Starsky&Hutch

PC
pridal ace 16.10.2006 o 19:07 pod používateľské recenzie

7.2


Vracia sa k nám americká televízna kultúra 70. a 80. rokov. Len sa pozrite aké filmy mieria do kín, remake akčných seriálov Miami Vice, Knight Rider a iné. Začalo to však Charlieho Anjelikmi a akčnou komédiou Starsky & Hutch. Film vznikol podľa populárneho detektívneho seriálu, ktorý do hlavných úloh staval 2 odlišné typy detektívov. Starsky, policajt s trvalou, ktorý nikdy neporušil zákon, dokonale dodržiaval pravidlá a žil pre svoju prácu. Jeho novým partnerom sa stal Hutchinson, skrátene Hutch. Flákač, ktorý zničí čo mu príde do cesty, má kontakty v nepriateľskom prostredí a vždy sa snaží nejakým spôsobom vyhnúť práci. Osud ich dal dokopy aby vytvorili jednu z najlepších detektívnych dvojíc Ameriky 70. rokov. Ich neodmysliteľným spoločníkom sa stal červený nablýskaný Ford Gran Torino. Vysokovýkonný dopravný prostriedok sa stal zároveň prostriedkom presadzovania zákonnej moci (niečo ako Dreddov Lawgiver).


Čo čert nechcel, v období objavovania tohto filmu, roku pána 2003 sa objavila aj hra. Hra však postavená ešte na seriálovej predlohe. Tradičný produkt snažiaci sa vyťažiť nejaké tie peniažky z diania okolo filmu, reprízovania seriálu a celkovo aj retro štýlu. Už istú dobu nie je pravidlom, že hra vyvíjaná k príležitosti filmového diela musí nutne byť priemerne hrateľný, narýchlo pozbíjaný polotovar. Tak sa teda poďme pozrieť, či sa pravdivosť tohto tvrdenia vyvráti jaj v tomto prípade.

Disco a retro sú „in“
Už po spustení na vás hra vybafne svoj retro štýl. Všade hrajú farby známe z hry GTA - Vice City. Ružová, žltá, fialová a rôzne iné pôsobia veľmi príjemne, dalo by sa dokonca povedať, že až zlato. Nie som nijaký fanúšik tohto obdobia, ale takto nastylovaná hra vyzerá sakra dobre. Podobne ako Vice City.
VAROVANIE: pre dokonalé stotožnenie sa s atmosférou hry musíte vyzerať ako všetci členovia skupiny Bee Gees dohromady .
Menu má podobu starej televíznej obrazovky, sú v ňom retro položky, ktoré sú popísané retro písmom. Ak je vám to proti srsti, tak túto hru radšej nehrajte, nezbavíte sa toho. Retro melódie sú samozrejmosťou, ale o tom až neskôr. Menu je samozrejme ako býva zvykom nehorázne konzolové, ale ak to mám porovnať, tak orientácia v ňom bola prijateľnejšia ako napríklad v spomínanom Outrun 2006.

Príbeh ako z Ameriky 70. rokov...
Vitajte v Bay City, idylickom meste, ktoré sa ale snaží niekto poškvrniť. So svojím partnerom a jednou s najvyhlásenejších V8 – spomínaný Ford prezývaný tiež Striped Tomato, sa vydávate hliadkovať do ulíc, kde neustále vyčíňajú zákon nedodržujúce živly, ktoré treba zastaviť. A vy ste jediní na celom celučičkom svete kto to dokáže. Tak nasadáte do svojej Rajčiny a hurá do akcie...

Pred akciou ešte prehľad možností...
Tak, dostávame sa k herným módom. Máte tu štandardný herný mód, ktorý sa delí na 3 série. Tie sa následne delia na jednotlivé epizódy a spolu ich je 18 a ako bonus 3 hrateľné televízne špeciály (pretekársky, kaskadérsky a strelecký). V tomto móde ovládate naraz aj Starskyho aj Hutcha, ale nebojte sa, jeden riadi auto a druhý strieľa (aj keď mi pripadá rozstrieľanie auta, ktoré prekročilo rýchlosť ako trocha drastické riešenie). V praxi riadite auto na šípkach a streľbu ovládate na myške. Epizódy sa otvárajú postupne. Začínate najľahšími a postupne prechádzate k ťažším. Misie sú prenasledovacie, kedy prenasledujete unikajúce auto a snažíte sa ho rozstrieľať na šrot do zberných surovín. Potom ešte misie, kde plníte funkciu bodyguarda a chránite iné autá... Popri prenasledovaní a strieľaní zbierate ešte rôzne bonusy, ktoré sú roztrúsené po celom meste. Tie vám odomykajú nové autá, inteview, životopis Medvedíka Hugyho (postava bossa jednej štvrte, ktorý spolupracuje s detektívmi) a veľa iných. Mesto je pomerne rozľahlé, len škoda, že si ho počas misie moc neužijete, auto vám totiž uniká po vopred danej trajektórii a ak ho stratíte z dosahu, tak je koniec....V podstate ide o kostru celej hry, škoda len, že misie sú strašne jednotvárne. Prakticky stále to isté, ale baví to. Síce nie moc, ale predsa len. Ak ste pozorne čítali systém ovládania, tak ste určite prišli na drobnosť, že je to hra aj pre dvoch hráčov na jednom PC. Hra pritom podporuje aj joysticky, gamepady a volanty...
Free Roam je režim takmer voľnej jazdy po meste. Nie je dostupný hneď od začiatku, na jeho odomknutie potrebujete určitý počet policajných odznakov, ktoré zbierate v misiách. V ňom je mesto delené na 4 hlavné časti: Downtown, Central, Ocean a Dockside. Pre každú časť potrebujete iný počet odznakov, najmenej na Downtown. Preto „takmer voľná jazda“ lebo máte stanovený čas, počas ktorého jazdíte po meste a zbierate ďalšie odznaky skryté niekde v meste. Po odomknutí dokov však dostávate už voľnú jazdu, len si jazdíte po meste a robíte čo len chcete (samozrejme v rámci možností hry). Nemusíte jazdiť len v Rajčine, ak už máte odomknuté niektoré z 22 odomknuteľných áut, tak si ho len vyberiete a môžete jazdiť.

Technické spracovanie....
Začnem nezvyčajne fyzikou. Hra má údajne licencovaný fyzikálny engine Havok. Dosť som sa zasmial, keď som to zbadal. Úprimne, fyzika sa snaží byť reálna, ale moc to nevychádza. Je síce vidno, že autá už majú svoju určitú hmotnosť, ale niekedy je dosť predimenzovaná. To sa však prejavuje iba pri skokoch, pádoch, haváriách...na ceste sa auto chová pomerne prirodzene, predsa len ide o arkádu. Prekvapivé je, že v tejto dobe vyšiel aj jeden z dielov Ford Racing od rovnakej firmy a rozdiel v jazde je zreteľný. Taktiež aj okolité predmety už nie sú len papierové kulisy. Je rozdiel, či narazíte do pouličného osvetlenia alebo kužeľa na ceste. Chybu by som videl, len v nemožnosti deštrukcie auta, dá sa, ale moc to nepoznáte, respektíve pri drobnejších poškodeniach vôbec.
Grafické spracovanie je tiež odlišné od Fordov. Skutočný hlavný hrdina (neustále omieľaná Rajčina) je spracovaný detailne, nechýba nasvetlenie, tieňovanie, odlesky a podobné grafické vymoženosti. Čo sa týka postáv, tak tie sú už trocha horšie. V dobe vydania boli ešte znesiteľné, ale dnes sú vyslovene škaredé. To hovorím o hlavných, nie chodcoch, na tých je vidno trocha flákačstva. Okolité autá sú na úrovni toho vášho, keďže ich môžete všetky riadiť vo free móde. V budovách prevláda šedá, ale stereotypné by sa prostredie nazvať nedalo, keďže sa stále niečím spestruje.
Zvukové spracovanie by sa dalo dostačujúco opísať slovom – dobré. Počuť zvuky mesta, priliehajúca hudba príjemne dokresľuje atmosféru diania, detektívi medzi sebou vedú rozhovory, gratulujú si k excelentným zásahom, šmykom...a dabingu by sa nedalo nič vyčítať. Problém by sa dal vidieť pri hudbe, môžete ju odomknúť...ale 1 pesnička sa rýchlo opočúva (minimálne ja som ich v hre viac nepočul). Mňa osobne mrzí absencia pesničky Starsky& Hutch od One-T and Cool-T v soundtracku.
Svet okolo vás sa chová prirodzene, po uliciach chodia chodci (nedajú sa zraziť), funguje premávka...k sérii GTA sa to však prirovnať nedá. Ako policajná hliadka, však muíte dávať pozor, aby ste nezasiahli/nezrazili nevinných, za to idú body dolu.

Bonusy kam sa len pozriete
Hra obsahuje množstvo bonusov. Filmíky, hudbu, autá, rozhovory a ešte veľa veľa iného. No ich odomknutie nie je jednoduché. Kým všetky otvoríte, tak sa pekne potrápite. Špecialitu tvoria Hugyho bonusy, tie ale nejdem prezrádzať, pozrite si ich.


Hra sa dá momentálne zohnať veľmi zaujímavým spôsobom – môžete si ju kúpiť pri cereáliach od Nestlé za 99,90Sk. Cena myslím vynikajúca a keď už nič iné, tak máte aspoň postarané o zdravé a výživné raňajky .

Udávané minimum vás v dnešnej dobe pobaví. Keďže sa jedná o staršiu hru, tak si vystačíte s procesorom od 450MHz, 16MB grafickou kartou (od Voodoo 2), 128 MB RAM a z harddisku vám ukrojí kusisko až 700 MB. Prístupná prakticky všetkým.

Vyhnem sa plusom a mínusom a zhodnotím túto hru trocha odlišným spôsobom

Hodnotenie v dobe vydania: 70%
Hodnotenie dnes: 56%
Hodnotenie vzhľadom na pomer cena/hodnota: 90%

Výsledné hodnotenie vidíte nižšie.

napísal ace 16.10.2006



Páči sa mi!

7.2
STARSKY&HUTCH


+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk