FOSSIL FIGHTERS: FRONTIER

FOSSIL FIGHTERS: FRONTIER

6.5

Bojovníci z fosílií v akcii

Recenzia na 3DS verziu

Séria Fossil Fighters má oficiálnu premiéru v Európe až s príchodom tretej časti. Ak ste neimportovali či nehrali minulé diely na DS, bude pre vás celkom sviežou novinkou. Herný koncept však nie je úplne neznámy. Keď sa usadíte vo svete, pochopíte, čo od vás žiada a vynoria sa paralely s Pokémonmi či inými titulmi.

Ľahko podávaný príbeh vás pošle s osmičkou tínendžerov do sveta plného fosílií, kde pred niekoľkými rokmi nastala bizarná udalosť, ktorá ovplyvňuje aj dnešné putovanie. Mladí prišli do strediska v Ázii, aby sa stali Wardenmi, ktorí majú možnosť vyhrabavať vzácne fosílie, získať z nich bojovníkov a využiť ich v teréne.

Podobizeň s chytaním všetkých je vskutku nezameniteľná. Samotný príbeh nie je príliš zložitý, najprv funguje ako vhodné intro do diania (hoci taľafatky s flashbackmi nie sú márne), neskôr sa trošku rozvinie, aby zas gradoval až v poslednej tretine. Nie je vyrovnaný, nie je originálny, ale na sledovanie medzi aktívnymi pasážami postačí. Seriálový nádych nezaprie a výhoda je v gradácii.

Fossil Fighters: Frontier
Fossil Fighters: Frontier Nikto netvrdí, že na živých dinosaurov nenarazíte v teréne počas letmého prieskumu.
Nikto netvrdí, že na živých dinosaurov nenarazíte v teréne počas letmého prieskumu.


Fossil Fighters: Frontier Chvíľková seansa s vivosaurom pred nájazdom do akcie pomáha utužiť vzťahy.
Chvíľková seansa s vivosaurom pred nájazdom do akcie pomáha utužiť vzťahy.


Fossil Fighters: Frontier Takže túto T-Rex držku možno ovládať, a dokonca aj level-upovať? No neberte to!
Takže túto T-Rex držku možno ovládať, a dokonca aj level-upovať? No neberte to!





Herná náplň počíta s trojicou aktivít, ktoré si postupne osvojujete a zdokonaľujete sa v nich. Potulky vám uľahčí bugina a štruktúra sveta kalkuluje s niekoľkými základňami, medzi ktorými sa presúvate. Každá slúži ako centrála, kde NPC radi rozdávajú úlohy v okolí, no hlavné i vedľajšie questy sa budú točiť najmä okolo vykopávania fosílií či boja s nepriateľmi. Na pohyb nájdete aj viac bugín, pričom každá núka iné vlastnosti, Jedna je rýchla, ďalšia má lepšiu nosnosť a tento element je celkom dobre spracovaný.

Hlavným lákadlom v teréne je vykopávanie fosílií Vivosaurov, čo sú vzácne tvory, ktoré dokážu neskôr bojovať. Popri pohybe treba hľadať výkopové miesta, využívať radary či vlny, lokalizovať aj voliť správny spôsob vyťahovania fosílií zo zeme a neskôr aj čistiť. To je výborne riešené cez spodný dotykový displej a minihru, kde máte k dispozícií rozličné kladivká a nástroje. Cieľ je jasný - čím lepší kus vykopete, tým mocnejšieho a efektívnejšieho Vivosaura získate. A nechýba ani časový limit.

Treťou aktivitou je tréning Vivosaurov a ich používanie v samotnom boji, ktoré už jasne pripomína Pokémonov. Váš Vivosaur bojuje naplno a využívate jeho štyri možné údery. Postupne objavíte aj rozličné elementy, preto treba pri boji voliť správny typ - oheň proti ohňu veľa nezmôže.

Spolu s vami sa v boji môžu angažovať aj takzvaní Paleo Pals - vaši kamoši. Ovláda ich síce AI a majú iba doplňujúce údery, ale neraz pomôžu. No pozor, aby ste nebojovali v presile traja na jedného či dvoch, hra vás totiž neskôr núti taktizovať, lebo všetci traja členovia partie čerpajú z jedného ukazovateľa akčných bodov.

Bojový systém je ľahký, chytľavý, do hodinky sa ho naučíte a postupne zveľaďujete schopnosti. Neskôr sa na vás tešia aj protivníci v online režime či celkom prepracovaný systém turnajov, ktorý osvieži monotónny štýl a osvedčenú náplň. Čo vás poteší menej, niektoré turnaje či súboje majú veľmi vysoko postavenú latku náročnosti.

Grafika síce nie je najlepšia a nemá ani veľa variabilných prostredí, no poslúži svojmu účelu. Vyššie rozlíšenie by bodlo, ale 3DS sa snaží ťahať, čo môže. Hudba je skôr doplnok, ale ladí s celkom.

Fossil Fighters: Frontier je dobrý, ale nie výnimočný kúsok s variáciou na Pokémonov. Kto chce skúsiť niečo iné, má šancu – v Európe zažije celkom dobrý debut série.


napísal Korec 3.9.2015
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.5
Vo svete
5.7
Ohodnotiť
FOSSIL FIGHTERS: FRONTIER
+ chytľavý systém vykopávok
+ súboje s Vivosaurami
+ turnaje, misie, rôzna náplň
- časom monotónne
- tuctový príbeh


RECENZIE HRÁČOV
3DS

Vývoj: RED Entertainment, Spike Chunsoft
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk