PRO EVOLUTION SOCCER 2018

PRO EVOLUTION SOCCER 2018

PES v plnej sile na všetkých platformách

Futbalová vojna sa opäť blíži k svojmu vyvrcholeniu. Veční rivali - Pro Evolution Soccer od Konami a FIFA od EA sa opäť stretnú na hernom poli, no ešte predtým musia na stôl vytiahnuť všetky svoje karty, ktorými chcú útočiť na svojho súpera. My sme si na Gamescome mohli vyskúšať najnovšie pokračovanie PES, ktoré sa na tento ročník pripravilo skutočne špeciálne. Teda, záleží to skôr od toho, čo od nového ročníka očakávate, kedže ako aj jeden z členov vývojárskeho tímu povedal, nie všetko môžu do hry dostať, keďže je to doslova nemožné. Áno, mierim tým na niektoré licencie, ku ktorým sa z očividných dôvodov nemôžu dostať. Každopádne, ešte predtým, než túto tému rozoberiem o niečo podrobnejšie, poďme sa pozrieť najskôr na zmeny, ktoré nás v novom ročníku čakajú.

Nový ročník sa zameriava na vylepšenie hry v podstate vo všetkých smeroch. Od samotnej hrateľnosti, cez grafické spracovanie, až po dostupné režimy. Všetko toto si prešlo väčšou či menšou úpravou. Kedže hrateĺnosť je pri futbale veľmi prepojená aj s grafikou - ak sa hra dobre hrá, má skvelé animácie, vylepšuje to celkový grafický vizuál a zároveň posúva zážitok z hry na vyššiu úroveň. Aj preto nový ročník prinesie zmeny v animáciach hráčov, ktorí by po novom mali mať ešte prirodzenejšie pohyby, čo sa premietne aj do herných možností. Vďaka takzvanému strategickému driblingu získate nad loptou lepšiu kontrolu a jednoduchšie tak budete môcť oklamať protihráča. 

Pro Evolution Soccer 2018

Podobného vylepšenia sa dočkal tiež už známy systém Real Touch, ktorý dostane "plusko". Real Touch+ dáva hráčovi možnosť kontrolovať loptu s oveľa viac časťami teľa, čo sa dá využiť najmä v nepredvídateľných situáciách. V takýchto momentoch totiž môže postava získať loptu aj vtedy, kedy by ju inak minula. Všetky tieto vylepšenia je hre aj skutočne vidieť - hra je veľmi plynulá a prirodzená. Spracovávanie lopty je precízne, čo platí aj pri získavaní lopty od protihráčov. Presnosť vašej streľby a jej načasovanie je taktiež skutočne veľmi dôležité. Len pri prvej hre sa mi stalo, že protihráč premrhal množstvo šancí len preto, že so streľbou na moment zaváhal, spoluhráči ho stihli dostihnúť a v zmätku loptu odpálil úplne inam ako chcel.

O ešte lepší zážitok z hry sa postará aj grafické vylepšenie štadiónov, špeciálne ich nasvietenia, ktoré by malo byť maximálne realistické. Tí fanúšikovia, ktorí majú cit pre detail, určite ocenia zmeny na hráčoch. Zmeny v hrateľnosti dopĺňajú aj zmeny v animáciách tvári pri prejavovaní emócií, pričom každý hráč z licencovaného tímu bude mať na sebe všetky svoje skutočné tetovania.

Keď máte radi veľké množstvo možností, Konami do PES 2018 pridalo niekoľko nových herných režimov. Do 18tky sa vráti režim Random Selection Match, svoju manažérsku kariéru si budete môcť skúsiť v manažérskom režime Master League. Čo však autori najviac spomínali je nový režim v online kooperácii. V tomto režime môžete hrať v štýle 2 vs 2, alebo 3 vs 3. Ako ale jeden z vývojárov počas prezentácie vypichol, režim 3 vs 3 nie je vo futbale úplne štandardný režim - aj preto ste si ho už mohli skúsiť v uzatovrenej bete, ktorá prebiehala koncom júla, aby mohli prípadne nedostatky včas vyladiť.

PES 2018 opäť ponúkne niekoľko nových licencií. V poslednom dieli PES sa Konami mohlo pýšiť tromi európskymi partnerstvami - časom však oznámili ďalšie dve, no do vydania PES 2018 ich bude až osem. Samozrejme so štandardnými licencovanými súťažami pre PES môžete počítať aj teraz - UEFA Champions League, Europa League, Super Cup a AFC Champions League. Ak vám v PES 2017 nebolo dosť štadiónov, tak v PES 2018 ich pribudne ďalších šesť. Čo sa týka ďalších licencií, na ktoré má exkluzívne práva EA, si Konami nemôže vôbec siahnuť - sami totiž hovoria, že množstvo ľudí si myslí, že ide o peniaze, že jednoducho nechcú zaplatiť dosť, aj keď v skutočnosti ide len o to, že má s daným tímom/súťažou podpísané exkluzívne práva EA.

PES 2018 vyjde na PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 a PC, pričom práve PC verzia už nebude s ničím pozadu oproti tým konzolovým. Je tu však jedna verzia, ktorá pravdepodobne niektorých z vás tiež zaujíma - tá pre Nintendo Switch. Konami má s Nintendom veľmi dobré vzťahy, no tento ročník Switch vynechá. Síce nevedeli priamo potvrdiť, či sa už budúci rok hra objaví aj na konzole od Nintenda, no určite je to niečo, na čo v štúdiu myslia. Ak máte chuť po aktuálnom ročníku siahnuť, môžete si vyskúšať pred vydaním demo, ktoré vyjde 30. augusta a nájdete v ňom až 12 tímov.


napísal play3man 31.8.2017
Páči sa mi!
PRO EVOLUTION SOCCER 2018


PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Konami / Konami
Štýl: Šport
Dátum vydania: 12. september 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk