GANGS OF LONDON

GANGS OF LONDON

Historky z podsvetia Londýna, rozprávané gangsterskou sériou Getaway, menia s mobilnou verziou Gangs of London nový kurz.

Dojmy

Historky z podsvetia Londýna, rozprávané gangsterskou sériou Getaway, menia s mobilnou verziou Gangs of London nový kurz. Po dvoch dieloch, nasiaknutých filmom, sa na PSP dostáva podivný mačkopes. Jeden ucelený príbeh nahradila séria kampaní, zodpovedajúcich počtu gangov, ktoré chcú kontrolovať Londýn. O tom, ktorý gang sa nakoniec stane dominantným a s ostatnými vyzametá tie najšpinavšie zákutia veľkomesta, rozhodnete vy.

Na začiatku hry si podľa sympatií alebo vlastností, definujúcich ovládanie auta a zbraní, vyberiete jeden z ponúkaných gangov (Kane, EC2 Crew, Talwar Brothers, Zakharov Organisation, Water Dragon Triad) a okamžite začínate s plnením misií pre svojho bossa. Z úspechu každej splnenej misie ťaží domovský gang a zväčšuje sa teritórium pôsobenia, až pokým nekontrolujete všetky štvrte Londýna. Na obsadenie nového teritória stačí slniť jednu alebo v niektorých prípadoch viacero úloh a to v ľubovolnom poradí. Náplň úloh je väčšinou záškodníckeho charakteru. Gang rusáka Zakharova musí najskôr ukradnúť obrnený voz plný peňazí, aby mohol potom vletieť do čínskej štvrte a postrieľať niekoľkých členov triády Water Dragon. Na vaše činy okamžite reagujú aj konkurenčné gangy a tak sa stane, že vo vašom teritóriu vybuchne obchod a vy sa pochopiteľne musíte za to pomstiť, najlepšie s nožom v ruke.

Gangs of London
Gangs of London
Gangs of London

Spoznávacie znaky Getaway

Gangs of London, podobne ako predchodcovia, kombinuje pešie misie s tými za volantom áut. Naháňačky s policajtami a prenasledovanie osôb striedajú prestrelky v uliciach a stealth misie v budovách. Plnenie pestrých misií, poprepájaných výbornými komixovými obrazovkami, kazí otrasné ovládanie a vysoká obtiažnosť, čo sú dva spoznávacie znaky série Getaway. Nemotorné otáčanie postavy vás bude mnohokrát stáť krk. Opakovať misiu niekoľko krát za sebou nie je nič neobvyklé aj na najľahšej obtiažnosti.

Prestrelky s nepriateľmi sa stávajú lotériou kvôli veľkému počtu útočníkov a vždy odlišným pozíciám. Pri opakovaní misie konkurenčné gangy útočia vždy z iného smeru a to aj vďaka fungujúcej doprave v uliciach. Môže sa tak stať, že ich príchod autom je sprevádzaný reťazovou haváriou alebo zrazením niekoľkých civilov. Nepriatelia vedia prekvapiť hodeným granátom, ale ich sila spočíva hlavne v počte. Na druhej strane sa protivníci nesnažia spolupracovať, kľudne sa nechajú prejsť vlastným autom a väčšinou sa vám vrhajú pred mušku. Tieto, ako aj ďalšie chyby technického rázu, ako napríklad občasné zamŕzanie, sú spôsobené rannom verziou, ktorá sa nám dostala do rúk. Vo finále by mali byť nedostatky spojené s AI a obtiažnosťou vyladené.

Gangs of London
Gangs of London
Gangs of London

Kontroluj teritórium s celou partiou

Novinkou v Gangs of London je vami kontrolovaný tím. Môžete ovládať ktoréhokoľvek člena partie (líšia sa iba zbraňami) a ostatným zadávať jednoduché príkazy (zostaň, vráť sa...). Komandovanie sa oplatí hlavne vo vnútorných priestoroch, kedy pošlete spoločníkov vyčistiť miestnosť pred vami a vy už len zlíznete smotanu z dobre odvedenej práce. V uliciach je situácia žalostná, nestíhate si kryť vlastnú kožu (aj keď sa pomaly dopĺňa život), nieto ešte zadávať príkazy. Tu sa mohli autori prikloniť k ťahovým súbojom, pre ktoré je handheld ako stvorený. Prestrelky by sa okamžite stali prehľadnejšími a do hry by bol viacej zapojený aj systém príkazov.

Prechádzanie nosnej kampane Gangs of London sa (aspoň v prípade preview verzie) stáva testom nervom, čo sa rozhodne nedá povedať o pridanej hodnote, ktorú tvorí séria režimov a minihier. Tieto bonusy môžu, ak sa nepodarí autorom vychytať všetky nedostatky, odstaviť na vedľajšiu koľaj aj príbehové misie. Sú okamžite prístupné, majú jednoduché pravidlá a dokážu zabaviť na dlhé, DLHÉ hodiny.

Gangs of London
Gangs of London
Gangs of London

Bohatá výbava

Osobne mi najviac imponovalo dobývanie teritórií v strategickom režime Gang Battle. Boja sa môže maximálne zúčastniť šesť gangov. Začínate s jednou štvrťou a postupne obsadzujete susedné, čím si zabezpečujete vyššie príjmy na nákup nových členov a podporných (bonusových) kariet. Gang Battle je možné hrať sólo alebo s inými hráčmi cez lokálne Wi-Fi. Obrovským žrútom času sú krčmové disciplíny, ako biliard, šípky, či kuželky. Je ich možné hrať hneď z hlavného menu, pričom nemusíte o hlavnú kampaň ani zakopnúť. Rovnaké je to aj v prípade režimu Free Roaming, ktorý obsahuje niekoľko módov. Môžete spoznávať Londýn z taxíka, fotiť pamiatky, robiť v uliciach bordel, naháňať sa s polišmi, alebo sa len tak voziť a sem-tam usmrtiť zombíka.

Po technickej stránke sa Gangs of London isto nestratí medzi žánrovo podobnými titulmi. Grafika je pestrá a verná svojej predlohe – Londýnu. Ulice zatiaľ pôsobia prázdne, i keď sa na chodníkoch premávajú chodci a cesty brázdia rôzne autá a doubledeckre. Voľný priestor možno vo finálnej verzii vyplnia reklamy, zábradlia, deštrukčné objekty na chodníkoch atď. Veľmi potešiteľná bola skutočnosť, že hra beží absolútne plynule pri dostatočne veľkej viditeľnosti.

Gangs of London má rozhodne navrch svojou pridanou hodnotou a širokou podporou multiplayeru, vrátane posielania vždy inej misie na druhé PSP. Najväčšou slabinou hry sa môže stať hlavná kampaň s vysokou obtiažnosťou a nevyladeným ovládaním. Autori majú do septembra ešte nejaký ten čas na dopracovanie detailov, tak sa nechajme prekvapiť. Aj keď Gangs of London nebude stačiť možnosťami na GTA, bude vhodnou alternatívou pre tých, ktorým je táto megapopulárna značka cudzia.

Gangs of London


Gangs of London


Gangs of London



napísal spacejunker 26.7.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Gangs of London
| GANGS OF LONDON
[26.7.2006]
GANGS OF LONDON


PSP

Vývoj: SCEE / SONY Slovakia / London Studio
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania:  september 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk