HYPERX PULSEFIRE MYŠ A FURYS PROGAMING PODLOŽKA

HYPERX PULSEFIRE MYŠ A FURYS PROGAMING PODLOŽKA

HyperX expanduje v oblasti herných periférií

Test

HyperX expanduje v oblasti herných periférií a po headsetoch a klávesnici sa pustil aj do hernej myši a náležite k nej pridáva aj podložku. Konkrétne teraz ide o Pulsefire Gaming Mouse a FuryS Progaming podložku, ktorá prichádza hneď v niekoľkých veľkostiach.

Znamená to, že HyperX vás už vybaví kompletnou hernou zostavou. Hoci výber ešte nemá široký, len dve klávesnice, jednu myš a jednu podložku, je vidieť, že sa snaží ukradnúť si časť trhu. Prináša kvalitné veci zamerané na jednoduché zapojenie a instantné hranie, väčšinou aj s dobre nastavenou cenou. Teraz sa pozrieme na to, či sa to podarilo aj v prípade novej myši.

HyperX Pulsefire myš a FuryS Progaming podložka

HyperX Pulsefire Gaming Mouse 

HyperX túto jar priniesol svoju prvú optickú myš - Pulsefire. Je to herná myš postavená na jednoduchosti a rýchlosti. Nepotrebuje žiadny doplnkový softvér, žiadne nastavovania, ani neponúka dúhové farby. Namiesto nich ponúka červené podsvietenie HyperX loga vzadu a rovnako červené podsvietenie kolieska myši. Dopĺňa to podsvieteným tlačidlom na zmenu DPI, ktoré má rôzne farby. Farba sa mení z bielej, cez červenú, žltú, až po modrú podľa nastavenia DPI na 400/800/1600/3200. Je to síce pekný svetelný efekt, ale ak máte radi monotematické svetlá a konkrétne tu červené, tak to nebude presne pre vás, hlavne keď červená je na jednom z pomalších nastavení. Je na 800 DPI, pričom ideálne budete väčšinou používať 1600 DPI.

Myš používa senzor Pixart PMW3310, ktorý sa radí k strednej triede senzorov a má maximum 5000 DPI. Je možno škoda, že HyperX nevyužil aj to maximum, ale nakoniec viac ako 3200 DPI v tomto jednoduchom štýle herných myší ani nie je potrebných, hráčom to bude určite postačovať.

Myš je síce navrhnutá a mierne naklonená pre pravákov, ale ani ľaváci by nemali mať problém. V každom prípade dobre padne do ruky. Na bokoch má gumené zdrsnené povrchy pre lepší grip, napravo sú ešte dve tlačidlá prednastavené na back a forward. Hlavné tlačidlá sú mierne tvrdšie, sú zreteľne počuteľné a možno až s príliš dlhou dráhou. Osobne som zvyknutý na kratšie a jemnejšie tlačidlá, hlavne preto, lebo sú rýchlejšie, ale možno vám sadnú tieto. Dôležité je, že všetky tlačidlá sú postavené na Omron swichoch, a teda vydržia.

Samotná váha myši je v strednej triede s 95 gramami, takže nie je ani veľmi ľahká, ani ťažká. Je postavená na dvoch veľkých klzných plochách, ktoré zaručujú plynulý posuv. Celé to je navrhnuté na rýchly a dynamický pohyb s cielením na FPS hry. Sťažovať sa tam určite nebudete. Keďže je myš káblová, čakajte aj látkou potiahnutý a síce tenký, ale formovateľný tvrdší kábel. Znamená to, že sa vám kábel nebude krútiť, ako sa mu chce, ale vy si ho môžete sformovať a napevno natočiť, ako potrebujete.

Keď to zhrnieme, Pulsefire je decentná herná myš zameraná na jednoduchosť. Jej problémom je, že ju HyperX cenovo zle nasadil. Ocenil ju na 59 eur, v tejto kategórii však už dostanete lepšie myši s viacerými funkciami od konkurencie. Je prekvapivé, že HyperX určil takúto sumu, keďže pri ostatných perifériách sa snaží ísť s cenou nižšie ako konkurencia.

HyperX Pulsefire myš a FuryS Progaming podložka

HyperX FuryS Progaming

Myš sme skúšali rovno s HyperX FuryS Progaming podložkou, konkrétne s najväčšou XL verziou. Osobne som skúšal takúto veľkosť prvýkrát a veľmi dobre mi sadla. Položíte na ňu klávesnicu alebo notebook a ešte máte miesto na oboch stranách. Je to pohodlné a dizajnovo to vyzerá pekne.

Navyše HyperX sa s podložkou pohral, nie je to len guma s nalepenou látkou. Podložka má hlavnú gumenú vrstvu obšitú látkou ako z vrchnej, tak aj spodnej strany, pričom na spodnej strane sú ešte tisíce malých gumených krúžkov zaisťujúcich stabilitu podložky. Určite ňou len tak nepohnete. A aby to nevyzeralo lacno, okraje podložky sú pekne obšité. Vyzerá to tak celé kvalitnejšie, a zároveň sa boky nebudú párať.

HyperX Pulsefire myš a FuryS Progaming podložka

Samotnú vrchnú časť tvorí jemná látka, po ktorej myš pekne kĺže. Zároveň je guma mäkka a je tak príjemná na dotyk a položené ruky alebo zápästia. Zatiaľ však neviem povedať, ako pohodlne sa dá čistiť, čo je veľmi dôležitá vec pri podložke. Malé povrchové nečistoty idú však dole ľahko a nezasekávajú sa v tkanine.

Podložku HyperX sa dodáva v štyroch veľkostiach, a to S, M, L a XL. Veľkosť S je malá s rozmermi  29x24 cm určená čisto na myš a vhodná pre malé stoly, M je 36 x 30 cm, ak už potrebujete väčší pohyb a je vhodnejšia aj pre nižšie DPI. Následne L je už masívnejšia s veľkosťou 45x40, a tam už pohodlne uložíte aj ruku. Nakoniec XL je dvojnásobne veľká podložka s rozmermi 90x42 cm. Ponúka dostatočnú veľkosť na celú využívanú plochu okolo klávesnice a myši. Hrúbkou sú menšie podložky 3 mm, väčšie idú do 4 mm. Každá je v rovnakom vyhotovení, a teda aj ak máte radi menšie podložky, budete určite spokojní. Najväčšia XL podložka stojí 36 eur a môžem povedať, že za tú kvalitu je to primeraná cena.

HyperX Pulsefire myš a FuryS Progaming podložka


napísal saver 21.7.2017
Páči sa mi!
HYPERX PULSEFIRE MYŠ A FURYS PROGAMING PODLOŽKA


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18402)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk