GTA 3 VICE CITY

GTA 3 VICE CITY

Dojmy

Od GTA 3 Vice City autori hneď sľubovali viacej ako od obyčajného addonu. A teraz ako sa na to pozerám sa aj divím prečo to rovno nenazvali GTA 4. Hra toho teraz prináša oveľa viac, okrem vylepšenej grafiky, ovládania, prináša desiatky nových možností, vecí, áut a zbraní. Jediná však čo znovu bude chýbať je multiplayer.

Hra je už vlastne piatym pokračovaním kvalitnej série GTA, (GTA=Grand Theft Auto=veľká krádež áut). Série ste sa dostali do postavy kriminálnika špecializovaného na kradnutie áut, no priebežne ste zistili že ani iné kriminálne činnosti mu nie sú cudzie. Síce prvé časti možno až tak nebavili, od GTA 3 to začal byť naozaj nárez a hra hneď prekonala niekoľko rekordov v predajnosti ako na konzolách tak aj na PC. V tomto pokračovaní sa dostanete do 80-tych rokov do mesta Vice City, kasínového mesta pri pobreží mora. Mesto pripomína niečo ako Miami je plné kasín, nočných klubov, kubánskych emigrantov, kokainových dealerov, zúrivých gangov, skorumpovaných policajtov a mocných šéfov podsvetia.  Základ vo Vice City ostáva rovnaký ako GTA3, teda jazdíte autom, alebo beháte voľne po meste a strieľate nepriateľov. Hra sa teraz trochu presunie z viac menej racingovky do štýlu podobnejšie Mafií kde budete spĺňať aj misie voľne po meste, budete viac strieľať a vstupovať aj do rôznych budov. Okrem áut však budete tentoraz jazdiť aj na motorkách, helikoptérach, lietadlách a lodiach. A užijete si aj množstvo zbraní, kde okrem sa klasických strelných zbraní dostanete aj k mačetám, kladivám, šróbováku a aj motorovej píle.

GTA 3 Vice City
GTA 3 Vice City
GTA 3 Vice City

Vice city vás zavedie do roku 1985 do príbehu Tommyho Vercettiho, mladého Taliana ktorý si chcel vybudovať svoje miesto medzi mafiánmi. No niečo nevyšlo a dostal sa na 15 rokov do väzenia. Keďže ho nikto nevyslobodil,  tak tam trčal celý svoj trest a teraz prichádza do nového sveta. Sonny Forelli jeho bývalý boss sa mu chce odmeniť za to že mlčal a pravdepodobne chce, aby mlčal aj naďalej, tak ho znovu zoberie k sebe a dáva mu prvú jednoduchú úlohu v ich novom teritóriu v meste Vice City. Stačí len vymeniť drogy za peniaze a vrátiť sa naspäť. No niečo nevyjde a  peniaze aj drogy zmiznú. Všetka vina teraz padá na vás. Šéfovi vašej mafiánskej rodiny Sonnymu sa to vôbec nepáči a chce svoj majetok späť. To viete, rozhádať si to s mafiou nie je práve najrozumnejšie, a preto ostávate v meste a snažíte sa vypátrať čo sa vlastne stalo a zachrániť si tak kožu.

Vo Vice City vás tentoraz vás čaká niekoľkokrát väčšie mesto ako v GTA III. Znovu rozdelené na viac oddelených lokácií, ktoré sa vám budú sprístupňovať postupne ako budete plniť príbehové misie. Konkrétne na začiatku je druhá časť mesta odstavená pre hrozbu Hurikánu a mosty cez ktoré sa dá prejsť sú zdvihnuté. Okrem väčšieho mesta, čakajte aj stovku nových áut, cez 40 zbraní a niekoľko hodín prestrihových sekvencií a hudby. Na uliciach sa zvýši trochu ruch, pribudne viac ľudí, ktorý sa už nebudú prechádza len hore dole, ale budú mať aj rozličné činnosti. Ako napríklad, pouličná bitka, alebo prestrelka s inými gangmi a policajtmi.  Čo sa týka misií bude ich tu viac a čo som čítal z PS2 recenzií poväčšine sú vraj trochu ľahšie ako v GTA 3, no ten zvyšok čo tvoria hlavne príbehové misie je zase výrazne  náročnejší. Budú tu  klasické jednoduché úlohy ako nájdenie alebo vyzdvihnutie niečoho, zastrelenie niekoho, prípadne vystrieľanie nejakého gangu. No naozajstný spád dostáva hra v pri tých príbehových misiách s viacerými úlohami, ktoré budú niekedy pripomínať štýl Mafie, kde musíte napríklad vystrieľať nepriateľskú rezidenciu, oslobodiť priateľa a ešte ho aj doviesť do nemocnice s gaunermi za zadkom. (teda pribudne tu aj možnosť vchádzať do rôznych budov a robiť poriadky aj tam, nie len na uliciach)

GTA 3 Vice City
GTA 3 Vice City
GTA 3 Vice City

Áut bude teraz v hre cez 120 a budú mať tentoraz reálnejšie riadenie a navzájom sa budú líšiť v akcelerácií, brzdení, a aj rozbíjaní. Motoriek tu bude niektoľko rozdelených na cestné motorky, choppre, scootre a bude tu aj dirt bike. Helikoptéry budú 4 a to  rôzne výletné, zachranárske a aj policajné a zo vzdušných tu bude ešte  Skimmer Water Plane, malé lietadielko s pristávaním na vode. Ak máte radi vodu dočkáte sa  niekoľkých lodí od malých člnkov, cez záchranárske až po superrýchle člny. Z minivozidiel tu budú ešte hračky na diaľkové ovládanie a to jedno auto, jedna helikoptéra a jedno lietadlo. Zo zbraní čakajte  uvidíme  spomínaný šróbovák, golfovú palicu, kladivo, obušok, baseballovú pálku, nôž, mačetu, motorovú pílu, granáty, slzný plyn, molotov, bombu s detonátorom, niekoľko typov pištolí, shotgunov, malých samopalov, veľkých samopalov, raketomet, plameňomet, sniperku a nejaké ďalšie. Okrem zabíjania nepriateľov s nimi budete môcť tentoraz prestreľovať aj pneumatiky áut, a ak budete v aute budete si môcť zbraň vystrčiť aj von oknom a strieľať za jazdy.

Jednou z väčších zmien bude teraz aj možnosť kupovať si domy za zarobené peniaze. Teda po úspešných misiách dostanete ponuku na kúpu domov.  Kde môžete vlastniť rôzne obchody, nočné kluby, zmrzlináreň, taxi službu, doky  a z relaxačných budov tu bude napríklad vila s bazénom. S každým kúpeným pozemkom získavate zároveň aj Save Point teda miesto kde si môžete uložiť hru teda keď tam pristanete s autom, ak máte budovy pri vode s loďou, lietadlom alebo ak máte pristávaciu plochu pre helikoptéru tak aj s ňou.

Čo sa týka hudby užijete si množstvo známych spevákov a skupín z 80-tych rokov. Napríklad Jacksona, Ozzyho Osbourneho, Iron Maiden,  Brayn Adams,  Davy DMX, Run DMC,  Megadeth, Judas Priest, Lionel Richie a množstvo ďaľších.  Z hlasov budete počuť hercov ako Ray Liotta, Tom Sizemore, Dennis Hopper, Burt Reynolds, Luis Guzman, Philip Michael Thomas, Lee Majors, Fairuza Balk, Deborah Harry, Jenna Jameson, alebo Lawrence Taylor. Niektorých možno poznáte niektorých nie... a niekto možno poznáte aj Jennu Jameson :)

GTA 3 Vice City
GTA 3 Vice City
GTA 3 Vice City

Z grafiky tu bude trochu vylepšený 3D (dúfam že aj zrýchlený a na rozdiel od GTA3 by mohli dorobiť aj nastavenia detailov enginu), vylepšia sa aj postavy, pribudnú animácie, a celkovo bude na obrazovke aj viac polygónov. Zatiaľ nie je ohlásená minimálna konfigurácia ale aj ak bude rátajte s tým že GF2 MX na to už nebude stačiť. Tipujem aspoň to GF3 alebo ATI8500 (to je už teraz minimum).

Nakoniec čo sa týka multiplayeru, tak ten nebude. Jedine ak niekto z nadšencov spraví multiplayerový patch. A myslím že aj spraví však teraz za posledný mesiac som už videl asi dva rôzne na GTA3 tak a autor jedného hneď spomenul že ak veľmi nezmenia hru bude jeho patch fungovať aj na Vice City.  Zatiaľ sú však patche len v začiatkoch a z podpory dvoch hráčov sa prechádza na 8, pričom maximum postupne bude asi 32.

Ak ste niekto hrali PS2 verziu, PC verzia sa od nej nebude veľmi odlišovať, misie a mesto ostane rovnaké akurát sa autori pohrali s ovládaním a zameriavaním ktoré teraz bude pripomínať štýl Mafie a v podstate klasických PC 3Déčiek. Okrem toho PC bude mať kvalitnejšie textúry a niektoré objekty budú detailnejšie. 

A odpoveď na najdôležitejšiu otázku: Kedy konečne hra vyjde? znie: 13. mája. (US vydanie, kedy vyjde u nás zatiaľ presne neviem)

   

napísal saver 10.4.2003
Páči sa mi!
GTA 3 VICE CITY


GTA 3 Vice City
PC
PS2

Vývoj: Rockstar Games / Rockstar North
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 12. máj 2003
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk