War Front

PC
pridal ace 15.9.2006 o 11:55 pod používateľské preview

10


Musím sa priznať, že stratégie nepatria medzi hry, na ktoré by som bol zaťažený. Samozrejme si zahrám nejakú, ale spočítali by ste ich na prstoch dvoch zmrzačených rúk. Brilantné C&C hry, počínajúc Tiberian Sunom, cez Red Alert 2 a skvelý Yuri´s Revenge až po Generals. Dlho ma z tohto žánru nič nezaujalo. Potom zrazu som nevedel, ktorú si vybrať: Battle for Middle-Earth, Warhammer40.000 DoW, Star Wars Empire at war a graficky úchvatná Act of War. Potom zas dlho nič, ale....
....začala sa ukazovať graficky excelentná stratégia z obdobia 2. svetovej vojny. A tak zahorela iskrička nádeje, že si opäť precvičím taktické uvažovanie v nádhernej grafike v asi najčastejšie spracovanom prostredí. Hru vyvýja Digital Reality, so stratégiamy majú skúsenosti a už som ich spomínal v preview na hru Field Ops. Aby som nezabudol tak tento skvost má názov War Front - Turning Point. Turning Point nie len tak prenič-zanič...
Pekne poporiadku ale začnem od príbehu. Všetci zrejme poznáte tématiku WW2 veľmi dobre. 100krát omieľať to isté by sa určite prejedlo každému, tak sa autori zahrali s myšlienkou, čo by sa stalo, keby sa vojna vyvýjala trocha inak (s altrnatívnym vývojom histórie vojny sa zahrali už autori Freedom Fighters, nechali vyhrať Rusov).
Predstavte si, že by nemecká okupácia Británie, celkom zmenila priebeh vojny. Nemecko bez útokov RAF bombardérov by malo dostatok príležistostí na to, aby dokončilo všetky svoje plány s tajnými zbraňami. Jedine Američania (už to pôsobí trápne) dokážu odpovedať na ničivé útoky nemeckých "futuristických" zbraní. Medzi dvoma mocnosťami vypukla studená vojna a preteky v zbrojení. Svoj vrchol to dosiahlo, keď sa Amíci rozhodli zúčastniť na oslobedení Británie. To sa nepáčilo Nemecku a vojna je na svete.
John Lynch, ex-testovací pilot (hádajte kto hrá zaňho) je, čo sa týka nemeckých tajných zbraní ten najväčší americký borec, a tak ho nasadili na tajnú operáciu na pomoc Británií. Vysadený ze nepriateľskou hranicou, má za úlohu dostať na bojisko niektoré najnovšie americké zbrane. Bitka o Londýn je prvým stretom supertechnologických veľmocí a rozhodne nie posledným. Nemecké komando operuje v Anglicku a ničí všetko, čo by mohlo ohroziť nacistov. Ničia elektrárne, výskumné laboratória a zabíjajú vedcov. John Lynch je teda jediný, kto môže v danej situácii pomôcť. Úloha znie: nastražiť pascu a zničiť komando za každú cenu. Lynch pri strete s komandom stretne záhadnú a krásnu ženu (podľa slov autorov) a táto mrcha je veliteľom nemeckého komanda. Celé komando je v strete zničené, Lynch zázračne prežije ale ženská mu utečie. Za Rusko sa na scéne objavuje dvojitá agentka Nadia Amanova a vynárajú sa otázky, či za tým všetkým nestoja Rusi. V momente keď chce začať vyšetrovanie je odvolaný a presunutý na misiu záchrany vodcu protinemeckého odporu. Vo vnútri nacistického režimu sa objavuje čoraz viac odporcov, ktorí su vedení Rolandom Hellmanom. Ich hlavnou úlohou je nájsť tajného ruského agenta, ktorý operuje hlboko v Sovietskom zväze. Po jej záchrane sa dozvedajú strašnú vec: Rusi sa chystajú na niečo veľké... Lynch a Hellman sa spoja v záchrane generála Hardta a rozhodnú sa zastaviť Rusov pred ich posledným úderom a zabiť Hitlera.
Ako ste zistili hra obsahuje hrdinov. Systém ich fungovania je tradičný, tak ako v iných hrách. Na bojisku značne pomôžu vyhrať bitku a poskytujú bonusy (útočné alebo obranné) pre jednotky každej z 3 strán. Pre každú stranu sú k dispozícii 3 s rozličnými schopnosťami. Spomeniem Hellmana, panzerfaustom dokáže zničiť obrnené vozidlá, zlepšuje dostrel jednotiek nachádzajúcivh sa v dosahu jednotiek jeho aury...Každá strana vlastní aj svoje tajné jednotky, odlišné a dokonale vybalancované. Ruská obrovská artiléria je schopná zničiť nepriateľa na veľkú vzdialenosť, po prehre v bitke o Berlín Rusi nasadili novú generáciu tankov Khrakov, ich najsilnejšej pozemnej jednotky. Nemci si postavili vlastné exoskeletony vyzbrojené raketami, v podstate ide o mix oboch predchádzajúcich jednotiek. Američania potvrdzujú svoje vedomsti s bojom vo vzduchu a ich Harrier vo vzduchu nemá konkurenta, okrem neho majú ešte ORB, ktorá vylepšuje štíty jednotkám v dosahu.
Normálne jednotky už toľko pestrosti neposkytujú. Za Američanov sú to tanky, ľahké liatadlá a klasický pešiaci. Nemci majú bombardéry, stígače, tanky a úplne základných pešiakov. Za Zbornú nastúpia pešiaci, medik, tanky a starí známi ako Sturmovik a Kaťuša.
Hra ponúkne 2 kampane, kde hráč preberá alternatívnu históriu do vlastných rúk. Technologický strom, v ktorom vyvýjate nové zbrane je detailný a tak zbraní, ktoré vyrobíte bude viac než dosť.
Herný scenár údajne píše jeden z najnádejnejších hollywoodskych talentov a podobne ako v Act of War môžeme očakávať napínavé cut-scény plné amerinakizmu. A teraz prsím POZOR. ako som písal za hrou stoja autori pripravovaného Field Ops, zrejme ste si už domysleli, čo som chcel naznačiť, a teda jednotky ovládate klasicky ako v iných RTS, ale máte tiež možnosť kedykoľvek sa prepnúť do guľometného hniezda alebo hociktorého bojového vozidla, čiže sa dostávate aspoň do čiastočného FPS módu.
Dôležitou súčasťou každej stratégie sú suroviny. Je dosť ťažké vybalancovať systém ich ziskávania aby sa to nezvrhhlo v hru "kto si prva našetrí na atomovku, ten vyhráva". Na tom si dali autori záležať a suroviny sú klasické zásobovanie dovážané kamiónmi (musíte na ne dávať pozor) a energia vyprodukovaná elektrárňami (aj na tie).
Multiplayer pre 10 hráčov, ktorí môžu spolu hrať v koperatívnom móde, alebo osobitne každý sám. Pre hru cez internet je ako bonus pribaleý rankingový systém a akýsi rebríček, v ktorom budú najväčší svetoví taktici.
Hra má zatiaľ nálepku work-in-progress a tak má ešte nejaké muchy. Tou najväčšou je asi pathfinding. Kým dostanete skupinu tankov cez most, tak si určite vytrháte pár vlasov od frustrácie.
Grafika je jednoducho nádherná. Silne zameraná na výbuchy a tankové bitky. Každá jednotka je spracovaná s citom pre detail a bojisko taktiež. terén je už dnes samozrejme deformovateľný a zvuky sú autentické, hlavne by bolo dobre si zaobstarať kvalitnú audio súpravu.
Dátum vydania je niekedy v 3. štvrťroku 2006, tak onedlho sa môžme tešiť na nevídaný strategický zážitok. Dúfajme, že drobné chybičky sa autorom podaria odstrániť a hra bude naozaj taká kvalitná ako doteraz vypadá.

napísal ace 15.9.2006



Páči sa mi!

10
WAR FRONT

PC

Vývoj: CDV / Digital Reality
Štýl: stratégia / realtime
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19881)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk