CREATIVE SOUND BLASTER EVO A TACTIC3D

CREATIVE SOUND BLASTER EVO A TACTIC3D

Nebíčko pre vaše uši

Test

Dobré ozvučenie jednoznačne dotvára atmosféru hry a napríklad v akčných tituloch je priam kľúčové, ak nechcete byť ľahkým sústom pre vašich súperov. Preto je dôležité mať okrem výkonnej zostavy aj kvalitné reproduktory alebo slúchadlá. Ak uprednostňujete slúchadlá a ste ochotní investovať do jedinečného zvuku a komfortu, mali by ste si všimnúť ponuku Creative. Vyskúšali sme niekoľko produktov, ktoré by vás mohli zaujať.

Ktorýkoľvek z testovaných výrobkov Sound Blaster poskytne blaho vašim ušiam. Jednotlivé modely slúchadiel, samozrejme, prinášajú určité odlišnosti, ale majú spoločný základ, ktorý vychádza zo špičkovej technológie. Slúchadlá umožňujú rôzne formy pripojenia a využívajú technológiu SBX Pro Studio. Majú frekvenčný rozsah 20 Hz ~ 20 kHz a úžasný 3D priestorový zvuk, ktorý zodpovedá formátu 7.1.

Creative Sound Blaster Evo a Tactic3D

Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless

Sú to dosť masívne bezdrôtové slúchadlá s 50mm reproduktormi FullSpectrum. Majú moderný a estetický vzhľad a sú vyhotovené v čiernom prevedení s kontrastnými červenými doplnkami. Plusom je odpojiteľný mikrofón s potlačením okolitého hluku a rýchle bezkáblové pripojenie, hoci len formou USB kľúča.

Zvuk je skutočne výborný, či už pri počúvaní hudby alebo v hre. Ušnice, ktoré hýria farbami a sú vysvietené ako vianočný stromček, ale pokladám za zbytočnú výstrednosť. Svetelnú hru na ušiach jednak nevnímate a navyše táto paráda zbytočne vyšťavuje inak veľmi výkonnú lítiovú batériu, ktorá vydrží až 16 hodín. Ovládanie hlasitosti je priamo na slúchadlách a súčasťou výbavy je SBX Pro Studio.
 
Zjavným negatívom týchto slúchadiel je značná váha, ktorú si uvedomíte po niekoľkých hodinách hrania. Inak sa však jedná o skvelú voľbu za prijateľnú cenu, čo je približne 80 €.

Creative Sound Blaster Evo a Tactic3D

Sound Blaster Tactic3D Fury

Jedná sa o lacnejší variant taktických slúchadiel s praktickými úpravami. Nevýhodou je pevné káblové pripojenie s 3,5 mm jack konektorom a USB konektorom, ktorý musíte použiť, ak si chcete užiť kvalitnejší zvuk s SBX. Zostava má opäť odpojiteľný mikrofón, ale oproti Rage menšie rozmery a váhu. Slúchadlá sú vybavené 40 mm meničmi. Ovládanie hlasitosti je tentoraz na kábli a slúchádlá pohodlne pripojíte k PC aj mobilu. Využijete ich aj na novej konzole PS4 s 3,5 mm analógovým konektorom.

Samozrejmosťou je prispôsobovanie zvuku vašim požiadavkám  pomocou ovládacieho panelu Sound Blaster Tactic3D a vytvorenie profilov so zvolenými nastaveniami. V akčných hrách sa uplatní Scout mode, vďaka čomu počujete protivníkov už zo značnej diaľky. Škoda, že má výlučne káblové pripojenie. Je to však stále slušná voľba za 60 €.

Evo Wireless

Tieto slúchadlá som si rýchlo obľúbil vďaka prakticky okamžitému pripojeniu aj zaujímavému dizajnu. Červeno-čierne slúchadlá majú opäť o niečo menší rozmer a váhu, ako predošlé modely. Dajú sa pohodlne nastaviť a natiahnuť, takže sa prispôsobia veľkosti hlavy. Navyše majú ohybné ušnice, ktoré tak dokonale kopírujú kontúry poslucháča, čiže skutočne sedia, ako uliate. Vybavené sú 40 mm zvukovými meničmi FullSpectrum, ktoré dokážu reprodukovať celý počuteľný rozsah zvukového spektra. Zahrňujú aj duálny smerový mikrofón, ktorý zaručuje čisté hovory. Preto je aj používanie hlasových príkazov bezproblémové.

Tentoraz je bezdrôtové prepojenie riešené modernejším spôsobom - cez Bluetooth s technológiou NFC. Evo Wireless podporujú pripojenie až k dvom zariadeniam s Bluetooth zároveň, takže môžete napríklad priamo počas hry prijať hovor zo spárovaného zariadenia. Podporné technológie aptX a AAC garantujú zvukový prenos bez opozdenia. Skutočne som nezaznamenal posun zvuku v hrách, pri sledovaní filmov, ani pri rozhovoroch postáv v hre.

Slúchadlá môžete pripojiť aj na mobil a tablet a spárujú sa behom krátkej chvíle, keď ich priblížite k zariadeniu a stlačíte tlačidlo na pravej ušnici. Batéria vydrží 8 hodín, ale v krajnom prípade využijete aj USB  pripojenie alebo jack konektor. Cena je však v tomto prípade podstatne vyššia a za slúchadlá zaplatíte mastných 180 €.

Creative Sound Blaster Evo a Tactic3D

Sound Blaster Evo ZX a ZXR

Slúchadlá Evo ZX majú prakticky totožný dizajn a možnosti nastavenia ako Evo Wireless. Prepojenie je opäť cez Bluetooth, USB a jack. Dokonalý zvuk zaručuje integrovaný zvukový procesor SB - Axx1. Pridaná je aj technológia Voice Focus, ktorá redukuje zvuky z okolia a ozveny. Preto v akustickej zóne počujete iba váš hlas a pohodlne sa dorozumiete aj v hlučných prostrediach. Hudbu si vychutnáte vďaka aplikácii Sound Blaster Central, ktorá umožňuje úpravy v reálnom čase. Priestorový zvuk je kvalitný a veľmi čistý. Cena poskočila na 230 €.

Model ZXR je zdokonalenou verziu ZX. Okrem vyššie uvedených pripojení sú pridané ďalšie dve voľby, vrátane adaptéra pre používanie v lietadle. 40 mm meniče sú nahradené 50 mm meničmi. Priamo na slúchadlách je tlačidlo TT - TalkThrough, ktoré umožňuje pokračovať v rozhovoroch s veľmi čistým zvukom prostredníctvom mobilu alebo VoIP. Dokonalý komfort so všetkým možným, na čo si len spomeniete, je hodný 300 €.

Creative Sound Blaster Evo a Tactic3D

Ak chcete kvalitné slúchadlá, Sound Blaster od Creative rozhodne nebude krokom vedľa. Záleží len na tom, do akej miery ste nároční a koľko ste ochotní investovať. Už najlacnejší model Tactic 3D Fury poskytuje nadštandardný zvuk, umožní vychutnávanie hudby a poskytne výborný audio zážitok v hrách. Ak sa však chcete odstrihnúť, optimálnou voľbou pre použitie s PC, mobilom a handheldom, sú slúchadlá Evo Wireless. Z hľadiska dlhodobej investície sa oplatí uvažovať aj o prvotriednych modeloch ZX a ZXR.

Lepšie je raz vidieť a vyskúšať, ako stokrát čítať. Takže ak vás oslovila ponuka od Creative, mali by ste navštíviť výstavu Notebook Expo v Bratislave, kde sa v sobotu 12. apríla objavia aj produkty tejto spoločnosti, ktoré si môžete priamo na mieste zakúpiť.

 

Creative Sound Blaster Evo a Tactic3D   Creative Sound Blaster Evo a Tactic3D


napísal uni 11.4.2014
Páči sa mi!
CREATIVE SOUND BLASTER EVO A TACTIC3D


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk