybojovať pre svojho vodcu vytúženú pomstu. Jedného dňa však prišla správa...

„Neznáma osoba mi cez IM napísala niečo v zmysle: Nepoznáš ma, ale Lawful Rebellion je v tomto systéme.“

Chance bol zmätený a nedôverčivý, ale túžil sa zahryznúť do svojej nemesis. Záhadný pilot, zrejme alternatívny charakter vytvorený za týmto účelom, poslal Chancemu detaily a lokalitu červej diery. Tá ho mala doviesť rovno do domovského systému Lawful Rebellion v systéme J152931.

„Letel som do toho systému a tá diera tam naozaj bola. Hneď som sa tam usadil a začal s kempením, ale tentokrát som mal za chrbtom celú korporáciu.“

Po zoskupení čo najväčšieho počtu pilotov vydal Chance povel k neľútostnému útoku na domovský systém starého nepriateľa. Invázia skončila katastrofou. Wingspan Delivery Services vletelo do náruče pripravenej a posilnenej aliancie, strácalo lode jednu za druhou a jej piloti boli tvrdo vykopnutí späť na opačný koniec červej diery. Porážka. Opäť.

„Skrátka nás rozdrtili. Morálka klesla pod bod mrazu. Jeden chlapík odišiel z korporácie poriadne naštvaný.“

Chance bol znova tvrdou rukou upozornený, aby nerozhadzoval svoje torpéda tam, kde mu to neprislúcha a jeho klan sa opäť stratil v tieňoch, lízal si rany a vyberal si ľahšie ciele.

Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online

Prešli však iba necelé dva mesiace a Chance dostal ďalšiu zvláštnu správu. Tentokrát od dôveryhodnej osoby – Naughty Ninjette, člena jeho Wingspan Delivery Services. Pomocou komunikačného kanála zvolával celú korporáciu do J152931.

„Všetci sa tam ponáhľali. Warpol som sa k nemu a vôbec som nechápal, čo sa tam deje. Do niečoho vytrvalo strieľal. Odzoomoval som a uvedomil som si, že tá vec je POS (Player Owned Starbase) a má zložené štíty.“

Jedno z najväčších zlyhaní EVE Online sa pripisuje zábudlivosti. Toho osudného večera si Naughty Ninjette všimol, že štíty chrániace majetok Lawful Rebellion sa stiahli, pretože stanici došlo palivo. Ich domov bol bezbranný a ponúkal sa ako zrelý melón. Chance mohol konečne zahryznúť. Osud mu to dožičil. Život nie je fér.

Domovská stanica aliancie Lawful Rebellion bola rozobraná a zničená behom jedinej hodiny. Spoločnosť zabijakov napáchala škodu za mnoho miliárd ISK. Piloti Lawful Rebellion svoj domov nebránili, väčšina z nich útok prespala. Keď bolo dielo dokonané, Chance poslal evemail s typicky drzým odkazom. Lawful Rebellion bolo informované, že Chance Ravinne voči nim neprechováva zášť, ktorú by mohli vyvolať bývalé vzájomné nezhody a že, ako prejav snahy o zakopanie vojnovej sekery, odoslal nezanedbateľný počet nadbytočných torpéd do ich vesmírnej základne. Odpoveď nedostal.

Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online

Pár nasledujúcich mesiacov sa nieslo v znamení dosypávania soli do otvorenej rany Lawful Rebellion. Sklamaní piloti ju opúšťali závratným tempom a Chance sa už odvážil vyhlásiť im otvorenú vojnu. To jeho zabijakom umožnilo napádať pilotov aliancie aj v chránených sektoroch New Edenu. Ďalší úder už nevydržali. Chance sa jedného rána prihlásil k svojmu účtu a už ho čakal stručný evemail: „Vyhral si.“

K tejto histórii patrí ešte jedna nezatriedená stránka, ktorá do príbehu možno patrí a možno nie. Chance dostal ďalší evemail. Odosielateľ písal, že jeho videá si možno našli fanúšika aj vo vnútri Lawful Rebellion, možno niekoho s prístupom k upozorneniam potreby dotankovať palivo do POS a možno ten niekto odoslal túto správu.

Nech už sa to stalo tak alebo tak, Wingspan TT točí videá dodnes, má takmer 25 tisíc odberateľov a predáva svoju 36 stranovú digitálnu knižku “Torpedo Delivery“ venovanú lietaniu a životu pilota lode typu stealth bomber.





Páči sa mi!






Jeden z nie-zas-až-tak hrdinských príbehov EVE Online
PC

Vývoj: CCP Games / Evolution Vault
Štýl: Stratégia / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 6. máj 2003
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19493)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk