UNCHARTED 3 MULTIPLAYER BETA

UNCHARTED 3 MULTIPLAYER BETA

Hrdinovia vs zloduchovia

Dojmy

Skôr než sa pobijú marketingové oddelenia promujúc svoje želiezka v ohni a vytasia do boja kampane za ťažké milióny, ktoré dobre vyzerajú nielen na papieri, samotné hry už zvádzajú súboje v beta testoch. Súčasné akcie majú dnes už tak mohutný multiplayer, že venovať sa povedzme trom naraz a súčasne si udržať úroveň v rebríčkoch, resp. v tabuľkách, je pri iných sociálnych aktivitách nemožné. Vymieňať ich a prispôsobiť sa tomu, čo hrajú kamaráti, to áno, ale zabudnite na popredné pozície a všetky tajomstvá objavené stovkami hodín strávených online. Či to bude práve multiplayer Uncharted 3: Drakes Deception môžete okoštovať v prebiehajúcej verejnej beta verzii.

V dobe písania článku ju tvoria dve mapy a pätica máp zameraných na tímovú spoluprácu. Nájdete tu aj obligátny Free For All, ale drvivá väčšina sa venuje TDM, úlohami orientovaný deathmath (tu nazvaný Team Objective) alebo Co-opu. Naughty Dog vylepšili online komponent šialeným množstvom noviniek a drobností, ktoré samotný zážitok stavajú na úroveň, že si poviete: ešte jeden zápas, ešte jeden level a končím.

Partnerstvo a tímový duch je cítiť od prvého odpískania, je vám priradený partner. Náhodne. Ak nie je pod paľbou, môžete sa pri ňom (alebo on pri vás) respawnúť, môžete snoriť spoločne alebo sa každý vydať inou cestou. Nik vás do toho nenúti, ale je milé, že hráči sa bez dohovárania nasledujú a kryjú si chrbát, zatiaľ čo jeden nesie ťažkú sošku zo zlata smerom k truhlici, kde treba skórovať (mód Plunder). Buddy System sa nevzťahuje iba na partnera po boku, ak sa vám podarí skosiť niekoho spoločne, môžete si nad jeho mŕtvolou ťapnúť (high five) a ešte k tomu získať aj medailu. 


Zlato nado všetko

Medaily sa rozdávajú v Uncharted 3 ako v každej inej hre, za zásluhy. Pomstíte svoju smrť, používate výhradne zbraň na diaľku, zabíjate sniperkou, prejdete 1000 m bez ujmy, začnete kolo s prvým zabitím, eliminujete strelca ohrozujúceho vášho partnera, prežijete kolo bez úmrtia a pod. Kumulujete nielen peniaze, ale aj medaily a za ne sa odomykajú Kickbacky. Ide o dočasné powerupy, ktoré si podobne ako boostre vyberáte pred zápasom. Tentoraz si môžete predom predpripraviť štyri loadouty (výzbroje), nastaviť, ktorá má byť predvolená a po smrti sa medzi nimi rýchlo prepínať. Vzhľadom na to, že máte customizáciu (aj výzoru postavy aj zbraní) neustále pod palcom pri čakaní v lobby, nestojí vôbec v ceste nahodiť na Drakea okuliare, Sullymu dať šiltovku a na kalašnikov zavesiť väčší zásobník.

Kickbacky vám dajú nekonečnú muníciu bez potreby prebíjať po dobu 30 sekúnd, zmiznete v oblaku prachu alebo sebe aj partnerovi obnovíte zdravie. Ak sa vám nedarí, nemáte Kickbacky. Jednoduché. Bez medailí nie sú prachy a bez prachov zase upgrady a boostre, ktoré sa po novom už upgradujú a zvyšuje ich účinok, predlžuje čas trvania či dosah. Skrátite si čas na respawn, zvýšite rýchlosť alebo si necháte označiť hráča, ktorý vás zabil. Zostaviť si ideálnu výzbroj pred zápasom nie je vôbec ťažké, päť dlhých a dve krátke zbrane a obmedzený počet je daný betatestom, lenže v plnej iba bude niekoľkonásobne viac a hĺbka celého systému sa ukáže v plnom svetle. U zbraní sa podľa typu dá zvýšiť údernosť munície, zlepšiť mierenie, zrýchliť nabíjanie a pod. Postupným levelovaním a hľadaním pokladov rozhádzaných po mapách sa odomykajú nové typy oblečenia, doplnky pre avatarov a vaše osobné emblémy na skrášlenie máp.

Zlato sa dá nájsť aj v truhliciach, kde okrem pokladov sa skladujú aj medaily a jednorazové boostre, tzv. spoplatnené. Nie, do Uncharted 3 sa nevkradli mikrotranzakcie, ale pred zápasom môžete investovať napríklad do mini radaru, zrušiť stopy za guľkami alebo zväčšiť inventár o miesto pre jeden granát navyše. Tieto boostre platia vždy iba jeden zápas. 

Uncharted 3 Multiplayer Beta

Chateau letisko pod paľbou

Pre tých, ktorí nefandia žiadnym dočasným power-upom, zväčšovacím prostriedkom a podporným látkam, je pripravený Hard Core mód, kde o víťazovi rozhoduje len presná muška. Naughty Dog každý z módov vyšperkovali po svojom, ak skóre v TDM nie je vyrovnané, prehrávajúci tím dostáva výhody - zrazu vidia všetci pozície nepriateľov, majú double damage alebo sa spustí lov na VIP cieľ. Hra sa snaží udržať skóre čo najviac vyrovnané až do samotného záveru Presilovkami (Power Play), hráči sú tak oveľa viac nabudení, keď majú pred záverom poslednú šancu otočiť v ich prospech celé kolo.

TDM sa v bete hrá aj v režime s úlohami, ktoré náhodne rotujú a menia sa každú chvíľu. V Team Objective tak raz naháňate len počet fragov, v ďalšej minúte bránite pozíciu (King of the Hill), potom zase likvidujete VIP cieľ a nakoniec obsadzujete päticu teritórií. Tábor kooperatívnych režimov zastupuje Co-Op Hunter Arena, kde sa jedna dvojica snaží plniť úlohu a druhá s pomocou AI tomu musí zabrániť. Ešte pred verejnou betou bola dostupná variácia na hordu, kde ste s ďalšími dvomi hráčmi odolávali 10 čoraz silnejším vlnám nepriateľov. Pre co-op platia iné boostre aj iné Kickbacky, ktoré si takisto musíte najskôr odomknúť rankom a potom za peniaze zakúpiť. Nájdete medzi nim napríklad doplnenie zdravia alebo zvýšenie účinnosti munície pre všetkých v dosahu 10 m.

Beta obsahuje dve mapy – letisko a rozpadajúci sa kaštieľ, ktoré ste už mohli vidieť vo videu predstavujúcom multiplayer. Čo je na nich zaujímavé, že sú dynamické, TDM na Airstrip začína naháňačkou nákladného lietadla, ktoré sa snaží odlepiť z dráhy, pričom útočiaci tím na kamiónoch preskakuje na palubu. Po tom sa boj presunie do hangáru, kde sa dá zostreliť telekomunikačná veža alebo malý domček na streche. V kaštieli (Chateau) zase začne na hornom poschodí horieť a porušená statika nakoniec povolí a zrúti sa strop. Ak sa nachádzate pod ním, máte smolu, zabije vás vaňa a suť. 


Ja som Drake, ty si Drake, oni sú Drake

Po úvodných dňoch nestability, preťaženosti serverov a dvoch opravných patchoch beží beta ako z praku, no nie bez problémov. Postavy sa zasekávajú, zachytia sa tri metre vo vzduchu na neviditeľnej plošinke, údery na blízko pažbou sú skôr otázkou šťastia ako faktu, že ste zasiahli útočníka ako prvý. Autori hovoria, že až do jej konca (13. júla) ju budú vylepšovať a ladiť celý herný kód. Do bety pribudne aj nová mapa (Jemen) a nový co-op režim – Adventure.

Už teraz je však vidieť, že Naughty Dog sa snaží vytvoriť online priestor, ktorý nie je prerušovaný žiadnymi loadingami a tie najdôležitejšie prvky máte neustále po ruke. Jedným tlačítkom si môžete modifikovať výzbroj alebo pozrieť výsledky posledného odohraného kola a to aj vtedy, ak sa na pozadí hra načítava. Samozrejmosťou je sledovanie zápasov zo záznamov a ich následná úprava, plná integrácia Facebooku vrátane priateľov online (ktorá bola však vypnutá), novinkou je prihlásenie druhého hráča s vlastným kontom a Uncharted TV. V pravom dolnom rohu neustále beží prenos trailerov, záberov z hrania, zápasov, ktoré môžete sledovať kedykoľvek aj v momente, keď čakáte na matchmaking alebo zahájenie zápasu! Bete Uncharted 3 je ťažké povedať nie, bude bežať do 13. júla. 


napísal spacejunker 7.7.2011
Páči sa mi!
UNCHARTED 3 MULTIPLAYER BETA


PS3

Vývoj: SCEE / SONY Czech / Naughty Dog
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1. november 2011
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19448)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk