BLOOD ALLOY: REBORN

BLOOD ALLOY: REBORN

2.5

Nudný stroj na zabíjanie

Recenzia na PC verziu

Blood Alloy: Reborn si našiel cestu k hráčom. Neúspešná kampaň na Kickstarteri môže značiť mnoho, ale na  Steame cez Greenlight titul prešiel. Obidve formy sú postavené na tom, či sa produkt zapáči samotným hráčom. V prvom prípade však do toho musia napumpovať aj nejaké financie. Po vydaní si autori za hru pýtajú takmer 13 € a je to príliš vysoká cena na to, čo ponúka.

Éterom sa dokonca nesú zvesti o tom, že viac ako finálny produkt sa to javí byť obyčajnou alfa verziou. Pravdou je, že aj po dokončení sa pracuje na prídavkoch zadarmo (nové zbrane, nové lokality). Čiže momentálne stále kúpite len nedokončený produkt, ktorý je navyše, čo sa obsahu týka, nezaujímavý.

Blood Alloy: Reborn je 2D platformovka. Pamätníci arkádových automatov budú možno blažene spomínať na staré dobré časy. Ale v tomto prípade sa nostalgia zmení na sklamanie.  Aj kvôli rôznym chybám. Po dosť dlhom hraní ma dostal veľmi nepríjemný bug. Namiesto bežného postupu na vyššiu úroveň som zázračne dostal príliš vysoký level. Neotvoril sa mi však žiadna z ďalších dvoch lokalít. Zostali mi zamknuté nadobro. Jediným riešením bolo, samozrejme, hrať úplne od začiatku. To znamená aj vymazanie uložených pozícií. Komu sa v dnešnej dobe chce takouto chybou zapodievať, neviem. Možno tak testerom, ktorí za to bývajú obvykle platení.

Blood Alloy: Reborn
Blood Alloy: Reborn  Namieriť a páľ!
Namieriť a páľ!


Blood Alloy: Reborn  Pohyb hrdinky je detailný.
Pohyb hrdinky je detailný.


Blood Alloy: Reborn  Grafická stránka nevystraší.
Grafická stránka nevystraší.





Najlepšou záležitosťou celej hry je veľmi dobre spracovaný tutoriál, ktorý bavil oveľa viac ako všetko ostatné. Jednak si ho môžete zahrať kedykoľvek pri výbere v hlavnom menu a koniec koncov vás naučí aj hru náležite ovládať. Aj pri hraní na klávesnici, aj na gamepade. Ide o jediné, nahrať čo najvyššie skóre. K tomu sa dopracujete neľahko a je to stereotypné.  Zábavnú 2D platformovku v starom štýle priniesol známy titul Broforce. Tú nudnú alternatívu bez nápadu ponúka práve recenzovaná záležitosť.

Proti hráčovi sa postaví mnoho potvor a ešte viac jednotlivcov. Kým po pár sekundách hrania to vyzerá na ľahkú hru, už po minúte budete kričať od strachu pred hordami káblov, lietajúcich potvor či laserových chaotických striel. Kľučkovanie v tom všetkom vyžaduje obratnosť, ktorá sa na klávesnici veľmi ťažko získava. Jednoduchšie je zapojiť gamepad, s ktorým sa miestami môže hra považovať za zábavnú.

Úrovne sú celkovo tri a zavedú hráča do továrne, džungle a mesta. Na každom mieste sa úplne náhodne objavujú protivníci a ako som už naznačil, smrť prichádza často. Intenzívnou snahou síce môžete docieliť, že vám to pôjde lepšie, ale chce to príliš veľa skúseností. Keďže chýba akýkoľvek online prvok, tak ani nie je dôvod pokúšať sa o lepší výsledok. Súperíte len proti sebe.

Hlavným nedostatkom hry je absencia akejkoľvek motivácie. Nič vás nenúti hrať, príbeh nie je ani len naznačený, čo by vôbec nevadilo, keby bol nejaký iný hnací prvok. Dnes už naozaj hru neutiahne snaha o čo najvyššie skóre, obzvlášť nie vtedy, ak ho nemáte komu ukázať a s kým sa porovnávať. A vo dvojici by bola hra určite zábavnejšia. Je to podobné, ako keď ste sami a kopete do lopty o stenu. Keď si zavoláte kamaráta, je to oveľa lepšie.

Hodnotiť hudobnú stránku hry je však už niečo iné. Hudba je top! Hru sprevádza celkovo 14 skladieb. Ide o techno v štýle osemdesiatych rokov. Syntetické, melodické a hlavne vhodné aj pre iné tituly. Napríklad pri hraní najnovšieho Unreal Tournamentu sa hodí. Na Steame sa dá zakúpiť samostatne bez hry za desať eur.  Odporúčam oveľa viac ako samotnú hru.

Blood Alloy: Reborn je momentálne podpriemerná hra. Nezaujímavá, bez motivácie. Keď výrazne spadne cena a hra bude so zľavou, dalo by sa o kúpe aspoň rozmýšľať. A možno ani vtedy nie. Jediným pozitívom je hudba, ktorá lahodí ušiam. To je tak všetko.

Blood Alloy: Reborn
Blood Alloy: Reborn  To je laserový lúč, nie prúd vody.
To je laserový lúč, nie prúd vody.


Blood Alloy: Reborn  Všimnite si rôzne polohy hrdinky - do postele s ňou!
Všimnite si rôzne polohy hrdinky - do postele s ňou!


Blood Alloy: Reborn  Nejako to dopadne.
Nejako to dopadne.






napísal Possol 19.4.2016
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
2.5
Vo svete
4.6
Ohodnotiť
BLOOD ALLOY: REBORN
+ hudba
- bez motivácie
- málo obsahu
- bugy
- vysoká cena
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 2,4 GHZ, 1 GB RAM, GeForce GT 750M, OS Win 7


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Nkidu Games / Suppressive Fire Games
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk