LOGITECH G900 CHAOS SPECTRUM

LOGITECH G900 CHAOS SPECTRUM

Nová vlajková herná myš Logitechu

Test

Už máte dosť káblov a chcete sa odstrihnúť? Ale zároveň sa bojíte, že by sa vám stále vybíjala batéria a mali by ste mali pomalú odozvu v hrách? Logitech G900 vaše problémy vyrieši.

G900 je najnovšia myš od Logitechu, v ktorej sa spájajú technológie herných myší a wireless myší do jedného veľmi kvalitného celku. Umožní tak hráčom odstrihnúť sa a súčasne zachováva rýchlosť prenosu a dopĺňa to dlhou životnosťou batérie. A ak by ste sa báli, že vám uprostred turnaja dôjde batéria, môžete sa kedykoľvek pripojiť káblom a hrať aj s ním.

Samotná myš je symetrická, pričom ponúka ako konfiguráciu pre pravákov, tak aj pre ľavákov. Konkrétne konfiguráciu na bočné tlačidlá. Tie si totiž môžete na myši voľne vymieňať a magneticky pripnúť tlačidlá na ľavú alebo pravú stranu, podľa vašej preferovanej ruky. Prípadne ak potrebujete v hre viac tlačidiel, môžete si ich nechať pripnuté na oboch stranách. Je to veľké plus pre ľavákov (napríklad aj pre mňa), na ktorých často tieto hi-endové myši nemyslia. A to je kategória, kam presne G900 patrí. Dokazuje to ako funkciami a modifikáciami, tak aj spracovaním.

Logitech G900 Chaos Spectrum

Okrem bočných tlačidiel má myš klasické hlavné ľavé a pravé tlačidlo, ktoré majú špeciálne mechanické úchyty na svojej zadnej časti a dopĺňajú ich ešte tri tlačidlá pre funkcie samotnej myši. Lock tlačidlo vám zmení chod kolieska na voľný alebo sekaný a dve doplnkové tlačidlá umožňujú prepínať citlivosť myši medzi štyrmi úrovňami. Úroveň sa vám zobrazí aj na malých, pekne dizajnovo zasadených led diódach. Okrem nich je ešte myš podsvietená pod logom na vrchnej strane.

Dizajnovo sa jedná o skutočne zaujímavý kúsok. Povedal by som, že to Logitech veľmi dobre vystihol. Na jednej strane si myš zachováva klasické zaoblené tvary, na druhej sa posúva vpred od čistého poloblúku. Hlavne je to vďaka neštandardne vyriešenému závesu tlačidiel a vysunutému strednému panelu. Spolu ponúkajú neokukaný dizajn, čo ešte dotvára duté koliesko a použitá kombinácia farieb a materiálov. Konkrétne celý povrch je z matného plastu, stredný panel má kovový štýl nalakovania a boky sú ryhované pre zvýšenie odporu. Osobne by som možno preferoval gumené boky, ale bolo by to výmenou za váhu, ktorú autori zjavne nechceli zvyšovať. 

Myš je totiž veľmi ľahká, hlavne na to, že je wireless a má vysokú výdrž. Váži len 107 gramov, čiže je ľahšia ako konkurencia v podobe Steelseries Sense alebo Razer Mamba. Je veľmi dobrá na dlhé herné sessions, kde sa vám ruka neunaví a zároveň myš nemá veľkú dynamiku, vďaka čomu ste presnejší. Zároveň tých sto gramov nie je ani veľmi málo, a teda vám myš nebude odlietavať z podložky pri rýchlejšom pohybe. Ale tu už záleží na tom, ako vám vyhovuje nižšia alebo vyššia váha.

Logitech G900 Chaos Spectrum

Z technických zaujímavostí Logitech spomína, že sila signálu je vysoká, a teda bez problémov funguje ako pri rušení wifi, tak aj mobilmi. Minimálne, keď som ju skúšal, nemala problém ani s mikrovlnkou (ktorá mi veselo ruší wifi). Konkrétne je podľa špecifikácii signál 9-krát vyšší ako pri Steelseries Sensei a 54-krát vyšší ako pri Razer Mamba. To zároveň zaisťuje aj bezproblémové natočenie a hranie aj smerom od zdroja signálu. K tomu je podľa meraní Logitechu myš rýchlejšia ako konkurencia, kde má priemer reakcie na kliknutie 4.36 ms a priemer odozvy pri pohybe je 4.4 ms.

V praxi na esports turnajoch by to tiež malo byť úplne stabilné a rýchle, aj keď pravdu sa dozvieme, až keď to niekto vyskúša. Ako senzor je použitý PMW3366, ktorý je najpresnejší, má nulové vyhladzovanie, filtrovanie alebo akceleráciu v celom DPI - od 200 do 12000.

Výdrž batérie je stanovená na 24 hodín hrania v kuse s podsvietením alebo 48 hodín bez podsvietenia. Bude na vás, čo si vyberiete. Na vybíjanie batérie vás systém upozorní dostatočne vopred už pri stave 25%, ale vtedy stále máte aspoň 6 hodín k dobru. Keďže nabíjanie trvá okolo dvoch hodín a môžete pokojne popritom hrať ďalej, je len na vás, kedy sa pripojíte a nabijete. Kábel je, samozrejme, opletaný látkou, vďaka čomu vás nebude brzdiť pri zachytávaní o okraj stola. Batéria sa aj sama šetrí a myš sa po krátkom nepoužívaní vypína a zhasína aj svetlo. Akonáhle s ňou pohýbete, opäť sa preberie. Ak by ste chceli šetriť batériu úplne, na spodnej strane je vypínacie tlačidlo.

Logitech G900 Chaos Spectrum

Všetky detaily myši môžete znovu nastavovať v Logitech Gaming Software, ktorý zahŕňa všetky nastavovateľné zariadenia Logitechu a umožňuje im definovať rozmanité funkcie. Konkrétne pri tejto myši je to nastavenie všetkých tlačidiel, definovanie štyroch úrovní citlivosti, možnosti podsvietenia, detekcia batérie. Pri batérii má pekne popísanú presnú spotrebu v miliampéroch na systém, frekvenciu komunikácie a aj podsvietenie. Dopĺňa to možnosť definovania podložky, kde si vyberiete z Logitech podložiek alebo si nadefinujete a nakalibrujete myš na vlastnú podložku. Celé to dopĺňa ešte heatmapa na monitorovanie stlačenia tlačidiel. Je tam všetko, čo potrebujete, ale čo by Logitech mohol spraviť a možno už dávnejšie mal, je spraviť redizajn celej aplikácie. Zišiel by sa jej moderný vzhľad.

Celkovo je Logitech G900 Chaos Spectrum veľmi kvalitná myš, ktorá sa snaží preniesť všetky výhody káblových myší do wireless prevedenia. A aj sa jej to do bodky podarilo. Samozrejme, má to svoju cenu a to je v tomto prípade 180 eur. Ak sa vám to vopchá do rozpočtu, určite sa po tejto myši oplatí poobzerať. Ponúka všetko, čo k hraniu potrebujete (ak teda nevyžadujete 20 tlačidiel na myši), je ideálna ako pre pravákov, tak aj ľavákov, je rýchla, ľahká, má dobrú výdrž, nechýba jej možnosť hrania cez kábel. Možno ešte mohol byť pridaný dock aj keď nie je nevyhnutný.

Logitech G900 Chaos Spectrum


napísal saver 22.4.2016
Páči sa mi!
LOGITECH G900 CHAOS SPECTRUM


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk