PINBALL FX2 - ALIENS VS. PINBALL

PINBALL FX2 - ALIENS VS. PINBALL

7.5

Votrelec verzus naleštená guľa

Votrelec patrí medzi obľúbené sci-fi značky a dobýja svet od roku 1979. Film si získal v danom období veľkú popularitu, kedže vo všeobecnosti je tematika mimozemských bytostí pre bežného diváka dosť zaujímavá, a to aj v súčasnosti. Tvorcovia sa preto chopili šance a zo značky začali ťažiť maximum. Prišli ďalšie filmy, pokračovania a Votrelec bol razom všade, kam ste sa pozreli. Posledný film Alien: Resurrection vyšiel ešte v roku 1997- ak nepočítame prequel s názvom Prometheus. Vo vývoji je však aj piata časť Votrelca, ktorá by sa mala po viacerých odkladoch dostať do kín budúci rok. Ďalšie dobrodružstvo, ktoré zahrá na akčnú strunu fanúšikov, tak ešte len príde, aj keď hráči si mohli Votrelca vychutnať v plnej sile v roku 2014, kedy sa von dostala hra Alien Isolation. Tá dopadla veľmi dobre a tvorcovia nám priniesli veľmi kvalitný titul, ktorý si táto séria právom zaslúži. A teraz tu máme ďalšiu hru inšpirovanú filmovým Votrelcom, hoci z celkom iného súdka.

Ak obľubujete aj videohry s guľôčkovými automatmi, konkrétne titul od maďarských tvorcov Zen Studios - Pinball FX2 (na niektorých platformách Zen Pinball 2), ten už koncom apríla priniesol ďalšie ďalšie rozšírenie, tentokrát práve s tematikou Votrelca. Tak ako pri všetkých doteraz vydaných stoloch, tak aj pri tomto si autori dali rozhodne záležať na kvalite, aj keď tá viditeľne kolíše medzi jednotlivými stolmi, čo v konečnom dôsledku nebudí až taký skvelý dojem. Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball totiž obsahuje rovno tri unikátne stoly, ktoré sa však medzi sebou líšia a nemajú nič spoločné, teda okrem Votrelca a pekne naleštenej kovovej gule.

Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball
Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball Ak si nepochutná na vás, postačí jej aj železná guľa.
Ak si nepochutná na vás, postačí jej aj železná guľa.


Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball Keď nezaberú klasické zbrane, pomôže plameňomet.
Keď nezaberú klasické zbrane, pomôže plameňomet.


Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball Vajíčka treba udržiavať pekne v teple.
Vajíčka treba udržiavať pekne v teple.





V recenziách nových stolov pre Pinball FX2 nie je veľmi dôležité hodnotiť fyziku, pretože tá je pri každom jednom stole totožná, kedže stále vychádza z toho istého enginu, na ktorom beží celá hra. Aj preto sa nám stačí pozrieť iba na spracovanie jednotlivých stolov po stránke možností. Ak si zakúpite rozšírenie Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball, získate plný prístup k trom stolom - Aliens Pinball, Alien: Isolation Pinball, Alien vs Predator Pinball.

Pri stole Aliens Pinball sa ocitnete v úlohe Ellen Ripleyovej, ktorá sa musí postaviť proti kráľovnej votrelcov na území Hadley's Hope a pomôcť kolonistom zničiť votrelcami zamorený planetoid LV-426. Povedal by som, že práve tento stôl je zo všetkých troch najprepracovnejší, pretože ponúka najviac možností, s ktorými sa počas honby za vysokým skóre stretnete. Počas hry narazíte hneď na niekoľko minihier a jeden menší stôl. Minihier je dokopy šesť, pričom sú skutočne ľahkým zdrojom vysokých bonusov, teda za predpokladu, že ich úspešne absolvujete.

V jednej minihre dokonca môžete vypnúť „prúd" na celom stole, čo vyhodí osvetlenie a začne sa rýchly boj proti votrelcom, ktorí sa neustále približujú k vám. Vtedy máte k dispozícii až dve gule, čo vám, samozrejme, celú situáciu výrazne uľahčuje, a teda skóre sa vám veľmi rýchlo navyšuje, no musíte si dať dobrý pozor, aby vám nevypadli. Síce tu je niekoľko pokusov, kedy sa vám guľa vráti späť, no zbytočne sa pripravujete o šancu nahrať skutočne vysoký počet bodov. Štandardné vypĺňanie slov snáď ani netreba spomínať, no keď už si myslíte, že máte v rukáve dobý multiplikátor, dajte si pozor na kráľovnú, pretože ak vyhladne, nepohrdne ani večerou s hlavným chodom, ktorý pozostáva zo železnej gule.

Ďalší stôl Alien vs Predator Pinball vás dostane do kože jedného malého predátora. Zbierate zbrane, správne nakalibrujete svoj systém kamufláže a vyberiete si vašich spoločníkov. Druhý stôl v tomto rozšírení ponúka tiež kvalitnú porciu zábavy, aj keď o niečo menšiu ako prvý. V strede stola sa nachádza malý votrelec, ktorý je v podstate vaším cieľom, ktorý vám vie nahrať poriadne veľa bodov. Ak sa však pozriete aj o niečo vyššie, druhá hlavná výhra leží práve tam. Ak sa správne trafíte, guľa preskočí hore na pyramídu a spúšťa sa minihra. Dostávate limit 20 sekúnd a vašou úlohou je otočiť okolité veže dopredu s takými symbolmi, ktoré sú zobrazené vpredu na pyramíde. Ak to stihnete, na konto si pripíšete jeden milión bodov.

Tretí, a teda posledný stôl, Alien: Isolation Pinball, sa nesie v znamení v úvode spomínanej hry z roku 2014. Tu sa dostávate do úlohy Amandy Ripleyovej, ktorej pomáhate s prežitím v nebezpečnom koridore vesmírnej stanice Sevastopol. Posledný stôl už citeľne zaostáva za prvým, je aj viditeľne menší ako tie predchádzajúce, čiže tu na vás nečaká až toľko prekvapení. No aby som mu len nekrivdil, práve atmosféra herného Alien: Isolation mu pomáha, kedže stolu dáva svoje jedinečné čaro. 

Ak ste v pinballe noví, možno vás pred kúpou rozšírenia Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball odradí cena, ktorá rozhodne nie je nízka. Tvorcovia si za prídavok pýtajú 10 € a aj keď v balíku nájdete rovno tri stoly, takže za jeden zaplatíte niečo málo cez tri eurá, takáto vysoká cenovka nepôsobí príliš atraktívnym dojmom. No tak či tak je takto nastavená cena pre väčšie rozšírenia do Pinball FX2 už štandardnou. Každopádne, ak ste fanúšikmi Votrelca a zároveň veľkí priaznivci guľôčkových automatov, toto rozšírenie vás určite nesklame, čo už v prípade Zen Studios nie je žiadnym veľkým prekvapením. Základ je vytvorený kvalitne a keď ho autori vedia oživiť novými kvalitnými stolmi s dobrou atmosférou, je to len a len dobre. 

Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball
Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball Keď už si nechať doviezť guľu, tak naozaj štýlovým spôsobom.
Keď už si nechať doviezť guľu, tak naozaj štýlovým spôsobom.


Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball Rivali pekne zoči-voči.
Rivali pekne zoči-voči.


Pinball FX2 - Aliens vs. Pinball Za poskladanie jednoduchého hlavolamu dostanete štedrú odmenu.
Za poskladanie jednoduchého hlavolamu dostanete štedrú odmenu.






napísal play3man 16.6.2016
Páči sa mi!
7.5
Vo svete
8.4
Ohodnotiť
PINBALL FX2 - ALIENS VS. PINBALL
+ tri stoly s dobrou atmosférou Votrelca
+ viacero kvalitne spracovaných minihier
+ každý stôl rozpráva iné dobrodružstvo a nechýba ani predátor
- nejednotnosť po stránke možností
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,6 GHz, 512 MB RAM, GeForce 6600, OS Win XP, vyžaduje inštaláciu Pinball FX 2 (free)


RECENZIE HRÁČOV
Xbox 360
PC

Vývoj: Microsoft / ZEN Studios
Štýl: Arkáda
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 27. október 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk