THE SIMS 2: PETS

THE SIMS 2: PETS

7.7

Štvrtý datadisk k populárnej simulácii života Sims 2 do hry prináša zvieratká a vám kopec starostí a nervov.

Recenzia na PC verziu

Hadáka-laka, guano sululu deg-deg. Makelele, mahatma-gandhi hatatitla...prepáčte...nechal som sa uniesť. "Simsština“ je ľubozvučný jazyk o tom niet pochýb. Niet pochýb ani o tom, že značka Sims je fenomén, ktorý otriasol peňaženkami vyše 16 miliónom fanúšikov po celom svete. Uložte si teda rýchlo svoju momentálnu pozíciu, vypnite na chvíľu reálny život a poďte nazrieť pod pokrievku novej chlpatej expanzie The Sims 2: Pets. Haf!

Malá výprava do Simpraveku

4. február 2000, deň, ktorý zmenil svet (samozrejme ten virtuálny). Priekopnícka myšlienka Willa Wrighta, vytvorenie virtuálneho života, ovládla masy “obyčajných“ životom znudených ľudí. Úspech sa dostavil takmer ihneď, lavína pokračovaní a prídavkov sa nezabrzdila dodnes. The Sims stihol za 3 roky predať 7 datadiskov + niekolko kompilácií. Drvivá väčšina sa objavila na vrcholoch rebríčkov bestsellerov. A už rok od posledného datadisku, vydal Maxis pokračovanie, ku ktorému, do dnešného dňa, pribudol už štvrtý datadisk The Sims 2: Pets (ďalej S2:P). Po úspechu PC verzie sa začali Simáci množiť aj na iných platformách, od DS, až po veľké konzoly, ako je napríklad PS2. Všetky si spoločne vypitvajme.

Pets

Konečne! Domáce zvieratá, jediná vec (okrem izbových rastlín), ktorá nám urbanizovaným ľuďom pripomína prírodu. Akvárium bolo už v "jednotke“, ďalšie náznaky v The Sims:Unleashed, ale najlepšieho priateľa človeka sa nedalo vyvenčiť ani v "dvojke“. Či sa podarilo Maxisu vyžehliť si to u milovníkov chlpatých (zvierat) posúďte sami. 70 psích plemien, 30 mačacích, exotické vtáctvo, morské akvárium a koliesko vám roztočí malý hlodavec. Celkom slušná zbierka zvieratiek, ku ktorej si treba pripočítať aj výbavičku, ako miska, hračky, podložky, búdy, známe to veci, ktoré dobrému chovateľovi nemôžu chýbať.

The Sims 2: Pets

ARA
The Sims 2: Pets

Raz za čas treba aj umyť.
The Sims 2: Pets

Kde máš miesto?!

„Mami, ja chcem psa!“


Je niekoľko spôsobov, ako si domáce zvieratko zaobstarať. Najjednoduchšie je zavolať do útulku a vybrať si z momentálnej ponuky, alebo samozrejme navštíviť "Zverimex“. Ďalšou možnosťou je vytvoriť si vlastného (psa, mačku), podobne ako si vytvárate Simíkov. Zatúlané zveri môžete tiež prichýliť, poprípade predať/kúpiť od susedov. Na exotických škriekavcov potrebuje najskôr kúpiť klietku. Rybičky a škrečok sa predávajú už s výbavou v rôznych prevedeniach.

„A kto sa o to bude starať?!“

Tak ako v skutočnom živote, aj v tom virtuálnom sa treba o nového chlpáča starať. Kúpať, venčiť, hrať sa s ním a na začiatku hlavne cvičiť. Systém karhania a pochvaly funguje na každú činnosť, ktorú nový člen rodiny vykonáva. Prvou bojovou úlohou je naučiť psa značkovať si teritórium mimo kobercov a parkiet. Mačke môžete kúpiť záchod. Ak máte šteniatko, pripravte sa na okúsany nábytok, roztrhané noviny a iné chuťovky. Po zvládnutí základných pravidiel môžete skúsiť povely, ako sadni, ľahni, váľanie sudov alebo (veľmi užitočné) umri. Naučiť rozprávať môžete papagája, mačku zase naučte kadiť na WC. Ako vidíte, tvorcovia tohto datadisku mysleli (skoro) na všetko.

Pes vs. Mačka

Medzi najinteraktívnejšie a zároveň najobľúbenejšie domáce zvieratká patria psy a mačky. Nie je tomu inak ani v S2:P. Tento boj však vyhráva (ako inak) "najlepší priateľ človeka“ mačka. Nie, je to samozrejme pes, výborne pozorný čitateľ! Okrem povelov (venčiť sa dá aj mačka) sa pes totiž môže zamestnať! Ide o prácu, ako napríklad policajný pes, záchranár, alebo slepecký. Všetky tieto profesie im nájde pán (teda vy) v novinách, ktoré môže Dunčo sám priniesť. Do práce preňho chodí auto a dokonca vám aj zarába peniažky. Čo sa do rodinného rozpočtu vždy hodí.

„Ja som to hovorila!!“

Nie vždy je zadovážené zvieratko podľa vašej chuti. Totiž, nie že by ste ich jedli, ale v S2:P má každé zviera svoju povahu, svoje vlastné ego, skrátka osobnosť, ktorá má na jeho správanie veľký vplyv. Agresívna mačička "zákeráčka“ vie z vášho domu celkom šikovne vyhnať návštevu, poprípade potenciálneho partnera. Pes "krtko“ vám spraví zo záhradky ementál, ktorý musíte pracne (ručne) upravovať. Väčšina neduhov sa dá poriadnou drezúrou odstrániť a ak nie... tak...

„Predám ročného, čistokrvného bastardíka.“

Sloboda zvierat by túto časť najradšej vyškrtla. Virtuálne zvieratká však trpia maximálne nedostatkom RAM alebo pomalým procesorom, čo v tomto prípade nie je problém. Nechcené zvieratko nemusíte hádzať do rieky ani priväzovať k plotu. Stačí ho niekomu darovať, alebo poslať “Slobode zvierat“ do útulku. U papagája je to ešte jednoduchšie. Keď necháte otvorené dvierka, poletuje po miestnosti, ale vráti sa do svojej klietky (ako moja korela). Na skutočné vyprázdnenie klietky ho musíte "vypustiť na slobodu“ (doma to neskúšajte, nie je sloboda ako sloboda :-).

The Sims 2: Pets

Vychádzka spojená s cvičením.
The Sims 2: Pets

Model fialka 2006.
The Sims 2: Pets

Socha alebo pomník?

Jar, lásky čas. Príroda sa prebúdza. Vtáčiky si stavajú hniezda, psy sa... áno, aj zvieratká môžu mať mladé. Šteniatka sú však v S2:P väčší problém ako v našom svete. Pri vhodnej povahe, dobrej nálade a správnej konštalácii hviezd sa ale môže zadariť. Na chovnú stanicu to však nevidím. Ak máte nejaký tip, podeľte sa oň s kolegami chovateľmi v diskusii. Kríženie druhov je však možné a genetický kód sa dedí, podobne ako v rozprávke Lady & Tramp, často po jednom z rodičov. U operencov je to ešte ťažšie. Do jednej klietky sa zmestí totiž iba jeden exemplár, čo nevidím ani na praženicu, nieto ešte na potomstvo.

Dr.majkyx dnes neordinuje

S2:P prišlo oslintať aj Nintendo DS. Tu však tvorcovia vniesli do hry nový prvok, jednu z najobľúbenejších detských vysnívaných profesií. Nie, nie je to kozmonaut, ani smetiar. Zase správne, pozorný čitateľ, je to zverolekár! Po vytvorení hlavného hrdinu, zvolení výšky, účesu, oblečenia... dostanete svoju vlastnú súkromnú zverolekársku ordináciu! Už od rána vám chodia rozličné prípady, ktoré musíte najskôr vyšetriť, zistiť kde je pes zakopaný (to sa sem asi nehodí, však :-)) a potom liečiť. Box na troch pacientov sa zaplní veľmi rýchlo a práce je naozaj veľa. Na blchy je najlepší odblšovací šampón, červíkov liečite špeciálnou stravou a chrípku (nie vtáčiu) vhodnými liekmi. Všetky vyšetrenia, umývanie, kŕmenie, liečenie, výcvik... je dokonale spracované do minihier využívajúcich stylus.

Za každého úspešne vyliečeného pacienta dostanete okrem penazí aj body do ratingu a nejaký ten bonus. Za ťažko vydreté peniaze nakupujete lepšie vybavenie, nové diagnostické nástroje, ako RTG, lieky, krmivo, potraviny, komplet výbavu, až po zvieraciu módu. Za body rastiete profesne. Popri starostlivosti o zvieracích pacientov sa musíte stihnúť starať aj o seba (doktora). Verte mi, je to makačka. Kým som sa naučil variť aspoň vajíčka, nechýbalo veľa a... Zjednodušene by sa dalo povedať, že S2:P DS je sympatická kombinácia hier Sims, Nintendogs a Cooking Mama v jednom, bez straty nejakého výraznejšieho prvku Simsovitosti.

The Sims 2: Pets

Prechoné bydlisko pacientov.
The Sims 2: Pets

Zdravý ako rybička.
The Sims 2: Pets

Vyplazte jazyk...

Sul-Sul!

Nebojte sa, nezabudlo sa ani na humanoidných simíkov. Do výbavičky pribudlo pár kusov luxusného nábytku, spotrebičov aj pár nových akcií sa nájde (spojených hlavne s chlpáčmi). Či už ide o PC, PS2 alebo handheldovu verziu, v každej si nájdete to, čo sa od The Sims 2: Pets očakávalo. Zverina. Bez alergie, zápachu, s možnostou kedykoľvek uložiť, vypnúť... a vyvenčiť o týždeň. Nenahradí to upchaný vysávač plný chlpov, ani roztrhaný herný časopis, ale kto môže Sims + má rád zvieratá (aj živé, okrem tých v chladničke), nemá čo stratiť. V inom prípade by ste až sem neprekúsali a nezaslintali si tak strašne klávesnicu. Fuj to!

PS: Pre návrat do skutočného života nahrajte uloženú pozíciu. Hm, ale teraz ktorý je ten skutočný ;-).

PREHLÁSENIE: Pri písaní tohto článku boli použité špeciálne efekty a makety, v žiadnom prípade nedošlo k porušeniu práv a slobôd recenzovaných zvierat. Ak máte pochybnosti, môžete sa ich prísť opýtať.


napísal majkyx 4.12.2006
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.7
Ohodnotiť
THE SIMS 2: PETS
+ konečne nejaká zverina v Sims
+ tvorba vlastného chlpáča
+ antialergická hra
+ zárobkovo činný pes (len PC)
+ minihry (len DS)
- chýbajú plazy, pavúky..
- občasné blokovanie sa domácimi zvieratami
- pes na podpore (len PS2)
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1 GHz, 256 MB RAM, VGA 32 MB
Doporučená konfigurácia: CPU 2 GHz, 512 MB RAM, VGA 128 MB

Zaradené pod: sims


RECENZIE HRÁČOV
The Sims 2: Pets
8.7
KRISTI36    2.6.2008
Tento datadisk je podľa mňa dobrý... Aspoň nejaké zvieratá v TS 2! Na výber sú mačky,psy,papagáje a ...prečítať celé
PC
PS2
PSP
Xbox
DS

Vývoj: EA / Maxis
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19764)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk