YAKUZA OF THE END

YAKUZA OF THE END

Zombifikovaní mafiáni

Dojmy

Prehnaný život mafiánov sa dostáva o stupienok bližšie ku koreňom, z ktorých vychádza. Módna vlna zombíkov dorazila aj do Segy a čo je hlavné, prichádza s trendom co-opu. Je to zaručený recept, ktorý už zafungoval v mnohých podobách a mnohí sú už unavení z toho, čo naštartoval L4D, ktorému by mal patriť dohľad nad všetkým, čo obsahuje nemŕtvych. V prípade Yakuza vychádza táto kombinatorika smiešne, zaváňa prvoplánovým profitom, no zároveň je prísľubom satisfakcie, že unavená herná mechanika dostáva kopanec do správnych miest, aby sa zo série nestala iba obyčajná vykrádačka samej seba.

Na Tokyo Game Show bol predvedený koniec Yakuzy (na čo odkazoval podtitul Of the End), ako ju poznáme. Štvrť Kamurocho je okupovaná, zničená a obliehaná vojskom, dôvodom na karanténu nie je nič iné ako virálna epidémia meniaca všetkých živých na chodiace mŕtvoly. Dôverne známa štvrť je tak obohnaná vysokým oplotením, čím sa šikovne stanovili hranice hernej plochy, ttakže tá priesvitná stena, za ktorú obyčajne nemôžete ísť, je zhmotnená. Teraz vás už nebude trápiť, prečo nemôžete vyjsť na chodník, pretože je tam tonový pontón, za ktorým je sloboda. Lenže vy nebudete vonku, ale vo vnútri!

Yakuza je prehnaná, kto sa už zoznámil so životom mafiánov, temným svetom zabijakov, podvodníkov, lupičov, zlodejov a luxusných prostitútok, vie, že niektoré veci jednoducho nemôžu fungovať, i keď vychádzajú z reality a reflektujú ako približne to podsvetie pracuje. Vždy, keď sa objavil hlavný hrdina tejto série, akoby svetlá v miestnosti trochu pohasli. Toľko charizmy bolo naliate to jeho osobnosti, že stačí, aby proti vojenskej stráži pred jednou z brán do pekelnej jamy Kamurocho plnej smrti vykročili biele kozačky a začína sa vytvárať koridor. Po ulici nejde nik iný ako Kazuma Kiryu a beda tomu, kto si myslel, že ho nemŕtvi ochránia pred smrťou. Ten niekto mu uniesol milovanú nevlastnú dcéru a nikto, nikto si s Harukou nebude zahrávať. Kazuma nemusí nič povedať, stačí zaťať päste a vzduchom už lietajú nepriatelia. 


Oceľ namiesto pästí

Kazuma na záchranu Haruky nebude sám, pomocnú ruku mu ponúkajú presne tí, ktorým už kedysi nakopal zadok. Konkrétne ide o pánov: Ruiji Goda, Goro Maijima a Shun Akiyama. V predĺženom traileri v stánku Segy sa všetci štyria postavili proti hordám nemŕtvym, no z japonských tituliek bolo ťažké vyčítať, ako vôbec bude kooperácia medzi nimi pracovať. Vo videu boli viditeľne ovládaní viacerými hráčmi.

Yakuza of the End mení základný súbojový systém a päste vymieňa za poriadne strelné zbrane, môžete stále riešiť veci ručne-stručne, no pästné súboje sú utlačené do úzadia, čím sa zvyšuje aj dynamika akcie. Hlavnými hviezdami sú strelné zbrane, to najsilnejšie, čo ste v hrách Yakuza mohli držať v rukách. Každá z hlavných postáv má svoju špecializáciu a tým pádom aj obľúbenú zbraň, Kazuma má k dispozícii útočnú pušku, Akiyama si udržuje štýl dvomi pištoľami, Goro sa spolieha na brokovnicu a Ruiji si z ruky ala Adam Jensen z Deus Ex vie poskladať rotačák. Samozrejme, že do rúk môžu zobrať aj zbrane iných, medzi nimi aj také exotické kúsky ako vejár.

U zbraní zatiaľ nie je isté, či sa budú opotrebúvať, vieme však, že kľúčové, ktoré prislúchajú hrdinom sa dajú upgradovať a zvyšovať tak ich účinnosť v teréne. Strieľať sa bude po stovkách zombíkov, ktorí narozdiel od iných sú na steroidoch a hýbu sa mimoriadne mrštne. SEGA vkladá do novej Yakuzy prekvapivo mnoho iných prvkov ako využívanie vozidiel a ich priame ovládanie. V traileri sa mihol tank a keď takáto plechovka vybuchne, tak explózia si vezme so sebou aj okolostojacich. 

Yakuza of the End

Zábava musí byť

Napriek zombie horúčke však mesto v Yakuza of the End funguje normálne, stále sa tu dá obchodovať aj plniť misie či pochôdzky pre ľudí v núdzi. Mimo akcie príde na staré dobré vybavovanie účtov, prehováranie do duše, uplácanie, ale aj vymlátenie duše kvôli kúsku informácie. Z nútenej karantény povstali nové postavy so zaujímavým charakterom a svoje miesto si tu našli aj populárne minihry. Za utŕžené peniaze si budete môcť zahrať pachinko, karaoke, ping pong s dievčatami, loviť ryby, šípky, randiť s hostekami alebo odpaľovať s bassebalkou na billboady loptičku.

Dobrou správou je, že Yakuza mení akčnú zložku. Nech sa môže akokoľvek likvidovanie zombíkov v Tokiu zdať akokoľvek smiešne, zmenu vítame s otvorenou náručou. Teraz už len ostáva čakať na ďalšie detaily a hlavne na to, kedy a v akej forme SEGA uvedie Yakuza of the End na západ.



napísal spacejunker 29.9.2010
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
YAKUZA OF THE END


PS3

Vývoj: SEGA / SEGA
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 16. marec 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19460)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk