NARUTO: ULTIMATE NINJA STORM 3 FULL BURST

NARUTO: ULTIMATE NINJA STORM 3 FULL BURST

7.5

Spaľujúca výzva pre Naruta

Recenzia na PS3 verziu

Naruto je späť v novej časti série Ultimate Ninja Storm, ale tentoraz je to sčasti repríza už videného a hraného obsahu. Full Burst je reedícia tretieho dielu, ktorý vyšiel vlani na jar. Obsahuje trochu lepšiu grafiku, novú kapitolu v príbehu a najmä 100 nových misií v Challenge móde. Otázka znie, či sa kúpa oplatí fanúšikom, čo si zadovážili trojku už na jar a či má šancu osloviť tých, ktorí azda pár dielov Naruta vynechali.

Dej nadväzuje na koniec druhej časti, kedy sa Nine-Tailed Fox vyrúti na dedinku Hidden Village, ktorú musíte chrániť. Štart je bleskový a účinný. Úžasná anime sekvencia s obrovským monštrom má švih a skvelý strih. Hrateľné sekvencie naskakujú rýchlo. Obrana dediny je prvou úlohu a slúži ako efektný štart. Potom sa dej už viac roztriešti na kapitolky zo seriálu, no nemožno mu uprieť snahu, držať vás v strehu. Dejové časti nie sú dlhé, dobre na seba nadväzujú a vyplývajúce úlohy sú jasné. Je otázne, či nový hráč dokáže naskočiť na pútavú sériu animácií (miestami ich je relatívne veľa), ale fanúšik bude nadšený, lebo získa možnosť dostihnúť chýbajúce momenty zo zápletky. Dej a série animácií sú lepšie spracované ako pri nedávnom Dragon Ball: Battle of Z, kde ste sa museli na misie sústrediť a dianie bolo chudobnejšie. Množstvo udalostí vo Full Burst je veľké a ak ste minuli jarnú premiéru trojky, toto je primárny dôvod, prečo investovať.

Veľká časť zábavy čaká priamo v Ultimate Adventure móde, kde sa odohráva celý dej. Animácie sú prepletené hrateľnými časťami, kde sa môžete realizovať v jednoduchých a chytľavých súbojoch. Je to spleť rýchlych stretov, ktoré vás ženú vpred, lebo autori vystihli pomer deja a hrateľných častí. Len čo skončí séria mlátenia do tlačidiel, naháňania nepriateľov či súboja s bossom, autori servírujú ďalšiu scénu. Občas je náročné vypadnúť z rýchleho tempa kampane, ale o to rýchlejšie sa vrátite späť.

Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst
Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst Pomer súperov býva občas poriadne nevyrovnaný.
Pomer súperov býva občas poriadne nevyrovnaný.


Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst Cut-scény špičkovej kvality citeľne pozdvihujú celkový zážitok.
Cut-scény špičkovej kvality citeľne pozdvihujú celkový zážitok.


Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst Bojová vrava občas spôsobuje neprehľadnú situáciu.
Bojová vrava občas spôsobuje neprehľadnú situáciu.





Súboje v 3D arénach majú nevýhodu, pretože neobsahujú príliš veľa priestoru. Ak sa tešíte na objavovanie bonusov v zapadnutých vedľajších cestičkách, v tomto vám Naruto nevyhovie. Nehovoriac o tom, že ak z arény zdúchnete či prekročíte hranice, môže misia predčasne skončiť. Na druhej strane, menšie prostredia sú intenzívne vyplnené nepriateľmi, ktorých mlátite sériou základných úderov a neskôr pridáte aj kombá. V boji sa vám často vyplatí bežať, odrážať údery a teleportovať sa preč. Vaša orientácia na bojisku je kľúčová. Frenetické tempo vhodne kompenzuje menšie prostredia, ale Full Burst núka veľa misií a postáv, s ktorými sa môžete zapojiť do boja. Je tu 84 hrateľných postáv, čo je obrovské množstvo a každá má viaceré vlastnosti, ktoré v kombinácií s inými k sebe pasujú.

Systém súboja využíva viaceré nuansy z minulých dielov. Opäť prišiel Awakening mód, ktorý si však možno aktivovať hocikedy v boji a získať extra vlastnosti pre postavu (v minulých dieloch ste museli počkať, kým sa ukazovateľ zdravia dostal takmer na minimum a konali ste v sebaobrane už na konci boja a možností). Okrem Naruta, či inej hlavnej postavy, môžete mať v boji dvoch pomocníkov, ktorí budú asistovať v akcii (majú vlastné ukazovatele zdravia, strácajú ho a dá sa o nich prísť) a ešte vám umožnia aj využívať ďalšie kombá. Otázne je, či budete potrebovať asistentov v boji, lebo obtiažnosť celej hry spadla o pár stupňov oproti iným dielom série. Je ľahké prejsť aspoň polovicu misií a tú druhú tiež netreba opakovať veľa ráz. No pre tucet nových kombinácií stoja za využívanie.

Nechýbajú ani bossovia, no pri nich musíte absolvovať aj sériu quick-time eventov. Našťastie nie sú príliš otravné a často využívané a viaceré súboje s bossmi si vyžadujú taktiku. Nedajú svoje dieliky zdravia zadarmo a keďže sú súčasťou veľkých dejových sekvencií, stoja za to.

Ultimate Adventure mód je navyše rozvetvený a lovci všetkých animácií si budú môcť vybrať, či sa rozhodnú pre cestu legendy alebo cestu hrdinu. Táto voľba v príbehu slúži na odklon k alternatívnym scénam, ktoré ste nemuseli vidieť ani v sériáli. Pri slušnej dĺžke príbehu je opakované prechádzanie solídnou investíciou pre fanúšikov a množstvo odbočiek ich poteší.

Ostatné módy alebo multiplayer ponúkajú oproti základnej kampani skôr alternatívu na trávenie času. Multiplayer nie je príliš originálny. Je to skôr štandard, kde sa stretávajú hlavne ostrieľaní hráči v rôznych kostýmoch, ale príliš veľa cieľov alebo misií neobsahuje.

Popri základnom obsahu tretieho dielu majú fanúšikovia k dispozícii Full Burst obsah. Obsahuje celú DLC ponuku trojky s extra kapitolou príbehu, kde sa postavíte Sage Kabutovi, čo je priam pekelne ťažká misia. Sage Kabuto sa navyše dá odomknúť ako hrateľná postava, no séria výziev je tiež náročná. Nové kostýmy sú štandardným rozšírením, ale to najlepšie z Full Burst je stovka Challenge misií. Tie sa vyznačujú alternáciami štandardných hrateľných prvkov. Napríklad vám určia určitý hendikep, ako nemožnosť skákať, alebo dokonca stanovia limitovaný počet úderov. S takými obmedzeniami sa bojuje citeľne ťažšie a po prejdení príbehu ste dostatočne skúsení na to, aby ste také prekážky prekonali.

A to je z Full Burst všetko. Majiteľom pôvodnej hry neponúka toľko obsahu, aby investovali do hry znova, lebo 100 misií zaberie síce pár hodín a nová kapitola je zaujímavá, no nepridáva veľa nového. Pre tých, čo na jar minuli tretí diel, sa jedná o ultimátny disk, ktorý by si mali zadovážiť. Za približne 30 € ide o výhodnú investíciu. Navyše je to audiovizuálne dobrá produkcia s pôvodnou japonskou zvukovou stopou pre najvernejších fanúšikov. Grafika sa mierne zlepšila, ale nejde o zásadné zmeny.

Najnovší Naruto však dopadá citeľne lepšie vo vzájomnom porovnaní s inou Namco Bandai sériou - Dragon Ball. Zatiaľ čo sa konkurencia v posledných rokoch hľadá, Naruto servíruje v podstate zhodné hrateľné časti, ale so silnejším a lepšie podaným príbehom. Priestor na zlepšenie ale existuje a dal by sa využiť na zväčšenie bojísk, pridanie hlbšieho súbojového systému a možností multiplayeru. V súčasnej podobe však ide stále o dobrú službu fanúšikom, ktorí nečakajú každý rok prekopaný herný systém v zavedenej sérii.

Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst
Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst Niekedy si všimnite aj strih a kameru medziscén - v Narutovi sú špičkové.
Niekedy si všimnite aj strih a kameru medziscén - v Narutovi sú špičkové.


Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst Tony animácií a kvalitnú atmosféru podčiarkuje aj japonská zvuková stopa.
Tony animácií a kvalitnú atmosféru podčiarkuje aj japonská zvuková stopa.


Naruto: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst Po toľkých cut-scénach získate chuť prekonať bojovú akciu aj vlastnými silami.
Po toľkých cut-scénach získate chuť prekonať bojovú akciu aj vlastnými silami.






napísal Korec 6.3.2014
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Vo svete
8.0
Ohodnotiť
NARUTO: ULTIMATE NINJA STORM 3 FULL BURST
+ pútavý rozvetvený príbeh a nová epizóda
+ množstvo hrateľných postáv
+ rozmanití bossovia
+ Challenge mód so zaujímavými cieľmi
+ pôvodná zvuková stopa
- malé hrateľné prostredia
- jednoduchý súbojový systém
- málo noviniek oproti tretiemu dielu


RECENZIE HRÁČOV
PS3

Vývoj: Namco Bandai / Cenega / CyberConnect2
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. november 2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk