FABLE III: TRAITORS KEEP

FABLE III: TRAITORS KEEP

8.0

Zastavte generála Turnera!

Recenzia na Xbox360 verziu

Na to, aby ste odhalili záhadu Albionského väzenia v DLC Traitor's Keep potrebujete iba niekoľko vecí: samozrejmoťou je Xbox 360, pôvodná verzia Fable 3 a 560 MS bodov, za ktoré sa balíček na predáva. Oplatí sa táto investícia? Ako napovedá výsledná známka, určite áno a my sa teraz poďme pozrieť na to, prečo si prídavok takéto hodnotenie zaslúžil.

V pôvodnom Fable 3 ste proti priemyselnej revolúcii bojovali vlastnou revolúciou. V Traitor's Keep budete stáť pred úlohou, zastaviť revolúciu, ktorá bojuje proti revolúcii, ktorá mala zmierniť dôsledky revolúcie. Revolúcia na tretiu stavia Hrdinu do nezávideniahodnej pozície, kedy sa stáva priamo vo svojej trónnej sieni cieľom útoku najatého vraha. Za pokusom o atentát stojí generál Turner, ktorý by mal byť v bezpečí pod zámkom väznice Ravenscar Keep. Ale nie je. Vo väzení totiž prebehla vzbura a okrem iných recidivistov sa na slobodu dostal aj generál Turner a jeho dvaja poskokovia v revolučnom hnutí.

Profesor Faraday je veľkým fanúšikom moderných technológií a pokroku. Pod vplyvom generála Turnera ale začína svoj ostrov, ktorý od nepamäti slúžil ako magické výletné miesto preplnené modernými vynálezmi a nevídanou technológiou, pretvárať na miesto hrôzy. Roztomilé roboty, mechanický hmyz či elektronickí psíkovia sa razom menia na potvory riadne strpčujúce Hrdinov život.

Fable III: Traitors Keep
Fable III: Traitors Keep Vzburou vo väzení príbeh začína.
Vzburou vo väzení príbeh začína.


Fable III: Traitors Keep Na návšteve u Big Daddyho?
Na návšteve u Big Daddyho?


Fable III: Traitors Keep Hasičov sem dopravíme neskôr, najprv treba zistiť, kto všetko stihol utiecť
Hasičov sem dopravíme neskôr, najprv treba zistiť, kto všetko stihol utiecť





Druhým navštíveným miestom je ostrov čarodejnice Mary. Tá sa venuje alchýmii, šamanstvu a rôznym ďalším okultným vedám. Jej snom je spojiť esencie viacerých živých bytostí a vytvoriť „superčloveka“.

Ak pri vás matematika na úrovni základnej školy nie je problém, narátali ste tri nové prostredia, ktoré DLC sprístupní. Prvým je, samozrejme, žalár, v ktorom najprv budete musieť potlačiť vzburu, aby ste následne zistili rozsah skôd a mohli sa pustiť do honby za najnebezpečnejšími zločincami. Druhým ostrovom je Faradayov magický zábavný park, kde sa technológia zajtrajška snúbi so zabijackými robotmi dneška. Roboti sú veľmi vítaným rozšírením beštiáru Fable 3, po duchoch, vlkolakoch a banditoch konečne svieži vietor aj na poli monštier. Ostrov čarodejnice Mary je tretím prídavkom do rozšírenej ponuky prostredí.

Okrem hlavného questu, ktorým je, samozrejme, zneškodnenie Faradaya, Mary a nakoniec samotného generála Turnera, prichádza DLC aj s niekoľkými bočnými questami. Budete dávať do poriadku trestanecký cintorín alebo sa istého robota pokúsite zbaviť pocitu samoty. K tomu si pripočítajte (ako inak) výborne navrhnuté achievememnty, ktoré vás donútia levely presnoriť od začiatku až po koniec a dostanete sa k veľmi slušnej hernej dobe. Bez problémov prekročíte tri hodiny, ak budete poctivo plniť všetky questy a achievementy, ľahko sa dostanete aj nad 4.

Fable III: Traitors Keep

Microsoft už dávnejše deklaroval postupné prepájanie medzi mobilnou a Xboxovou Live platformou. Prvým reálnym pretavením tohto sľubu do skutočnosti je práve Traitor's Keep. Jednou z  vecí, ktoré rozšíria výkladné vitrínky Hrdinu v jeho úkryte, sú totiž nové zbrane. A tá sa nedá získať inak ako práve cez mobilnú Fable aplikáciu. Z pohľadu slovenského trhu sa jedná o negatívum, majiteľov WP telefónov je tu minimum a naopak, zbraniam by sa určite potešil každý.

Našťastie rozšírenie v oblasti inventára nespočíva iba v zbraniach. Na svoje si tiež prídu zberatelia kostýmov, z hneď niekoľkých nových setov zaujme najmä oblečenie prostitúta(ky). Extrémne príjemnou správou je prítomnosť českých tituliek, ak ma pamäť neklame, jedná sa o vôbec prvý sťahovateľný balíček vybavený lokalizáciou.

Možno je to iba subjektívny pocit alebo za to môže dlhá prestávka v hraní Fable, každopádne sa mi počas hrania zdalo, že datadisk kladie ďaleko vyššie nároky na hráčovu šikovnosť. Bol som oveľa častejšie nútený používať a aktívne nakupovať liečivé lektvary a tiež začať pri súbojoch používať aspoň miernu dávku taktiky. Už úplne prvý ozbrojený stret v trónnej sieni ma (príjemne) svojou obtiažnosťou  zaskočil a bossovia v pozitívnom dojme zo zvýšených nárokov pokračovali. Aj obyčajní nepriatelia dokážu teraz pekne zavariť, stačí chvíľka nepozornosti a hlasitý tlkot srdca vás upozorní, že s úrovňou zdravia nie je všetko v kostolnom poriadku.

Fable III: Traitors Keep
Fable III: Traitors Keep Nové zbrane sa odomknú až na základe výsledkov mobilnej hry.
Nové zbrane sa odomknú až na základe výsledkov mobilnej hry.


Fable III: Traitors Keep Áno, toto je obrázok z Fable 3.
Áno, toto je obrázok z Fable 3.


Fable III: Traitors Keep Nebezpečné spojenie.
Nebezpečné spojenie.





Hľadať zmeny v rozprávkovom grafickom štýle nemusíte. Žiadne nenájdete. Pribudlo pár nových modelov a textúr, no všetky pozitíva (aj negatíva) grafického enginu Fable zostali zachované. Ani humor sa nevytratil, anglický humor nachádzate na každom kroku a vďaka vydareným titulkom si ich vychutnajú aj tí, ktorí si s angličtinou netykajú. Traitor's Keep patrí do kategórie podarených sťahovateľných balíčkov. Za priaznivú cenu ponúka pomerne veľa obsahu, nových nepriateľov, nové lokality a zábavu zhruba na štyri hodiny. Fanúšikovia Fable 3 by nemali váhať, pretože pochytanie všetkých nebezpečných zločincov z Ravenscar Keep za investované bodíky rozhodne stojí.


napísal je2ry 16.3.2011
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Fable 3 - Intro
| FABLE 3 - INTRO
[4.8.2010]
Fable 3 - TV reklama
| FABLE 3 - TV REKLAMA
[13.10.2010]
Fable 3 - Teaser
| FABLE 3 - TEASER
[19.8.2009]
Fable III - PC DevDiary
Fable 3 - Live co-op
| FABLE 3 - LIVE CO-OP
[26.10.2010]
8.0
Vo svete
8.0
Ohodnotiť
FABLE III: TRAITORS KEEP
+ DLC v češtine
+ nové prostredia, nepriatelia, obleky
+ zvýšená obtiažnosť
- nové zbrane len v spojení s Windows Phone


RECENZIE HRÁČOV
Fable III: Traitors Keep
8.5
P@P0    14.7.2012
V týchto časoch nie je kráľovstvo práve najšťastnejšie, v...prečítať celé
Xbox 360
PC

Vývoj: Microsoft / Microsoft / Lionhead
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 27. október 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk