LITTLEBIGPLANET

LITTLEBIGPLANET

Tichá zbraň PS3 s potenciálom postaviť na hlavu celý herný svet a pristúp k vytváraniu vlastného obsahu.

Dojmy

Mark Healey je zábavný týpek. Dobrá nálada z neho srší už od stisnutia ruky na privítanie. Na človeka s účesom bezdomovca by ste to nepovedali. Keď uchopí ovládač do rúk, mení sa na dieťa a nadšenie rozpráva o svojej novej hračke, ktorú zatiaľ nik iný nemôže mať. Mark nie je sebec, necháva kolovať SIXAXIS, aby si s ním mohol každý zablbnúť vo svete, kde neexistujú hranice. Nová hračka Media Molecule sa volá LittleBigPlanet. Je to tichá zbraň PS3 s potenciálom postaviť na hlavu celý herný svet, pristúp k vytváraniu užívateľského obsahu v editoroch, jeho online manažment a kreativitu celkovo.

Create, Play, Share

LittleBigPlanet nie je hrou, ani jednoduchým editorom. Je to mocný kreatívny nástroj, kde si v priebehu sekúnd môžete vytvoriť jednoduché objekty, spojiť ich navzájom a vytvoriť napríklad repliku legendárnych levelov z Maria. Je to ako vytvárať webovú prezentáciu, do ktorej môžete vložiť gameplay, vysvetľuje kedysi výtvarník v Lionhead a autor bábkovej bojovky Rag Doll Kung Fu, teraz spoluzakladateľ kreatívneho štúdia Media Molecule Mark Healey.

Kreatívna sila je hnacím motorom LBP. Fantázii sa medze nekladú, jediným limitom bude chuť tvoriť a vaše voľné miesto na pevnom disku, kam si budete ukladať nové textúry, vytvorené objekty, rozpracované úrovne, animované stroje, či z netu stiahnuté celé levely. LBP je iskrou, ktorá zapáli oheň užívateľského obsahu šíriaceho sa naprieč online službou PSN. Ukážkové levely dodané s hrou budú predstavovať iba malú kvapku v mori.

LittleBigPlanet

S ostatnými hráčmi na celom svete bude možné sharovať čokoľvek aj celé knižnice textúr, ktoré ste nafotili na dovolenke pri mori. Vašu identitu v online komunite bude predstavovať planéta otapetovaná odznakmi reprezentujúc jeden level. Mark vraví, že veľkosť levelov bude rozdelená na tri úrovne, pričom tá najväčšia varianta bude v hre tak dlhá ako vzdialenosť 30 metrov v skutočnosti. Levely na seba môžu nadväzovať a čo je najlepšie, vaša planéta môže byť jeden obrovský level s nekonečným množstvom na seba nadväzujúcich úrovní!!!

Kooperácia nado všetko

Media Molecule vsádzajú na kolektívnu kreativitu a blbnutie s vytváraním nových šialených kreácií. Na jednej obrazovke sa budú môcť pohybovať a tvoriť naraz štyri handerné postavičky. Healey dodáva, že hra zvláda podporu aj ôsmych, ale dochádza k neskutočnému chaosu. Po otvorení kreatívneho menu si môžete jednoduchým výberom materiálu obliecť postavičku podľa vašich predstáv. Na hlavu sa dá nasadiť kartónová krabica a na ňu nalepiť oči a vyškerený úsmev. LBP sa ovláda ako normálna 2D hopsačka, ale neboli by to Media Molecule, aby sem nevložili niekoľko vychytávok ako zmena výrazu tváre D-padom, krútenie hlavou SIXAXIS-om, či nezávislé manipulovanie s oboma rukami (určite každý videl fackovanie, či mávanie na rozlúčku).

Našich 15 minút s touto nesmierne originálnou hrou začalo jednoduchým nálepkovaním prostredia. Nálepky patria medzi základné objekty a podobne ako všetky ostatné reagujú podľa fyzikálnych zákonov. Ak prilepíte obrázok na visiacu tabuľu, tá sa po skrášlení rozhúpe, ako keby ste jej dali nálepkou facku. Do knižnice nálepiek sa budú dať importovať fotky z pevného disku alebo snímky z kamery PlayStation EYE. O animovaných obrázkoch a videách rozhodne komunita, ak budú vyžadované, vieme ich do hry zaradiť, hovorí Healey.

LittleBigPlanet
Kliknutím na obrázok sa vám spustí video z prezentácie LittleBigPlanet.

Tvorenie je veľmi intuitívne. Stačí si vybrať materiál, základný tvar objektu a už ho môžete otáčať, zväčšovať a umiestňovať kdekoľvek do priestoru. Orientácia je navyše zjednodušená jednoduchým trikom. LBP je v podstate 2D hra v 3D prostredí. Objekty vkladáte síce v niekoľkých úrovniach (pozadie, stred, popredie), ale nikdy sa vám hlava nezatočí pri rotácii kamerou. Zelené kontúry vám oznamujú, kde sa dá a kde nedá umiestniť váš nový výtvor. Po zatvorení menu sú objekty v leveli v plne interaktívnej forme. Healey bleskovo naukladal niekoľko tanierov na seba, potom aj s druhou postavičkou skočil do vnútra jedného z nich a začali sa húpať. Takýchto hlúpostí môžete vytvoriť na tony behom sekundy. Napríklad úplne spontánne vznikla situácia, kedy sa Rišo naťahoval s Markom o trojuholník zo špongie.

Pieskovisko v PlayStation 3

Čohokoľvek sa môžete chytiť a manipulovať s tým. Nepáči sa vám vysoký hranol? Zmenšite ho, zmeňte jeho materiál, skrášlite ho srdiečkami alebo ho zmažte! Zatiaľ čo sa jedna postavička hrá s vytváraním schodov, ďalšia sa môže venovať nálepkovaniu, skrášľovaniu alebo spájaniu základných tvarov do zložitejších. Tieto sa potom sa dajú uložiť, aby ste sa pri ďalšom editovaní nezdržovali. Počas našej prezentácie bolo vytvorených na desiatky nových objektov, vrátane veľkej kartónovej postavy.

Statické prostredie sa dá v okamihu zmeniť na dýchajúcu japonskú záhradu dynamicky reagujúcu na svetelné podmienky. Predvolené pozadia sa načítavajú bleskovo. Chcete trávu a domčeky alebo púšť s lebkami zvierat? Nech sa páči! S obyčajnými objektami by ste nevytvorili žiaden poriadny gameplay alebo na fyzike postavenú logickú hádanku. Taká konzerva od sardiniek sa dá priklincovať, alebo priskrutkovať k obrovskej drevenej doske. Ďalším spojovacím materiálom a príkazmi, aby sa objekty točili, sa dajú vytvoriť komplikované na fyzike fungujúce stroje ako drakopes, ktorého môžete vidieť vo video prezentácii.

LittleBigPlanet

LittleBigPlanet je skutočne malý veľký zázrak. Možnosti sú nekonečné, limitované iba hranicami, kam dosiahne vaša fantázia. Plný potenciál hry si možno autori uvedomujú, ale nedokážu určiť, čo sa stane krátko po vydaní. Sám Healey má obavy (v dobrom slova zmysle), čo všetko sa urodí krátko po uvedení na trh. My už máme niekoľko nápadov a už sa nám trasú ruky. Môžeme zodpovedne prehlásiť, že LBP je na najlepšej ceste spolu so službou Home revolucionizovať online komunitu.


napísal spacejunker 6.9.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
LittleBigPlanet - MGS
| LITTLEBIGPLANET - MGS
[20.12.2008]
LittleBigPlanet
| LITTLEBIGPLANET
[10.5.2008]
LittleBigPlanet
| LITTLEBIGPLANET
[9.12.2008]
LittleBigPlanet
| LITTLEBIGPLANET
[6.9.2007]
GC: LittleBigPlanet
| GC: LITTLEBIGPLANET
[21.8.2008]
LittleBigPlanet
| LITTLEBIGPLANET
[20.10.2008]
LittleBigPlanet
| LITTLEBIGPLANET
[17.5.2007]
LITTLEBIGPLANET


PS3
PS Vita

Vývoj: SCEE / SONY Slovakia / Media Molecule
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 3. november 2007
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18385)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk