GALAXY ON FIRE 2 FULL HD

GALAXY ON FIRE 2 FULL HD

8.0

Dobrí a zlí mimozemšťania v ohrozenej galaxii

Recenzia na PC verziu

Vesmír je nekonečný nie len z hľadiska priestoru, ale aj inšpirácie pre herných vývojárov. Titul Galaxy on Fire pôvodne zaviedol ku hviezdam hráčov na iOS. Nasledovalo veľmi úspešné pokračovanie a jeho HD verzia, s ktorou sa teraz tvorcovia snažia osloviť aj hráčov na PC. Ak čakáte neľútostné konflikty, dobrých a zlých mimozemšťanov a let v kokpite futuristických raketoplánov, ste na správnej adrese.

Keith T. Maxwell mal incident v páse asteroidov a kvôli poruche systému precitol po 35 rokoch na vzdialenom konci galaxie. Vďaka dobrodincovi, ktorému pomohol s pirátmi, sa opäť zapája do aktívneho života a na darovanej lodi Betty vyráža v ústrety neistej budúcnosti. Vesmír totiž ohrozuje tajomná mimozemská rasa a, samozrejme, že problém dokáže vyriešiť jedine Keith. Hlavný hrdina je poverený preskúmaním situácie a musí odviesť najťažšiu prácu a preniknúť do tylu nepriateľa. Príbeh nie je zvlášť originálny a Keith iba pasívne prijíma zadania, bez možnosti volieb, ktoré by mohli ovplyvniť ďalší postup. Statické rozhovory plynú v skromných okienkach s ikonami postáv. Často je nutné trmácať sa niekoľkými hviezdnymi bránami z jedného konca galaxie na druhý a späť. Treba vyhľadať domovskú základňu mimozemšťanov, priniesť vzorky zostrelených lodí, vrátiť sa k nepriateľom so sondou, priniesť nové podklady a mnoho ďalšieho.

Zaujímavejšie je však to, čo sa deje medzi jednotlivými krokmi v dejovej línii. Keith má celkom pestré možnosti, ako sa prejaviť a privyrobiť si na lepšiu výbavu, ktorá mu uľahčí prežitie v nebezpečnom vesmíre. Hviezdny priestor je rozdelený na menšie sektory s planétami, v blízkosti ktorých sú stanice, na ktorých sa dá pristáť. Pri prílete uplatníte autopilota, ktorému stačí zadať polohu prístaviska. Na stanici využijete hangár, miestny lokál, obchodujete, vylepšujete, prijímate nepovinné úlohy.

Galaxy on Fire 2 Full HD
Galaxy on Fire 2 Full HD Hviezdne brány slúžia na rýchly presun medzi jednotlivými sektormi vesmíru.
Hviezdne brány slúžia na rýchly presun medzi jednotlivými sektormi vesmíru.


Galaxy on Fire 2 Full HD Návštevníci v klube ponúkajú svoje služby alebo nepovinné misie.
Návštevníci v klube ponúkajú svoje služby alebo nepovinné misie.


Galaxy on Fire 2 Full HD Pri ťažbe sa loď prichytí na asteroide a musíte ustriehnuť pohyb vrtu.
Pri ťažbe sa loď prichytí na asteroide a musíte ustriehnuť pohyb vrtu.





V staničnom hangári môžete meniť výbavu lode alebo dokonca kúpiť novú raketu s pokročilými možnosťami. Kupujete a predávate primárne a sekundárne zbrane, štíty, pancier, kabíny pre pasažierov, skenery, ťažobné zariadenie a ďalšie moduly, ktoré inštalujete na palube lode. V lepších modeloch lodí môžete samozrejme inštalovať viac súčastí a máte viac úložného priestoru. Ten sa hodí aj na prevážanie komodít, ktoré na jednom mieste lacno kúpite a inde so ziskom predáte. Dajú sa použiť aj na výrobu výstroje podľa získaných receptov a nákresov. S dobrou výbavou môžete na palubu vtiahnuť aj zvyšky zničených lodí alebo minerály, ktoré vyťažíte priamo z asteroidov. Loď s ťažobným zariadením sa prisaje na vybraný objekt a musíte šikovne pohybovať kurzorom, aby ste vrt dostatočne dlho udržali vo vyznačenom priestore. Treba na to trochu šikovnosti, inak sa asteroid rozpadne a vaša snaha nie je korunovaná úspechom. Výmena modulov rakety je jednoduchá, na spôsob montáže a demontáže si rýchlo zvyknete. Inventár lode a stanice však dizajnovo pôsobí veľmi stroho a neosobne.

V návštevníckych klubových priestoroch s barovou atmosférou nájdete rôznych obyvateľov stanice, ktorí ponúkajú rozličné nepovinné misie. Potrebujú ochrániť konvoj, eliminovať pirátov, odviezť alebo priviezť špeciálne predmety a zákazníkov, alebo zachrániť väzňov. Zárobok záleží od vzdialenosti a náročnosti úloh a treba si aj všímať, ako zadania ovplyvnia vzťahy s rôznymi komunitami. Ak vykonávate záškodnícku činnosť, ľahko si znepriatelíte mierumilovné rasy, ktoré potom útočia pri prelete ich územím. Aj s tým sa však dá niečo urobiť, keď narazíte na špekulanta, ktorý za vysoký obnos dokáže veci urovnať. Na tomto mieste sa príležitostne vyskytujú aj nájomní piloti, ktorí vás za pomerne nízky poplatok krátkodobo sprevádzajú pri putovaní vesmírom. Žoldnieri majú vlastné lode, automaticky útočia na nepriateľov a môžete im zadávať jednoduché pokyny.

Na staniciach ste v bezpečí, navyše loď sa plne zregeneruje a môžete si tam aj uložiť hru. Po odlete sa ale ocitnete v priestore, kde okrem priateľských a neutrálnych lodí poletujú aj všeteční nepriatelia. Manévrovanie v otvorenom vesmíre je veľmi jednoduché, väčšinu pohybových úkonov, mierenie a streľbu uskutočníte myšou. Klávesy slúžia na doplnkové funkcie. K okolitým planétam sa pohodlne presuniete, keď ich na chvíľu zameriate a potvrdíte let na stanovenú destináciu. Na stanice a k hviezdnym bránam vás naviguje autopilot, keď zvolíte dostupné ciele v okolí. Primárne zbrane v boji nemajú limitovanú muníciu, žiadne prehrievanie alebo podobné obmedzenie. Líšia sa ničivou silou, intenzitou streľby a dostrelom. Sekundárne zbrane zahrňujú väčšinou rôzne rakety, ktoré kupujete na kusy. Sú to užitočné doplnky, ktoré pomôžu zdecimovať protivníkov. Navádzané strely väčšinou neminú a EMP krátkodobo ochromia protivníka a umožnia vám ho pohodlne doraziť, alebo bez ujmy oslobodiť zajatca, či prevziať náklad.

Krátky let čarovným a nebezpečným vesmírom.

Nedá sa povedať, že Galaxy on Fire 2 HD obsahuje vyslovene nové prvky, ktoré by sme opakovane nevideli v podobných tituloch. Všetko je však dobre namixované a prakticky riešené. Hráči majú dostatočnú voľnosť pri rozvoji a počínaní a v príbehových úlohách pokračujú podľa uváženia. Motiváciou je najmä nákup lepších lodí a modulov, ktoré sa viditeľne rozdielne prejavujú pri lietaní alebo boji. Vďaka pohodlnému ovládaniu a zrozumiteľnému systému si hru osloví prakticky každý. Náročnejším hráčom však práve prílišná ústretovosť môže prekážať. Hra pre nich totiž nepredstavuje väčšiu výzvu, pri ktorej by potili krv, je to skôr relaxačná záležitosť, kde všetko bez problémov odsýpa.

Vesmír nie je len čierne plátno so zábleskami hviezd a príležitostnými kontúrami planét. Určite nie ten v Galaxy on Fire 2. Všetky lokality sú plné rôznorodých objektov, hviezd, planét, asteroidov, lodí, staníc a vrakov. Kontrastujú s pestrofarebnými scenériami, kde raz dominuje krvavo červená, inokedy fialová, či modrá,. Zlievajú sa, alebo nenápadne vykukujú z temného úzadia a s explóziami a farebnými strelami lodí vytvárajú bizarné obrazy, na ktoré je radosť pozerať. A netreba na to ani veľmi výkonnú zostavu.

Galaxy on Fire 2 Full HD je príjemné dobrodružstvo z vesmíru, ktoré hýri farbami a dokáže vás baviť dlhé hodiny. Aj napriek málo flexibilnému príbehu, ktorý má však chutnú omáčku v podobe vedľajších misií a aktivít. Na PC sa síce nejedná o natoľko výrazný produkt ako na iOS, kde sú podobné hry ojedinelé, stále je to však dostatočne zaujímavý port, ktorý si nájde priaznivcov aj na tejto platforme. Cesta do vesmíru v Galaxy on Fire 2 Full HD nepredstavuje ojedinelú výzvu, určite však nie je márna.

Galaxy on Fire 2 Full HD
Galaxy on Fire 2 Full HD Vesmír hýri farbami. Obzvlášť počas boja.
Vesmír hýri farbami. Obzvlášť počas boja.


Galaxy on Fire 2 Full HD Pri planétach sú vždy stanice, ktoré poskytujú útočisko aj zaujímavé možnosti.
Pri planétach sú vždy stanice, ktoré poskytujú útočisko aj zaujímavé možnosti.


Galaxy on Fire 2 Full HD Základňa kľúčového nepriateľa má fialový éterický nádych.
Základňa kľúčového nepriateľa má fialový éterický nádych.






napísal uni 21.8.2012
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
GALAXY ON FIRE 2 FULL HD
+ vydarený port z iOS
+ jednoduchý funkčný systém a ovládanie
+ atraktívne scenérie vesmíru
+ nákup a modifikovanie lodí
- statický príbeh bez možností ovplyvniť dej a rozhovory
- fádne menu v hangári
- po čase nastupuje stereotyp
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2 GB RAM, 512 MB VGA, 2 GB miesta na HDD

Zaradené pod: iOS, galaxy, space


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: bitComposer Games / Fishlabs
Štýl: Akcia / Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 21. august 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19904)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk