FANTASIA: MUSIC EVOLVED

FANTASIA: MUSIC EVOLVED

Ako sa pohrať s hudbou

Vysvetliť, ako sa hrá Fantasia: Music Evolved, nie je jednoduché. A je to ešte ťažšie, ak ste nehrali žiadnu z hier od Harmonix, štúdia, ktoré sa v uplynulom období skloňovalo v súvislosti s nakopnutím projektu Amplitude na poslednú chvíľu a následným prepúšťaním.

Harmonix nie je tradičným herným štúdiom. Má to aj v názve - Harmonix Music Systems. Je zložené z hudobníkov, členov kapiel. Vo Fantasia: Music Evolved sa odrážajú dlhoročné skúsenosti s tvorbou hudobných hier. Je to eso v rukáve Microsoftu a dôvod, prečo si k Xbox One kúpiť Kinect alebo ho opäť vytiahnuť z krabice.  

Fantasia: Music Evolved je v jadre hudobnou hrou, nie párty hrou. Spôsob, akým sa hrá, je odlišný od súčasnej tvorby a známych tanečných sérií Dance Central a Just Dance. Vo Fantasia: Music Evolved nie ste nástrojom, ale hudbou. Nedívate sa na diaľnicu s notami ako v Rock Band, ani neopakujete tanečné kroky, ale gestami dirigujete celý koncert a remixujete známe skladby v reálnom čase.


“Musíte vojsť do týchto svetov a pozbierať magické fragmenty, ktoré vám pomôžu v napredovaní v kampani.“ Nie je to také jednoduché, ako hovorí Nick Chester z Harmonix. Fantasia: Music Evolved rozpráva príbeh o kúzelných svetoch, ktoré potrebujú vašu pomoc v boji proti šumu. A ten môžete vyhrať iba pomocou hudby a prinavrátením farieb a života do bezduchých, šedých a unavených scén pod morom, v továrňach aj vo vesmíre.

Každá scéna je tvorená inými licencovanými skladbami odstupňovanými podľa náročnosti, každá má unikátne interaktívne prvky. Na začiatku s nimi nemôžete urobiť nič, aj ten komín prestal dymiť. Fantasia: Music Evolved sa ovláda výhradne pomocou Kinectu. Úkrokmi do strán sa pohybujete v scénach doľava a doprava a rukou môžete do nich vojsť. Kurzor však nie je 2D, ale dovoľuje manipulovať s prostredím v pozadí (odoženiete vtáky na drôtoch) aj v popredí (uvoľníte z klimatizácie oblaky).

Pri výbere položiek nemusíte vyčkať, kým kurzor opíše okolo seba kruh, ale vybranú skladbu uchopíte oboma rukami a otvoríte ju ako dvojkrídlové dvere. Priamo o snímaní pohybu ani odozve Chester nehovorí, avšak každý jeden jeho pohyb je zaznamenaný bez jedinej chybičky alebo oneskorenia. Po načítaní skladby sa Fantasia: Music Evolved z interaktívnej diorámy premieňa na next-gen verziu Elite Beat Agents.

Gestami a pohybom rúk triafate do rytmu značky a vzorce reprezentujúce jednotlivé sample. Rukami sledujete symboly, podobne ako pri dirigovaní. V skutočnosti netancujete ani nemusíte, ale hudba vás rozhýbe sama. Vzorce sú zo začiatku jednoduché, neskôr komplikované a postupne pribúdajú prvky, ktoré dovoľujú obohatiť prehrávanú skladbu vlastnou slučkou – naťahovaním nôt oboma rukami. Ak vám niečo hovoria freestyle pasáže v Rock Band, ste na správnom mieste. Vo Fantasia: Music Evolved sa však vaša namixovaná pasáž nabalí na pesničku.

“Je to len ďalšia z možností, ako sa hrať s hudbou,“ ukazuje Chester, ako jeho kolega zatvára Composition Spell v podobe kocky a prechádza k refrénu Forget You od Cee Lo Green. Skladba zakaždým znie tak trochu inak a to sa nepočítajú úvodné nastavenia ešte pred hraním, kde sa dá nahradiť basová a bicia stopa a klávesy štýlom povedzme z osemdesiatych rokov.

Po vystúpení dochádza k tradičnému bodovému ohodnoteniu a ak ste v kampani, tak aj získaniu magického fragmentu, ktorý do scény navráti život, hudbu aj farby. Scéna z názvom Susedstvo, predvádzaná na E3, ožila najskôr teplejšou farebnou paletou, potom veselšími textúrami a nakoniec aj hot-spotmi, kde si môžete namixovať vlastné sample hraním sa s kuracím stehienkom, stejkom a slaninou. Viem, znie to šialene, ale vo Fantasia: Music Evolved to beriete ako normálnu vec, dokonca pečené mäsko vbehne aj do scény a vaša sekvencia sa primiešava do zhluku iných zvukov. „Učia hráča, čo robia zvuky a ako ich môže skladať do slučiek,“ smeje sa Chester, pričom dodáva, že takýchto strelených postavičiek je v hre kopec.

Fantasia: Music Evolved nemusí dávať zmysel. Ponorený do hry je vždy iba jeden, no prizerajúcim je ponúknuté fantastické hudobné vystúpenie. Neviete, čo všetko hráč robí, ale chcete byť toho súčasťou. Myšlienka manipulácie s neuchopiteľným zvukom pomocou pohybu je viac ako lákavá.

Fantasia: Music Evolved vychádza 21. októbra na Xbox One a Xbox 360.



napísal spacejunker 26.6.2014
Páči sa mi!
FANTASIA: MUSIC EVOLVED


Xbox One
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Harmonix
Štýl: Párty hra
Dátum vydania: 21. október 2014
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19542)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk