MONZO VR

MONZO VR

Radi lepíte plastové modely?

Radi lepíte plastové modely? Už sa s tým nemusíte prplať na stole, môžete to už zažiť aj vo virtuálnej realite, a to v titule Monzo VR od českého Madfinger štúdia. Skladanie modelov sa už vyskúšalo v mobilnej verzii Monzo hry a teraz sa presúva do virtuálnej reality. Bude to však úplne iný zážitok - 2D plochu nahradí plne 3D priestor a modely, ktorých sa môžete dotknúť.

Rozdiel nie je len v zobrazení, ale zatiaľ čo mobilná verzia je free to play, kde dostanete niekoľko základných modelov a za ďalšie draho platíte, vo VR máte jednorázovú platbu so slušným sortimentom 30 modelov. Je tam v ponuke pekná zbierka rozmanitých áut, nákladných vozidiel, tankov, starých drevených zbraní, ale aj moderných zbraní, nechýbajú lode a nakoniec ani dinosaury. Fanúšikovia modelovania si to jednoducho užijú, ale vynechať titul nemusia ani ostatní, ktorí sa chcú odreagovať.

Stačí si vybrať model a začať skladať. Postupne budete priliepať k modelu jednu časť za druhou. Budete hľadať, čo a kam umiestniť, pripevníte to a postupne takto zložíte celý objekt. Vzhľadom na používateľskú prívetivosť to však nebude náročné a stačí nájsť len približné umiestnenie a objekt sa zachytí sám. Nedá sa tu pomýliť, nemusíte nič lepiť.

Monzo VR
Monzo VR Monzo VR vám umožní skladať modely vo virtuálnej realite.
Monzo VR vám umožní skladať modely vo virtuálnej realite.


Monzo VR Postupne vkladáte jednotlivé časti modelu do seba.
Postupne vkladáte jednotlivé časti modelu do seba.


Monzo VR Po zložení si môžete model vyfarbiť a pohrať sa s ním.
Po zložení si môžete model vyfarbiť a pohrať sa s ním.





Samozrejme, skladanie modelu prebieha plne vo virtuálnej realite. Môžete si aj vybrať miestnosť, v ktorej budete skladať. Jej stredobodom je vždy stôl, na ktorom je vaša krabica s modelom a návod. Návod môžete popri skladaní študovať, model pre zmenu zobrať do ruky, otáčať si ho, pridávať ďalšie časti. Môžete si ho aj priblížiť, aby ste sa pozreli, kam časti vlastne patria. Nakoniec presne tak ako keby ste ho držali vo vašej ruke. Keď ste so skladaním hotoví, príde na rad maľovanie a lepenie nálepiek. Tam už bude záležať na vašej fantázii, čo z toho spravíte. Bude len na vás, ako auto, zbraň alebo objekt skončí namaľovaný. 

Keď budete so všetkým hotoví, nechýba tu ani možnosť bližšie si otestovať daný objekt. Môžete sa kochať pohľadom, poobzerať si ho. Niektoré objekty majú otváracie alebo otočné časti, ktorými môžete pohybovať. Napríklad zvieratá sa pohnú, autám otvoríte kapotu alebo dvere, potočíte kolesom, prípadne si sadnete aj za volant. Pridá to na zaujímavosti, aj keď samotné vyskúšanie jednotlivých objektov už chýba. Nakoniec sú len plastové.

Všetko je pekne vizuálne spracované, ale čo ešte zážitku chýba, aby vás plne ponoril do virtuálneho sveta, je vyššie rozlíšenie virtuálnej reality. To ešte zaostáva a nevie zobraziť všetky detaily dostatočne, ale stále vám ponúkne príjemný zážitok a odskok z reálneho sveta do súkromnej oddychovej zóny. Možno by sa ešte hodil doplnok výstavy modelov a ich prezeranie.

Čo je na virtuálnej realite momentálne najdôležitejšie, to je ovládanie a záťaž na hlavu. Tu je ovládanie pre Oculus Touch dobre vyriešené. Funguje intuitívne a presne, jednou rukou môžete držať model, druhou pridávať časti alebo maľovať, lepiť nálepky. Teda to, čo v danej chvíli potrebujete. Rovnako nie je veľká ani virtuálna záťaž hlavy, nakoniec prostredie je statické, nepohybujete sa príliš, nie je tu priveľa efektov, a teda mozog stíha spracovávať virtuálnu realitu. Môžete tak pri virtuálnom modelovaní stráviť aj hodinu.

Monzo VR nie je hra v pravom zmysle slova, je to skôr aplikácia, pri ktorej sa dá pekne zabaviť. Hlavne ak ste fanúšikom modelov alebo chcete vyskúšať niečo iné vo virtuálnej realite. Ponuka virtuálnej reality sa zapĺňa malými akčnými hrami, animáciami, 3D videami, ale simulácie prichádzajú len striedmo. Toto je jedna z nich a môžete si pri nej príjemne oddýchnuť.

Monzo VR
Monzo VR Medzi modelmi sú staré autá, vozidlá, ale aj staré zbrane.
Medzi modelmi sú staré autá, vozidlá, ale aj staré zbrane.


Monzo VR Nechýbajú dinosaury.
Nechýbajú dinosaury.


Monzo VR Skladanie je jednoduché a veci stačí približne nasadiť na miesto.
Skladanie je jednoduché a veci stačí približne nasadiť na miesto.






napísal saver 2.5.2017
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
MONZO VR


Monzo VR
PC
VR
PC VR
Oculus Rift

Vývoj: Madfinger studios
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 15. február 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Dojmy: Monzo VR 2.5.2017
| Monzo VR 2.5.2017
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk