WRECKATEER

WRECKATEER

7.5

Sú to alebo nie sú kinectoví Angry Birds?

Recenzia na Xbox360 verziu

Xboxový Kinect je ako stvorený na malé jednoduché hry a bolo len otázkou času, kedy niekto prinesie ničenie pevností v štýle kráľa jednoduchých hier, Angry Birds. Ten čas práve nastal. Pustili sa do toho Iron Galaxy Studios a v titule Wreckateer nás preniesli do zábavného ničenia hradov v stredoveku.

Prekvapivo sa v hre nedostávame do úlohy generála, ale nastupujeme ako nový zamestnanec do firmy najatej na ničenie hradov. Tá má za úlohu čo najefektívnejšie katapultom zničiť hrady, ktoré si kráľ žiada zbúrať a prestavať. Síce začínate ničením starých hradov, ale ako sa čoskoro dozvedáte, v kráľovstve sa rozmohli goblini a obsadili dôležité hrady a veže. Vaša nová úloha je jednoznačná - prejsť kráľovstvo a s pomocou kolegov neustále vymýšľajúcich nové strely ničiť obsadené hrady.

Na rozdiel od Angry Birds má Wreckateer hneď niekoľko odlišností, ovláda sa Kinectom, je v 3D pohľade a samotné gule môžete za letu usmerňovať. Čo na jednej strane dodáva hre možnosti, ale zároveň ju robí aj náročnejšou na ovládanie a prehľadnosť. Je to vlastný štýl hrateľnosti, ktorý napriek tomu, že sa tak zo začiatku nezdá, je rovnako návykový a zábavný ako ostreľovanie prasiat nahnevanými vtákmi. Len tu namiesto vtákov budú lietať vaše gule a rozbíjať stovky veží. 

Wreckateer
Wreckateer Natiahnuť, zamieriť, páľ!
Natiahnuť, zamieriť, páľ!


Wreckateer Ničenie je zábavné, žiaľ ničia sa vždy celé bloky hradov.
Ničenie je zábavné, žiaľ ničia sa vždy celé bloky hradov.


Wreckateer Gule môžete počas letu navigovať.
Gule môžete počas letu navigovať.





Ničiteľov veží čaká singleplayerová kampaň, v ktorej prejdú rôznymi prostrediami rozsiahlej fantasy krajiny a zničia v nej priateľské aj nepriateľské hrady. Spolu to robí 50 útokov v desiatich lokalitách, ktoré sú hodnotené medailami. Na úspešné prejdenie levelu treba minimálne bronz, ale len za dôkladnú premenu hradu na ruiny sa udeľuje zlato. Levely sa dajú ľubovoľne opakovať alebo prechádzať s priateľmi súťažne v multiplayerovej časti, kde sa hrá na najvyšší počet bodov. Pritom každý z levelov sa zapisuje do online rebríčkov a porovnáva so zvyškom sveta.

Samotná hrateľnosť je postavená na snímaní pohybov, teda rukami manuálne treba katapult nabiť, krokom vzad natiahnuť, pohybom do strán nasmerovať na svoj cieľ, doladiť výšku a následne zdvihnutím rúk vystreliť. Jednoduché a rýchlo sa do toho dostaneme. Potom však nastáva zložitejšia fáza a to riadenie strely vo vzduchu, kde je možné kamenné gule rukami mierne odtláčať do správneho smeru alebo s lietajúcimi doslova plachtiť a smerovať ich na ľubovoľné miesto. K tomu sa pridajú aj explodujúce gule alebo projektilové vystreľujúce vo vzduchu veľkou rýchlosťou vpred.

Vďaka rôznym vlastnostiam gulí nie je smerovanie katapultu vôbec jednoduché, môžete ich nasmerovať priamo na vežu alebo sa pokúsiť preletieť špeciálnymi štítmi pridávajúcimi body, alebo ďalšie bonusy a spôsobiť väčšiu deštrukciu. Všetko záleží od presného oka v smerovaní a šikovnosti v následnom riadení.

Kampaň a multiplayer zabavia na dlhé hodiny a ak by vám jednoduché prejdenie levelov nestačilo, hra prináša novinku pre Arcade hry a to Avatar Famestar. Famestar sú nové body, ktoré sa budú zbierať paralelne s achievementami a prinásajú bonusy pre Avatarov. Napríklad Wreckateer ponúka 400 achievementových bodov a 30 Famestar bodov. Tie sa dajú získať za preddefinované úlohy v samotných leveloch, ako napríklad zostrelenie 10 goblinov. Famestar body budú teda viac sofistikované achievementy a budú sa presúvať medzi avatar hrami a ukazovať slávu vášho panáčika  a to napríklad špeciálnym oblečením alebo vybavením, ktoré za body získate.

Graficky je Wreckateer príjemne spracovaná v humornom štýle, ktorý sedí jednoduchej hrateľnosti a neustálej deštrukcii. Pekne spracovaným hradom dodávajú život poskakujúci goblini, ktorí sa pri presnom zamierení nalepia na vystrelenú guľu a letia s ňou, v ústrety svojmu osudu. Sú ale časti, ktoré by sa dali vylepšiť, a to hlavne samotná deštrukcia, ktorá síce má svoju fyziku a dynamiku, ale je aplikovaná len na časti opevnení a celé veže. Obmedzuje to pôžitok z totálnej deštrukcie, ktorá by sa do hry nesmierne hodila.

Celkovo je Wreckateer zábavné obstreľovanie pevností, ktoré sa vybralo vlastnou cestou. Ponúka návykovú hrateľnosť, dostatok obsahu, multiplayer, rebríčky aj Avatar Famestar podporu. Nezaškodilo by však viac rozmanitosti v leveloch či gamepad podporu, keďže manuálne strieľanie katapultom na stovky hradov dá poriadne zabrať.


napísal saver 15.8.2012
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Vo svete
6.8
Ohodnotiť
WRECKATEER
+ ničenie pevností
+ zábava a hrateľnosť
+ rozmanité strely a levely
- postupne už stereotyp
- dynamika a fyzika deštrukcii

Zaradené pod: kinect, angry birds


RECENZIE HRÁČOV
Wreckateer
6.0
EMO0    11.8.2012
Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Iron Galaxy studios
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 1. august 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk