THE MEAN GREENS: PLASTIC WARFARE

THE MEAN GREENS: PLASTIC WARFARE

8.0

Vojna s plastovými figúrkami

Recenzia na PC verziu

Čo by sa stalo, ak by sa Call of Duty odohrával v kuchyni a namiesto ľudí by pobehovali plastoví vojačikovia? Nová akčná smršť v podobe The Mean Greens ukazuje, ako ma vyzerať zábavný multiplayer, ktorý za málo peňazí zahrá veľa muziky.

Plastových vojačikov sme tu kedysi dávno už mali v podobe Army Men a teraz sa k nám znovu vrátili vo vynovenej forme ako The Mean Greens: Plastic Warfare od Virtual Basement. Hra sa už stihla blysnúť na hlavnej stránke Steamu, ale pre tých, ktorí ju nezaregistrovali, tu máme recenziu. The Mean Greens je čistokrvná multiplayerovka, singleplayer kampaň tu budete hľadať márne. Nájdete tu iba dva tímy vojačikov - piati verzus piati, ktoré proti sebe neustále bojujú a chcú získať prevahu. Vyhrajú zelení či hnedí?  To záleží na vašej šikovnosti a kooperácii vášho tímu.

V menu máte možnosť vytvoriť si vlastnú hru, pozvať kamaráta do partie či sa pripojiť k už prebiehajúcej hre na oficiálnych alebo dedikovaných serveroch. Taktiež si môžete zoradiť servery podľa módu, pingu alebo početnosti hráčov. Asi najlepšou stránkou hry je, že každý mód ma svoju vlastnú úroveň ušitú priamo na mieru. Celkovo je ich desať a niektoré z nich vám budú známe z iných, podobne ladených hier.

The Mean Greens: Plastic Warfare
The Mean Greens: Plastic Warfare Drevené pravítka slúžia ako mostíky v King of the Hill móde.
Drevené pravítka slúžia ako mostíky v King of the Hill móde.


The Mean Greens: Plastic Warfare Studenú sprchu zažijete v Bathtub Bash.
Studenú sprchu zažijete v Bathtub Bash.


The Mean Greens: Plastic Warfare Bojisko v stolovej hre sa stane vaším útočiskom v deathmatch režime.
Bojisko v stolovej hre sa stane vaším útočiskom v deathmatch režime.





Prvý mód je Art Table Shuffle, čo je klasický deathmatch, ktorý hráte na detskom stole obkolesení farbičkami a plastelínou. Barnyard Ball je v podstate kalčeto, kde medzi kravami a prasatami na paličkách pobehujú vaši panáčikovia, zúfalo sa snažiac zasunúť loptu do súperovej brány. V Bathtub Bash zas navštívite kúpeľňu, kde sa uprostred nachádza fialová chobotnica obkolesená gumovými kačičkami a dvojicou lodí. Cieľom tohto módu je zmocniť sa čo najviac vlajok rozmiestnených uprostred vane a bezpečne ich zaniesť na vašu loďku, kým nevyprší časový limit. Deep Freeze sa odohráva v mrazničke a na jej spodku sú zmrazené dva plastové tyrannosaury. Musíte sa prebojovať až k nim a pomocou plameňometu rozmraziť toho svojho skôr, ako sa to podarí súperiacemu tímu.

Fishtank Frenzy vás doslova ponorí do akvária a jedná sa o variáciu na Capture the Flag, avšak s nízkou gravitáciou a len dvomi možnými cestami k vašej a nepriateľskej základni. V Kitchen Run je nutné vytlačenie nepriateľovho pohárika, ktorý je jediným možným prostriedkom, ako sa dostať do vášho územia. Off the Rails ponúka obranu a zajatie vozňov detského vláčika s koláčikmi pod vianočným stromčekom. Operation Birthday je zaujímavým módom, v ktorom jeden tím musí zapáliť všetky sviečky na torte pomocou plameňometov a druhý tím to musí prekaziť, až kým nevyprší časový limit. Table Top Wars je klasickým tímovým deathmatchom, ale odohráva sa na stole rozloženej detskej hry (takže všetky objekty na stole sú zámerne „kockaté“) a Toybox Assault je variáciou King of the Hill. Módov je teda dosť, niektoré sú zábavnejšie než iné, ale hlavne poskytujú dostatočnú variabilitu. O to, ktorý mód budete hrať, sa vždy hlasuje v lobby, kde rozhoduje väčší počet hlasov.

Vo vašom bojovom arzenáli máte k dispozícii M16, brokovnicu, snajperku, bazooku, plameňomet a pár granátov. Všetky zbrane (okrem plameňometu) sa po spotrebovaní zásobníkov stanú nepoužiteľné a musíte chvíľu počkať, kým sa vám zásobník znova dobije. V tej chvíli je ale lepšie vymeniť zbraň na nejakú inú. Čo sa mi až tak nezdalo pri strieľaní, bol pocit z brokovnice, pretože niekedy ani nezaregistrujete, že ste vystrelili (zvuk občas vypadáva). Detekcia zásahov je tiež niekedy podivná, takže netušíte, prečo vlastne strácate zdravie. Respawny sú rýchle a do niekoľkých sekúnd po smrti ste znova späť na bojisku. Jediná škoda je, že vojačikovia sa pri útoku plameňometom neroztopia, ale rozpadnú - rovnako ako pri páde. Cez tabulátor si viete už tradične prezrieť skóre hráčov a použiť textový alebo hlasový chat na komunikáciu. Hra má takisto aj achievementy, ale nič iné sa odomykať momentálne nedá a do budúcnosti by bodla podpora workshopu.

The Mean Greens beží na Unreal Engine 4 a má pestrofarebnú grafiku, ktorá sa nesmierne hodí do tohto typu hier. Prostredia sú roztomilé a skvele kontrastujú samotné boje – autíčka na dráhe vás prejdú, ak na ňu vstúpite v nevhodnom okamihu, v mrazničke je naozaj ľadová atmosféra plná mrazených polotovarov, od želé toriet sa odrazíte poriadne vysoko, budete sa ukrývať poza špongie a vidličky, skákať na gumové kačičky atď. Všade je kopa takýchto malých detailov, ktoré potešia a je vidieť, že autori si dali s dizajnom naozaj námahu.

Samostatnou kapitolou je hudba, každá úroveň má totižto svoj vlastný hudobný podklad. Skladateľ Gareth Coker nahral spolu s orchestrom vydarený soundtrack, či už to je chytľavá zvučka v menu, alebo iné vynikajúce skladby. Ovládanie je klasické WSAD s medzerníkom na skákanie, ale je možné ho zmeniť za vlastné rozpoloženie klávesov. Ak by ste nebodaj mali problém s klávesnicou, hra taktiež plne podporuje gamepady.

Multiplayerových hier už máme habadej, ale nie všetky prežijú. Táto hra ale zrejme bude patriť skôr k tej úspešnejšej polovici. Nie je náročná, poskytuje bezprostredný multiplayer s dobrým námetom, originálne úrovne, dostatok serverov, nie je drahá a to najdôležitejšie - je dostatočne zábavná. Prestrelky medzi plastovými vojačikmi majú svoje čaro a vďaka dobre navrhnutých mapám a módom sa budete chcieť k hre vrátiť. Zápasy trvajú väčšinou päť až desať minút, takže ak nemáte na hranie veľa času, je plastová jednohubka v podobe the Mean Greens: Plastic Warfare vhodná práve pre vás.

The Mean Greens: Plastic Warfare
The Mean Greens: Plastic Warfare Originálny vstup na bojisko nájdete v Kitchen Run.
Originálny vstup na bojisko nájdete v Kitchen Run.


The Mean Greens: Plastic Warfare Hra ponúka bizarné módy, ako napríklad rozmrazenie dinosaura.
Hra ponúka bizarné módy, ako napríklad rozmrazenie dinosaura.


The Mean Greens: Plastic Warfare A tu treba dotlačiť loptu do súperovej bránky.
A tu treba dotlačiť loptu do súperovej bránky.






napísal Raina 2.2.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Vo svete
i.t
Ohodnotiť
THE MEAN GREENS: PLASTIC WARFARE
+ zábavná a rýchla mumltiplayerová akcia
+ plastoví vojačikovia
+ zaujímavé prostredia
+ 10 rôznych hrateľných módov
+ nápaditý soundtrack
- občas pokrivkáva detekcia zásahov
- nič na odomykanie
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: 2 GHz Dual-Core 64-bit CPU, 4 GB RAM, 1 GB VGA, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Code Headquarters / Virtual Basement
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 8. december 2015
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18433)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk