Watch Dogs

Trošku dlhá (neilustrovaná) recenzia na hru Hot_Dogs uhm, prepáčte Watch_Dogs, ktorá bola jedna z najočakávanejších hier (ak nie najočakávanejšia) tohto roka.

PC
pridal WaterLemon 15.7.2014 o 20:28 pod používateľské recenzie

9.0


Watch_Dogs sa odohráva v ctOS ovládanom Chicagu. Tento systém vytvorila spoločnosť Blume, ktorá  zaručuje "bezpečnosť" a "súkromie" vašich osobných údajov. Ale to sú len rečičky, Blume sleduje cez ctOS všetko čo robíte. Vie o všetkom. A to myslím naozaj o všetkom. Keď idete do obchodu- Blume to vie, keď si prdnete- Blume to vie, keď si spravíte rande s figurínou pri romantickej hudbe a sviečkach- Blume to vie. A práve toto sa (okrem iného) nepáči hlavnému hrdinovi. Aiden Pearce, samozvaný ochranca Chicaga, je hlavným hrdinom a snaží sa chytiť a následne zabiť toho, kto môže za smrť Leny (Lena je jeho neter). A tak, spoločne s Aidenom, objavujeme  najtajnejšie časti Chicaga. Starosta, Blume, všetci sa skrývajú za “stenou“ ktorú nazývajú bezpečie a spravodlivosť. Ale postupne odkrývame stenu a odhaľujeme, do čoho všetkého má starosta, Blume, Club a iní namočené prsty. Aiden nepoužíva zbrane (strelné). Teda používa, ale jeho hlavná zbraň je jeho mobil. Aiden sa dokázal dostať do systému ctOS a ctOS nám, vďaka tomu, leží pri nohách. Parné trúbky, semafory, mosty, ostne, vlaky, bankové účty, výpadky prúdu to všetko máme na dosah ruky. Aiden používa ctOS proti Blume. Ale aby som sa dostal aj k samotnej hre. Myslím, že by bolo správne začať tým, čo hráči najviac kritizujú- grafika.

 

Grafika rozhodne nie je to, čo sľuboval Ubisoft na E3 2012. Ale nemôžem uveriť, že toľko hráčov fakt uverilo, že hra ostane taká, aká bola na prezentácii. A mne to nevadí. Grafika je stále pekná, dá sa na ňu pozerať. Ale predsa sa nájde niečo, čo sa aj mne veľmi nepáči. Najviac ma štve asi ten Aidenov kabát. Keď spravíte kotúľ, kabát prechádza cez zem. To isté keď sa skrývate za nejakou stenou. Ďalšia vec: Keď idete autom, a narazíte do takého malého stromčeka, všetky konáre, všetky listy prejdú vašim autom. Ďalšia: V hre nie sú dostatočne využité lode a pritom majú veľký potenciál. Ale to som odbočil, pri hre nie je dôležitá grafika. Ale príbeh. Samozrejme, že  aj grafika je dôležitá ale príbeh je to, čo má reprezentovať hru.Na toto sa budete musieť dívať pokým sa hra nenačíta

 

Poviem vám, príbeh patrí medzi to málo dôvodov, prečo som hre nedal 10 a vedzte, že som chcel. Príbeh rozhodne nie je nadupaný tak ako to strihali v traileroch. Teda je, ale až tak ku koncu. Samozrejme nie je úplne hrozný, len mohol byť aj lepší. Čo ma na príbehu asi tak najviac oslovilo sú 2 veci: Postavy a V.akt- vysvetlím. Najprv k tým postavám. Každá je iná, každá má inú osobnosť, iný názor.

 

Clara Lille (BadBoy17) profesionálna hackerka, ktorá je členom skupiny DedSec.

 

Raymond "T-Bone Grady" Kenney, bývalý zamestnanec Blume, biologický otec ctOS na dôkaz toho, aký je ctOS zraniteľný spôsobil obrovský výpadok prúdu, ktorý zabil 11 ľudí.

 

Jordi Chin- keď chcete odstrániť telo, prinútiť niekoho hovoriť- zavoláte Jordiho. Jordi nie je ani dobrý ani zlý, pomáha tomu, kto zaplatí viac. Pre peniaze by aj zradil priateľa.

 

Toľko k postavám, čo sa týka toho V.aktu je to ten posledný akt (kapitola hry) čiže V (piaty). V.akt je najnapínavejší a najsmutnejší, stratíte jednu z týchto 3 postáv, ktorá bola s vami najdlhšie a vytvorili ste si s ňou puto. Čo je veľké +.

 

Watch_Dogs je hra, ktorá prekvapí mnohými vecami. Opíšem iba tie najzaujímavejšie ale je ich tam omnoho viac. Profiler. Vďaka Profileru zistíte o náhodnom okoloidúcom: Vek, príjem, zamestnanie, špeciálny údaj (alergický na orechy, spoločník Blume a tieto vecičky) a (ak má) tak trestný záznam. ctOS ale môže vypočítať potenciálny zločin a vy ho buď budete ignorovať (nič sa vám nestane) alebo ho pôjdete preskúmať, vďaka Profileru odhalíte zločinca a prekazíte zločin. Môže sa vám to stať hocikde.  Profiler budete využívať aj keď sa budete chcieť pozrieť, čo robia obyvatelia Chicaga. Profiler je váš mocný nástroj s ktorým môžete zistiť  s kým a o čom si ten obyvateľ na lavičke píše, o čom sa rozpráva ten muž stojaci pred bankou s niekým na telefóne, hacknúť tú ženu v aute a získať peniaze z jej bankového účtu, získať pesničky, dôležité súčiastky proste mnoho dôležitých vecí. V jednej nemenovanej recenzii bolo napísané, že časom vás Profiler prestane nudiť. OMYL! Profiler vás neprestane nudiť. A kto tvrdí opak, klame. Neverím, že existuje niekto, koho neláka objavovať tajomstvá obyvateľov Chicaga.

 

Zaujímavosť ktorú budem dlhšie opisovať je "plocha mobilu" alebo menu mobilu neviem ako to nazvať.

 

1. Môžete si objednať autá z ponuky, ktorá je veľká. Máte tam ťažké autá, športové, motorky, niektoré sú zadarmo, za iné si musíte priplatiť.

 

2. Strom schopností: Za získané body schopností si budete vylepšovať riadenie, boj, nové hackovacie možnosti (hacknúť vrtuľník na 30 sekúnd a tak ďalej) a nové „craftovacie“ predmety.

 

3. "City Hotspods" je ďalší zaujímavý prídavok. Sú rozhádzané všade po meste a vďaka týmto "Hotspotom" sa môžete dozvedieť históriu Chicaga.

 

4. Online hra, multiplayer, tomu sa budeme venovať neskôr.

 

5. Song Sneak je aplikácia na vyhľadávanie piesní.

 

6. Mediálne aplikácie slúžia na prehrávanie vašej hudby.

 

7. Poľná príručka DedSecu vám pomôže objavovať hrateľnosť. Sú to tipy a triky. Niečo ako návod.

 

8. Audio záznamy sú záznamy telefónnych odkazov, ktoré po sebe zanechali ľudia, s ktorými sa (ste sa) stretávate (stretávali), prípadne pracujete (pracovali) Napr. Iraq, Lucky Quinn, BedBug, Malcolm Deodato a ďalší.

 

9. NVZN je herná aplikácia, v ktorej musíte strieľať mimozemšťanov. Neviem ako to opísať, fakt si to musíte zahrať aby ste to pochopili.

 

10. Cash Run je parkour herná aplikácia, v ktorej musíte behať po meste, loziť po strechách v štýle Assassins Creed a zbierať mince a vyhýbať sa lebkám.

 

11. Kontrakty pre fixerov sú vedľajšie úlohy, kde musíte napríklad doručiť vozidlo bez poškodenia alebo hacknúť cieľ a potom sa ho zbaviť alebo utiecť pred Clubom, či utiecť pred políciou.

 

12. Štatistiky sú vlastne štatistiky vášho hrania (akú máte reputáciu a tak..)

 

13. Postup je postup vášho hrania, vyšetrovanie, zmiznutia, obchody so zbraňami, online hackovanie, online sledovanie, proste postup.

 

14. Aplikácii online kontraktov sa budeme venovať neskôr.

 

15. Rebríčky- nemusím vysvetľovať.

 

16. Digitálne tripy- teraz sa dostávame k najzaujímavejšiemu a najlepšiemu prídavku vo Watch_Dog. Sú to vlastne také Digitálne výlety kde si Aiden dá do uší nejak slúchatko a premiestni sa do alternatívneho Chicaga. Máme 4 výlety.

 

1. Alone: Je to výlet, v ktorom Chicago postihla tma a vašou úlohou je dostať sa k prístroju, ktoré vyšle do určitej časti Chicaga svetlo. V ceste vám bude stáť ochranka, ktorá má namiesto hláv kamery. Zbrane nedostanete, môžete ich iba nájsť s pár nábojmi zhabané ochrankou všade v meste.

 

2. Madness: V tomto výlete jazdíte v aute a snažíte sa zraziť čo najviac zombíkov s horiacimi hlavami. Odohráva sa v  Chicagu, ale ako keby to bolo pekelné Chicago- všade oheň.

 

3. Spider-Tank: V tomto výlete sa nachádzate v obrnenom pavúkovi (divné je, že sa to volá Spider Tank ale ja z mojich prírodovedných poznatkov viem, že pavúk by mal mať 8 nôh zatiaľ čo Spider Tank má 6. Ale čo už. Možno Ubisoft nemá pri sebe nejakého prírodovedca, ktorý by ho to naučil?) a snažíte sa zabiť čo najviac ľudí, zničiť čo najviac áut, helikoptér, obrnených vozidiel. Je to oddychový výlet, dostanete sa preč od normálne Chicaga kde nemôžete nikoho zabiť, inak by sa vám znížila reputácia.

 

4. Psychedelic: Aiden sa rozhodol, že si zafajčí marihuanu alebo si niečo pichne pretože v tomto výlete skáčete z jedného obrovského kvetu na iný. Nie, nerobím si srandu. Vážne. Znie to ako blbosť ale je to sranda.

 

Toľko k ponuke aplikácii. Chcel by som ešte podotknúť vec, ktorú v komentároch na iných recenziách ľudia tiež kritizovali. To, že Aiden hackuje všetko stlačením a podržaním jedného tlačítka. Je to divné ja viem, ale mne osobne sa to páči. Kebyže je na každé hacknutie niečoho nejaké iné tlačítko, dajme tomu na semafory by bolo T, na mosty by bolo Z, na parné trúbky by bolo U tak by ste sa v tom prestali vyznať. Je to možno divné, že všetko hackujete stlačením a podržaním jedného tlačítka, ale je to tak lepšie. A teraz k multiplayeru: Máte v ňom 6 možností.

 

1. Online závod: Klasické preteky, snažíte sa byť prvý, druhý alebo tretí. Jazdí sa na motorkách a autách (mne zatiaľ hra ponúkla len tieto dve vozidlá, ak sa hrá aj na iných napíšte do komentárov, rád by som to vedel)

 

2. Online sledovanie: Snažíte sa sledovať iného hráča v jeho vlastnej hre bez toho, aby vás objavil a zabil.

 

3. Online hackovanie: Snažíte sa nájsť iného hráča, hacknúť sa do jeho mobilu a následne spustiť hackovanie "zadných vrátok" . Musíte sa skryť, nesmie vás objaviť. Môžu sa používať rušičky a výpadky prúdu.

 

4. ctOS Mobile: Prechádzate cieľovými bodmi zatiaľ čo sa vám to snaží prekaziť hráč, ktorý je k hre pripojený cez mobil alebo tablet.

 

5. Voľná online prechádzka: Pozvete hráčov a preskúmavate Chicago.

 

.

 

Multiplayer je veľmi dôležitým prvkom hry. O čom by bola hra, ktorá je celá o hackovaní a nemala by multiplayer v ktorom by vás nemohli ostatní hacknúť? Niekedy hra pôsobí dojmom, že sa stále musíte otáčať a neraz sa pristihnete, že profilerom kontrolujete auto, ktoré práve spôsobilo dopravnú nehodu, či to náhodou nie je nejaký iný hráč. Multiplayer je úžasný, nemám mu čo vytknúť. Teda, ba, vlastne niečo mám. Celá hra mi ide v pohode (singleplayer) bez sekania ale akonáhle zapnem multiplayer, tak po 5-6 minútach hrania mi začne nehorázne lagovať. Nedeje sa to stále ale niekedy. A 10-ročné deti, ktoré v obchode objavili mikrofón a hrajú sa na nejakých Bossov tým, že cez hru zakričia do mikrofónu "THERE YOU GOT MOTHERFUCKER" asi 20krát tak hlasno, že pišťanie sirén v tom pôsobí ako uspávanka tomu multiplayeru vôbec nepomáha. Si to predstavte preboha. Je noc, rodina si pozerá telku, je úplne ticho, hrám multiplayer a v tom na plný dom tam zakričí toto pribrzdené decko ktoré má IQ pouličnej lampy a potom sa na tom začne smiať jak retardovaný tuleň. Čo tam robia do pekla? Ešte, že existuje mute, čiže nepočujem to, o čom sa rozprávajú hráči. A potom si viete predstaviť, čo sa stane, keď chcem hrať s kamarátom a ja mám kvôli týmto deckám vypnutý mikrofón. Nepočujem ho. Nechápem čo vôbec robia 10-ročné deti na počítači a facebooku. Ale to som odbočil. Multiplayer až na tieto 2 výnimky je úžasný.

 

Vo Watch_Dogs objavíte až 8 vedľajších misií.

 

1. Kontrakty pre fixerov (trochu vyššie som to vysvetľoval)

 

2. Úkryty gangu: Musíte zabiť všetkých, ktorí sú v tej oblasti až na 2 alebo 3 ciele, ktoré musíte omráčiť.

 

3. Nepriateľské konvoje: Musíte zabrániť konvoju aby sa dostal do cieľa tým, že všetkých zabijete.

 

4. Obchody so zbraňami: Musíte nájsť cestu ku krabici, ktorá obsahuje nahraný odkaz.

 

5. Vyšetrovanie zmiznutia: Musíte nájsť cestu k mŕtvemu telu, pri ktorom sa nachádza nahraný odkaz.

 

6. Pracovné telefóny: Musíte nájsť cestu k nahranému odkazu.

 

7. QR kódy: Musíte s pomocou kamier postaviť QR kód, ktorý obsahuje nahraný odkaz DedSecu.

 

8. Vyšetrovanie obchodu s ľuďmi: Musíte nájsť účastníka aukcie a potom jeho kufrík ktorý oskenujete.

 

Keď splníte niektoré z týchto vedľajších misií (nepoviem ktoré) získate 1 bonusovú misiu.

 

Vo Watch_Dogs môžete ukojiť svoju túžbu po tajomstvách 4 spôsobmi:

 

1. Veže ctOS: Sprístupní vám určitú oblasť Chicaga. Mohla tam mať aspoň nejakých strážnikov, predsa len, je to vež ctOS ale čo už.

 

2. Narušenie ctOS: Hacknete 1 skrinku ctOS a vzápätí ich musíte hacknúť ďalších 5 aby ste dostali nahraný odkaz.

 

3. Narušenie súkromia: Hacknete WiFi skrinku a dostanete sa dovnútra nejakého bytu. Môžete hacknúť ich telefóny a získať tak prístup k bankovému účtu. Najlepšie na tom je to, že vás za to nemôžu potrestať, pretože to nemajú ako zistiť.

 

4. Významný predmet: Väčšinou sa v ňom nachádzajú nejaké pomôcky na craftovanie (áno vo Watch_Dogs sa craftuje! Môžete si vyrobiť granáty, výbušniny rušičky a iné veci. Veľké + odo mňa!), aby ste dostali ponuku na získanie nejakého význameného predmetu, potrebujete si vypočuť nejaký telefonát občana Chicaga, alebo si prečítať jeho SMS.

 

Watch_Dogs je hra, ktorá prekvapila. Niektorí si poviete ,,9.0 si nezaslúži" ale tak to ja cítim. Je to úžasná hra aj pre svoje chyby. Príbeh je napínavý škoda, že až ku koncu, hackovanie zábavné, multiplayer výborný až na deti. A veľké + dostáva Ubisoft odo mňa tým, že do hry pridala Digitálne Tripy, vyšetrovanie, Song Sneak, a takéto veci. Veľa ľudí si to nevšimne, považuje to za samozrejmosť. Ja nie. Takéto malé doplnky sú príjemným spestrením hrania. Je to úžasné.

 

Watch_Dogs je úžasná hra, odporúčam kúpu nebudú to vyhodené peniaze. Ja sám Watch_Dogs hrám už po 3krát a neprestáva ma baviť.

 

Dúfam, že prvá recenzia bola čo najobjektívnejšia a bez chýb. Viem, že tam mám málo obrázkov, ale na čo vám tu budem dávať obrázky, keď každý si vie predstaviť ako Watch_Dogs vyzerá a som si istý, že ten človek, ktorý uvažuje nad kúpou, už má hru prečítanú skrz naskrz takže k tomu obrázky nepotrebuje.

 

Naposledy čo by som chcel dodať: Bude to znieť divne. Ale keď som si všimol, že koľko maličkostí a detailov Ubisoft do hry pridal. Napríklad: Pohľad zvnútra do auta, keď narazíte do dreveného stĺpu, auto sa pod tou ťarchou prehne. Keď niekomu ukradnete auto, začne volať políciu, keď spôsobíte nehodu okoloidúci nezačnú naskriptovano behať sem a tam. Snažia sa pomôcť a vyslobiť ľudí z áut. Keď sa na to pozerám zo všetkých strán. Pripadá mi to ako keby Ubisoftu na hráčoch záležalo a nevytvárali tú hru pre zisk. Je to naivné, ja viem, že to tak nie je ale pripadá mi to tak.

 

Dúfam, že sa recenzia páčila. Za gramatické chyby sa ospravedlňujem. Keď som sa rozhodol napísať recenziu bolo 18:00- skončil som o 1:30. Nevedel som, že to tak potrvá. Medzitým mi spadol internet takže som to musel stoj čo stoj napísať a skopírovať inak by som stratil polovicu mojej drahocennej práce.

 

Prajem príjemný deň

 

 


napísal WaterLemon 15.7.2014



Páči sa mi!

9.0
WATCH DOGS

PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One
WiiU

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft Montreal
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 27.5. 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk