Hry roku 2014.

Aký bol vlastne tento rok ?

PC
pridal david p 23.12.2014 o 14:19 pod používateľské články

  Tento rok bol plný nových hier a preto bolo ťažké vybrať tie najlepšie. Poradie som zostavil podľa seba a je jasné že s ním niektorý nebudú súhlasiť. Ale dúfam že sa vám bude páčiť.

 

10.  Dark Souls 2

From Software nepatrí medzi moje top obľúbené firmy ale to čo dokázali s Dark Souls značkou je viac než pozoruhodné.

Dark Souls má veľký svet s úplnou voľnosťou a ponúka veľa hodín zábavy. Nebol som veľký fanúšik tohto titulu ( žiadne príbehové cutscény - žiadny príbeh ) ale mýlil som sa. Hra má príbeh len nieje rozprávaný formou cutscén. Možno by ste ju nedali až na 10 miesto ale myslím že tu boli aj lepšie tituli.

 

9. Call of Duty: Advanced Warfare

Call of Duty pozná asi každý. Patrí k najznámejšim FPS hrám súčasnosti aj keď za posledné roky klesá ich kvalita rapídnou rýchlosťou. Pred pár rokmi sme tu mali prvý diel Modern Warfare, ktorý bol asi najlepšou časťou série a stále aj je či nie ? Máme tu ďalšie Call of Duty ( ako každý rok ) no teraz od iného štúdia, ktoré malo na prípravu 3 roky a je to aj vidieť. Myslel som že po Call of Duty: Ghost to bude už len horšie ale nová časť priniesla niečo nové. Lepší vizuál, príbeh aj kampaň. Preto sa umiestnila na 9 mieste.

 

8. Far Cry 4

Keby som mal povedať aká bola najlepšia hra v roku 2012 neváhal by som ani sekundu. Far Cry 3 je jednoznačne jedna z najlepších hier aké som kedy hral. Far Cry 3 skombinoval voľnosť s nie až tak úspešnej 2 a prostredie z vínikajúcej 1, ktorá v svojej dobe patrila k špičkám žanru a pozná ju asi každý. A po dvoch rokoch tu máme Far Cry 4. Prostredie presedlalo z ostrovov na Himaláje a vyzerá ešte lepšie ako predtým. Ostatné prvky ostali rovnaké. Obrovské prostredie s množstvom obsahu ( presne ako vo Far Cry 3 ), upgrady pre postavu ( Far Cry 3 ) ale aj nejaké novinky. Hra pôsobí ako kvalitné DLC pre Far Cry 3 a keby nedsotala nové prostredie asi by ste si rozdiel všimli len v niektorých chvílach alebo vôbec. Ale hra je to perfektná a ak ste nehrali 3 časť určite vás pobaví.

 

7.  Valiant Hearts: The Great War

Ubisoft patrí k veľmi dobrým ale aj komerčným firmám. Nečakal som že sa dá aj s 2D plošinovkou zasadenej do prostredia Svetovej Vojny dokázať niečo takáto. Hra na mňa pôsobila ako indie titul od nezávislého štúdia. Hraťelnosť a spracovanie je veľmi podarené a občastné puzzle prvky zabavia. Na hre ma ale asi najviac zaujala grafika, ktorá síce nemá množstvo ultra blbostí ale je veľmi milá a dobre sa na ňu pozerá. Prostredie vojny je veľmi dobré spracováne. Hra ma bavila až do konca a vracal som sa k nej rád. Veľmi dobre Ubisoft.

 

6. Alien Isolation

Votrelec patrí k najlepším filmom aké som kedy videl. V hre hráte za dcérú Ellen Ripley, Amandu. Alien vás naháňa po známej stenici a nenechá vás výdýchnuť. Hra má výbornú atmosféru kde sa musíte stále starať o to aby ste boli nevidéný pretože Alien je nevyspitaťelný a nedá sa zabiť. Hra vám určite preinesie aj nostalgické spomienky ale aj výbornú zábavu.

 

5. The Evil Within

Hra, ktorú priniesol Shinji Mikami je veľmi nezvyčajna ale to ste asi zistili už z toho mena. Ale tá nezvyčajnosť je to čo ma k nej tak lákalo. Sebastian Castellanos je detektív za ktorého budeťe v hre hrať ale aj bojobať o život. Mám rád na hrách to tajomno a nevysvetlený príbeh, ktorý ma ťahá stále do predu. Atmosféra je výborná a nezaostáva ani hraťeľnosť. Dabing a hudba pekne vystihnú situáciu v ktorej sa práve nachádzate. Hra ma oslovila a nebola až tak horotová ako nezvýčajná.

 

4. Middle-earth: Shadow of Mordor

Dlhý názov, dlhá hra a to doslova. Aj po desiatkách hodín hrania máte pred sebou ešte veľa možností ako si ten svet Mordoru užiť. Budeťe behať po Stredozemi krížom krážom, plniť rôzne misie a to najhlavnejšie, zabíjať ohyzdov. Prečo vám to zabere desiatky hodín ? Lebo to tak má byť. Hra má veľa obsahu, zábavný súbojový systém a skvelú hraťeľnosť. O príbehu vám nič nepoviem pretože nieje hlavný lákadlom tohto titulu. Hra sa odohráva v Mordore, mieste kde ste už boli vo filmoch aj hrách ale aj tak sa tam radi vrátite znova. Hra je to skvelá a každá brutálne zabitie kapitána ohyzdov vás poteší na tolko že v hre zostanete ešte pár hodín.

 

3. Goat Simulator

Názov = čo je to za blbosť, to je vážne simulátor kozy ?  Áno je. Nikdy by som nepovedal že hrať za kozu bude táké zábavné. V tejto hre ste koza. Robíte neplechu okolo idúcím, skáčete pod autá, ničíte veci a mnoho dalšieho. Táto hra je skrátka správne šialená a to je to čo herný trh potreboval a ani hráči si nesťažujú. Túto hru si musíte vyskúšať a preto som ju dal do mojej top 10. 

 

2. Wolfenstein: The New Order

Spomínate si ešte na prvý wolfenstein, ktorý bol jednou z prvých FPS a otvoril nové možnosti. Wolfenstein je známou hrou ale nikdy nemal predpoklady aby bol najlepšou. To sa však zmenilo s príchodom tohoto dielu, ktorý prinesol niečo nové. V prvom rade je to dobrý príbeh, ktorý je v FPS hrách veľmi vzácny. Potom prostredie kedy nacisti vyhrali vojnu a ovládli svet a vy B.J. Blazkowicz máťe zaúlohu zachrániť svet a pômože vám nie len hnev ale aj arzenál ničivých zbraní. Hra má u mňa bod aj kvôli vysokej znovuhraťeľnosti. Trocha možno zamrzí to že engin má nejaké nedokonalosti ale hru to skoro vôbec nepoloží na kolená pretože strilanie nacistov vám správí úsmev na tvári.

 

1. The Walking Dead: Season 2

Talltale Games je firma, ktorú buď milujete alebo nenávidíte. Prečo je to tak ? Asi preto lebo sú hráči, ktorí nemajú radi nezmyselné klikanie a komiksovú grafiku. Ja k ním našťastie nepatrím a preto si Walking Dead získal moje srdce. Hra je normálna klik-point adventúra ničím výnimočná ale keď pri nej ostanete aspon chvílu zistíte že niečím je predsa lenvýnimočná. A tu príchádza na radu príbeh. Ako to bolo aj v prvej sérií tak ani tu nieje núdza o príbehová zvraty, návali emócií ale aj o ťažké rozhodnutia. Svet je preč a prišla apokalypsa. Je to už otrepaný nápad ale zombíci sú stále v móde. Budete plakať, smiať sa ale aj uvažovať o dalšom kroku vašej cesty spolu s hrou. Aj keď autori spravili riskantný krok s obsadením hlavnej postavy, vyplatilo sa im to. Je málo hier, ktoré ma donútili plakať a preto je pre mňa táto absolútným klenotom.


napísal david p 23.12.2014



Páči sa mi!

HRY ROKU 2014.

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19811)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk