Hitman 4: Blood Money

PC
pridal luk 8.7.2006 o 16:37 pod používateľské recenzie

9.2


Som agent organizácie ICA.. Moje meno je Agent 47. Na každú svoju misiu dostávam pokyny od organizácie ICA v obálke, kde nájdem dokumenty, papiere.... Na svoju misiu sa vždy pripravím, preto som občas schovaný v úkryte. V úkryte mám svojho verného kamaráta- môjho žltého vtáčika zavretého v klietke. K dispozícii mám širokú škálu vybavenia, ktoré potrebujem na to aby som si splnil svoje úlohy. Áno je tu nový Hitman s podtitulom Blood Money(krvavé peniaze). Toto je štvrtý a dúfam, že nie posledný diel tejto vynikajúcej série.
Každým dielom sa táto séria stealth akcií zlepšuje vo všetkom.

Príbeh sa točí okolo Alexandra Cayna, bohatého podnikateľa, ktorému sa stala nehoda. Táto udalosť mu znemožnila postup v jeho dovtedajšej politickej kariére, poznačila ho fyzicky- ochrnutím i psychicky. Nikdy sa nezbavil pocitu, že spomínaný incident bol v skutočnosti neúspešný atentát na jeho osobu, preto celý svoj ďalší život zasvätil štúdiu nájomných vrahov, pričom jedným z nich bol aj náš agent 47. Alexander opisuje novinárovi Rickovi Hendersonovi všetky dôležité misie profesionálneho vraha- agenta 47, ktoré ho postupne priviedli až k odhaleniu zabijakovej identity.

O hudbu sa staral ako aj v minulých dieloch vynikajúci skladateľ Jesper Kyd. Hudba je tu vynikajúca a veľmi sa vydarila. Je až taká dobrá, že niekoľko pesničiek alebo iba jedna vám budú znieť stále a stále v hlave. Každá skladba je na rôznu udalosť v hre: vaše odhalenie, plíženie sa niekam, niekoho keď zabijete...

V hre je na výber Singleplayer i Multiplayer. Singleplayer sa delí na štyri obtiažnosti a dáva vám na výber s akou začnete. Máte na výber z obtiažností: Rookie, Normal, Expert, Pro.

Pri obtiažnosti Rookie máte neobmedzený počet sejvov, až sa tak postavy po vás nepozerajú v nasledujúcich misiách nie ste známy, máte neobmedzený počet sejvov ...pri Normal máte sedem sejvov, v nasledujúcich misiách ste známy- musíte za peniaze, ktoré dostanete za to, že ste splnili misiu niekoho podplatiť, aby ste mali známosť na nule, ale inak čím máte väčšiu známosť, tak tým vás čoraz viac a viac skorej odhalia a tým sa vám aj sťaží postup v ďalších misiách. Jediným väčším problémom tejto hry je sejvovací systém. Ak si urobíte sejv v misii, zabijú vás a loadnete si ho, tak vás to dá presne tam, kde ste si to sejvli. Ale ak misiu vypnete a chceli by ste si ten sejv loadnúť, tak musíte ísť celú misiu od začiatku. Myslím si, že keby sa ešte aj s týmto vývojári dobre pohrali, tak by hra dostala o nejaké to percento naviac.

Keď už si zapnete misiu, tak ste najskôr v brífingu a ten vám dá na výber aké zbrane si môžete na misiu zobrať, informácie o tom čo máte v misii urobiť, možnosť si dokúpiť pomôcky...Zbraní je tu tak akurát, ale všetky sa nedajú upgradovať- na nejaké z nich si môžete namontovať vecičky ako sú napr.: laserové zameriavače, tlmiče, optiku..., ktoré si kúpite samozrejme za peniaze. Každú zo zbraní si môžete pozrieť ako vyzerá. Sú tu rôzne druhy samopalov- SMG Tactical(dá sa upgradnúť), SAF SMG, TMP, MP5, MP7, M14,M4; pištolí- starý známy silverballer(dá sa upgradnúť), SNUB NOSED, SLP.40 Pistol, Bull.480, Desert Eagle, SLP.40.S, Six Shooter a ešte máte na výber snajperkuW2000, ktorá ak si ju dáte, tak bude vždy zbalená v kufríku a veľmi dobre to vyzerá, keď Hitman skladá snajperku; brokovnicu SP12 Shotgun, klincovačku .

Na misiu si však môžete zobrať iba jednu pištoľ, samopal(napr.: SMG Tactical) a ak chcete, tak aj napr.: samopal M4-ten rovno nedostanete, ale nájdete ho na mape pod označením ICA.
Pri hraní misie máte na výber zbrane, ktoré ste si vybrali v brífingu a ešte k tomu dostanete: injekcie-jedovaté+ protilátka, adrenalín,..., mínu/y s detonátorom, škrtidlo, pakľúč.... Po každej prejdenej misií nasleduje animačka, ktorá vám má poodhaliť časť z príbehu tejto hry. Ja som začal chápať príbehu až v 10 misii.

Oproti minulým dielom sa hrateľnosť trošku zmenila, ale opäť je vynikajúca. Ešte stále tu môžete prechádzať misie rambo štýlom, aj keď väčšinou dostanete od nepriateľov na frak ale voľakedy sa vám to môže aj podariť.
Ja som rambo štýlom prešiel tri misie a veľmi sa mi to ľúbilo. Pre zarytých hitmanistov sú tu tri obtiažnosti :Normal, Expert, Pro, ktoré preveria vaše zakrádacie schopnosti. Autori chceli zaujať čo najviac hráčov, tak pripravili ešte jednu obtiažnosť- Rookie, kde si môžu Hitmana vyskúšať aj tí, ktorý ho vôbec nehrali a nemajú s ním moc veľké skúsenosti. Návrh misií je ohromujúci, ale aj keď úlohy v každej misí väčšinou sú niekoho zabi, zober nejaký dokument, alebo kufrík..., tak pri každej misií musíte uvažovať ako tieto úlohy splniť. V misiách som bol spokojný so slobodou, ktorá vám hra opäť ponúka. Zostalo tu aj obľúbené obliekanie rôznych kombinéz. Novinkou je možnosť schovávať telá do smetiakov, chladničiek, do horúcich pecí... ale vždy sa tam zmestí iba jedno telo s čím som bol nespokojný. Môžete si tu urobiť aj ľudské štíty, paráda!! V hre je 13 misií a ešte tu máme aj starý známy úkryt. Pri načítavaní danej misie vidíte obrázky vašich cieľov v danej misii, ale koho máte zabiť, tak sa to dozviete aj v brífingu. Čo sa týka Hitmana, tak s ním precestuje celý svet. Začnete v USA, kde absolvujete tutorialovú misiu a zoznámite sa so všetkými prvkami v hre, potom sa presúvate do Chile, opery v Paríži, Severnej Kalifornie, potom znovu v USA, v New Orleans, do skalnatých hôr, potom sa presúvate do Mississippi, opäť Mississippi, ďalej do mesta hazardu- Las Vegas, do satanistického klubu, do bieleho domu, a do krematória, kde sa chystá vaše spopolnenie- tomu nedopustite a pekne ich tam vystrieľajte, a ešte tu nájdete starú známu možnosť návštevy úkrytu, kde si môžete cvičiť vaše strieľacie, zameriavacie schopnosti.

Okrem ukazateľa zdravia je v hre aj ukazateľ odhalenosti. Ak je zelený, tak vám nič nehrozí, keď je žltý, tak musíte byť opatrný, lebo stačí mala chybička a ukazateľ sa stane červeným a to je pre vás zle, lebo sa musíte niekde skryť pokiaľ ukazateľ nebude aspoň na žltej farbe, ale najlepšie si je počkať kým bude zelený alebo keď nebude žiadnu farbu ukazovať- vtedy to je pre vás najlepšie.

Konečne sa náš hrdina naučil aj skákať, ale nerobíte to klasicky medzerníkom, ale keď napr.: preliezate cez balkón, tak držíte šípku dopredu a Hitman vám tam pôjde; vie rúčkovať napr.: po zábradlí...
Ako aj v minulých dieloch, tak aj tu vidíte Hitmana z pohľadu third- person, ale je tu možnosť si dať aj pohľad first- person.

Inventár je taký istý ako v minulom dieli Contracts, čiže držíte pravé tlačítko myši a kolečkom na myši si navolíte čo v danej chvíli potrebujete.
Mapka tiež zostala. Zase vidíte na mape rôznofarebné kruhy s jednou paličkou, ktorá ukazuje na ktorú stranu je daný človek otočený. Tie kruhy s jednou paličkou predstavujú ľudí na mape, ešte sú tam aj kruhy s výkričníkom, výťahy ,,,-všetko sa dozviete v legende mapy. Kolečkom myši si môžete vyberať na akú oblasť sa chcete pozrieť, napr.: 1. poschodie, 2.poschodie...

Ovládanie takmer zostalo, čiže šípky alebo a, s, w, d; myška a pribudol špeciálny panel na tri tlačítka, ktoré budete vidieť počas hrania na obrazovke vľavo hore. Sú to tlačidlá
G- s týmto tlačidlom púšťate veci na zem, ktoré ste si odniekiaľ zobrali.
Medzerník- s týmto tlačidlom beriete rôzne druhý zbraní a prezliekavate sa do kombinéz.
E- s týmto tlačidlom beriete telá schovávate ich do už spomínaných smetiakov, chladničiek...; ak máte nejakú krabicu alebo kufor v ruke, tak si tam môžete schovať niektoré pomôcky, keď ste vo výťahu, tak zadávate, na ktoré poschodie chcete ísť a môžete si z nepriateľov robiť štíty alebo novinka: vyjsť hore na výťah a odtiaľ škrtidlom niekoho zabiť.

AI je vynikajúca. Vývojári si pohrali aj s touto nevyhnutnou súčasťou hry. Ak vás protivníci odhalia, tak hneď sa vás snažia zastaviť, kryjú sa... O nevyrovnanú obtiažnosť sa nemusíte báť, lebo je pekne prispôsobená danej obtiažnosti a hráčom.

Grafika sa opäť vydarila a je výborná. Je vynikajúca a bude sa vám veľmi páčiť. Textúry v menu, ale aj počas hrania sú veľmi precízne spracované, detailné, každý detail je tu vymodelovaný do poslednej špičky. Postavy sami o sebe( aj náš agent 47), aj ich animácie vyzerajú rovnako dobre. Všetko je na vysokej úrovni. Dobrou novinkou je, že sa vám niekedy počas hrania misie ukáže čo váš cieľ robí. Grafický dizajn levelov sa mi páčil, a tak isto aj nádherne vymodelované zbrane. Ja som si Hitmana užil v rozlíšení 1024x768 pri stredných detailoch. Inak túto hru rozbehnete i na: P4 atď. 1,5 GHz, 512MB RAM,DX9 karta s Pixel Shader 2.0(GeForce Fx, Radeon 9500)
Hra vyšla okrem PC aj na PS2, Xbox, Xbox360.

Z celého Hitmana sálala vynikajúca atmosféra. Táto hra sa vážne podarila a môžem vám ju len odporučiť.



Plusy
-grafika
-hudba
-AI
-ste nájomný vrah
-design misií
-vyrovnaná obtiažnosť



Mínusy
-sejvovací systém
-v misii nepracujete s niekým
-ste nájomný vrah



















napísal luk 8.7.2006



Páči sa mi!

9.2
HITMAN 4: BLOOD MONEY

PC
PS2
Xbox
Xbox 360

Vývoj: Eidos Interactive / IO Interactive
Štýl: Akcia / Taktická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 26.5. 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18423)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk