PANZER GENERAL ONLINE

PANZER GENERAL ONLINE

Figúrky, karty a druhá svetová

Dojmy

Známa strategická séria Panzer General rozpúta druhú svetovú vojnu v najnovšom prírastku, ktorý bude určený pre webové prehliadače. Taktické boje s vojenskými jednotkami sme preverili v prvých bitkách a tu sú informácie o aktuálnej situácii na fronte.

Cieľom Panzer General Online je uspieť v ťahových bitkách a operáciách, kde sa stretávajú znepriatelení velitelia. Bojuje sa na mapách rozdelených na hexagónové polia, na ktorých sú umiestnené figúrky s príslušnými jednotkami. Víťazstvo nastáva zničením všetkých síl protivníka alebo keď niektorému generálovi klesne počet veliteľských bodov na nulu. Body sa znižujú používaním taktických kariet a hlavne útokom na odkrytú základňu protivníka.

Armády sa po každom kole automatický posunú až k hranici, za ktorou stoja nepriatelia. Zoraďujú sa v troch radoch a ak odstránia protivníkov z políčok pred bunkrami, ohrozujú základňu. Všetky činnosti a úkony jednotiek závisia od pokynov na kartách. Generáli v každom kole použijú jednu kartu alebo vyberú nový set zo svojho balíčka. Jednotlivé príkazy umožňujú premiestnenie figúrok na iné pozície a hlavne útoky na nepriateľov.

Kým základný príkaz dovolí manipuláciu s jednou jednotkou a uberie jeden veliteľský bod, pokročilé karty prinášajú koordinované útoky. Operácia síce stojí dva body, ale môžete udeliť pokyny dvojici figúrok v tom istom kole, oklieštenie zas vyvolá dva útoky na pravom a dva na ľavom krídle. Ďalšie karty majú iné užitočné efekty a zahrňujú aj strategické pokyny zo základne, ktoré sú nutné na použitie pokročilých príkazov, ako letecký nálet. Významné sú aj zásobovacie karty, ktoré nič nestoja a dopĺňajú počet veliteľských bodov.


Účinok jednotiek na bojisku definuje niekoľko parametrov, stanovujú nie len výdrž figúrok, ale aj hodnotu, o ktorú znížia počet bodov pri útoku na základňu. Pri strete s inými jednotkami už ale poškodenie závisí od útočného a obranného čísla. Tieto sa líšia pri boji s ľahkými jednotkami alebo technikou. Základná pechota s puškami má slabý štandardný útok a nulový efekt proti tankom, naproti tomu húfnica dokáže zasiahnuť vojakov, aj ťažkú techniku.

Pri boji spravidla strieľajú dve, prípadne viaceré jednotky, ktoré stoja za sebou, na prvého nepriateľa pred nimi. Výnimkou sú ďalekonosné delá, mínomety a letecké nálety, ktoré dovoľujú strieľať na ľubovoľné objekty, aj na neidentifikované v úzadí. Pri obrane reagujú len jednotky s určeným obranným číslom, opäť odlišným proti ľahkej a ťažkej technike. Najviac vydržia tanky, ktoré majú často aj štíty, čo sa po každom kole obnovujú. Boje ovplyvňuje aj terén, napríklad pechota v lesoch má bonus k obrane. Rieka zas dovoľuje útoky pozemných jednotiek len na moste, čo je niekedy dosť náročné.

Medzi bojmi hráči upravujú balíčky so svojimi jednotkami. Ten istý veliteľ môže mať niekoľko amerických, ale aj nemeckých divízií, ktorým sa prispôsobujú ponúkané misie. Netreba si teda vytvárať iného veliteľa za druhú stranu. Každá zostava má limitovaný počet jednotiek, ktoré sa dajú obmieňať. Figúrky pritom určujú aj to, ktoré karty budete používať na bojisku. Majú totiž stanovenú jednu alebo viacero kariet, ktoré sú s nimi prepojené. Takže napríklad guľomet so zásobovaním bude dobrý na obranu proti pechote a navyše dovolí pridávanie zásobovacích bodov. Avšak iný guľomet s rovnakými vlastnosťami prinesie namiesto toho operáciu. Hoci sú karty pevne fixované na jednotky, dajú sa transformovať skĺbením príbuzných figúrok.


Prebytočné jednotky sa dajú predať v markete alebo obetovať vhodením do tajomnej krabice, ktorá po naplnení pridá iné posily. Ďalší spôsob, ako získať nové jednotky, je nákup základných a prémiových balíčkov a to buď za hernú menu z výhier, alebo pracnejšie vybojovanú prestíž. Čím kvalitnejšiu vojenskú skupinu vytvoríte a nasadíte, tým vyššia je spotreba zásob pri odštartovaní každého boja. Zásoby sa pomaly samovoľne dopĺňajú, takže keď ich miniete, treba počkať pár hodín na nový prídel. Proces sa dá urýchliť úpravami na základni, kde investujete body schopností, získané za levely veliteľa. Okrem ekonomiky sa dá vylepšiť obchodovanie a logistika a tiež vodcovstvo, iniciatíva a rezervy. Pridávajú viac veliteľských bodov, rýchlejšie privolajú rezervné jednotky v boji, alebo dovoľujú predať viac jednotiek.

Panzer General Online v aktuálnom stave poskytuje niekoľko herných režimov. Jednotlivcov čaká bohatá ponuka misií na rôznych frontoch, boje v Taliansku alebo na východnom fronte. Multiplayer zahŕňa zápasy s voľnou hrou, módom prežitia a rebríčkovými bojmi. Neskôr pribudne aj možnosť uzatvárať spojenectvá.

Miniatúry a karty Panzer General Online vyzerajú v internetovom prehliadači veľmi príťažlivo. Obsah hry je už vo fáze uzatvoreného beta testu dostatočne bohatý a nápaditý. Okrem taktických bojov, skladania balíčkov a vývoja veliteľa, zaujme aj autentickými dobovými jednotkami. Je skvelé mať pod palcom elitné družstvo s nemeckým Jagdpantherom alebo americkým Pershingom. A verím, že autori nezostanú len pri dvoch národoch a postupne pridajú ďalšie a možno si zabojujeme s kaťušami či kamikadze.V Panzer General Online sa budete cítiť ako skutočný generál a ten pocit stojí za to.



napísal uni 25.10.2013
Páči sa mi!
PANZER GENERAL ONLINE


Panzer General Online
PC

Vývoj: Ubisoft / Blue Byte/ Funatics Software
Štýl: Stratégia / MMO
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk