F.E.A.R.: Extraction Point

PC
pridal Rainbow 5.11.2006 o 22:07 pod používateľské preview

10


First Encounter Assault and Recon skrátene F.E.A.R. V súčasnej dobe je to myslím rok čo sa nám akčná hra s týmto názvom dostala na obrazovky monitorov. Pocity pri hraní? Tie mala myslím väčšina hráčov podobná a ak si odmyslíme tie bodky v názve hry, dostávame presnú odpoveď nato, aké pocity sa aspoň mňa (a myslím že aj mnohých iných) počas hrania tohto titulu zmocňujú. Ak je nebodaj niekto kto ešte stále nevie čo tým myslím tak tým pocitom je strach alebo lepšie povedané S.T.R.A.C.H. A ak vám už chýbala malá Alma a spol vedzte, že vývojári tohto titulu sa nás pripravujú rozmaznať pripravovaným datadiskom a verte, že sa máme na čo tešiť. Usudzujem tak podľa demoverzie ktorá zablúdila do môjho pc a umožnila mi zas si vychutnať atmosféru tohto titulu.

Nazačiatku vás čaká veľmi zaujímavé video. Dejovo nadväzuje na predchádzajúci diel. Ak si už nepamätáte, opäť sa vám naskytne pohľad na vybuchujúcu atómovú bombu v meste a vy aj s vašimi druhmi letíte vo vrtulníku vysoko vo vzduchu, obzeráte si teda výbuch z vtáčej perspektivy. Nasleduje niekoľko celkom rýchlo zasebou nasledujúcich snímkou, ktoré vás síce v ničom múdrejších neurobia, určite sa vám však zvýši koncentrácia slín v ústnej dutine a nedočkavo budete čakať na koniec loadingu aby ste sa zas mohli ponoriť do dobrodružstiev s vašim akčným hrdinom.

Ako sa aspoň dalo čakať, prostredie v ktorom sa hra bude odohrávať, sa nijako výrazne nezmenilo. Zas na vás čakajú priestory rôznych kancelárií, či skladíšť. Taktiež budete často behať bielymi chodbami, ktoré sú tu a tam ozdobené krvavými flakmi, ktoré vám rozhodne na vašich kľudných nervoch nepridajú. Priestory sú celkovo celkom tmavé, nebojte sa však, že je to niečo ako Doom, v ktorom sa každý aspoň trošku logicky zmýšlajúci človek riadil heslom, bez baterky ani na krok.Tu sa našťastie budete môcť hýbať aj bez baterky, výnimkou budú najmä ventilácie v ktorých sa môžete tešiť na nejaké to nemilé prekvapenie, ktoré vám autori určite prichystajú. Celkovo vás nečakajú nejaké zmeny oproti predchádzajúcemu dielu, to sme však od datadisku snaď ani nemohli očakávať.

Čo sa týka vašich nepriateľov čakajú na vás opäť špeciálne jednotky, demo predstavilo ešte akéhosi obrneného exoskeletona a nakoniec veľmi rýchlo sa pohybujúceho nepriateľa s červenými očkami, ktorý sa na vás vyrúti spoza chrbta, keď to budete najmenej čakať. Čo sa týka exoskeletona, ten v hre funguje ako taký miniboss, ale práve špeciálne jednotky sú najväčšia lahôdka v celej hre. Najmä vďaka nim si môžete vychutnať vysoko kvalitnú umelú inteligenciu, ktorá je síce viacmenej naskriptovaná, je škoda, že pri každom ďalšom hraní si nepriatelia nepripravia vždy nejaké nové prekvapenie, čo je o dôvod menej prečo možno spúšťať F.E.A.R druhýkrát. Tu asi ešte dlhú dobu ostane kráľom síce už dva roky starý Far Cry, ale aj napriek tomu skvele vyzerajúci a najmä hratelný. V čom ale spočíva genialita vášho nepriateľa vo F.E.A.R? Far Cry je predsalen už často otrepaná pesnička. Čoraz častejšia maličkosť, ktorá sa obiavuje stále vo viacerých tituloch, vždy však poteší, je útek nepriateľov pred vhodeným granátom, často vaše uši potešia výkriky z úst vojakov typu “oh shit,“ Taktiež nečakajte, že budú čakať na ranu z milosti. Keď už to je s ich zdravým nahnutné snažia sa odkryvkať preč. Veľmi ma však prekvapilo, že si ma dokonca aj obehli a prekvapili ma ranou zozadu. Občas sa schovajú za debničky a s vystrčenými rukami strieľajú naslepo, atď, atď. V deme sa objavilo množstvo situácií ktoré ma celkom potešili ale je nutné dodať že väčšina sa objavila už aj v predchádzajúcej hre na datadisk je toho ale ajtak celkom dosť.

Zo zbraní som si mohol vychutnať niekoľlko kúskov, dúfam však, že to nebude všetko. Presnejšie môžete sa tešiť na pištol (dual), samopal, útočnú pušku, brokovnicu, bazooku a rotačný gulomet. Viac sa mi nanešťastie do rúk nedostalo. Streľba s každou zbraňou je špecifická, ale myslím, že detaily typu na exoskeletonovi s pištolami veľa vody nenamútiš si domyslíte aj samy a písať vám to sem netreba.

Po grafickej stránke sa toho v hre veľa nezmenilo (Teda až na zvýšené hardwarové nároky), Tešiť sa môžete na skvelú hru svetla a tieňov. Prostredie je interaktívne v praxi to znamená, že nepriateľa zastrelíte cez sklo, či v stene zostávajú diery po guľkách, to všetko však bolo možné vidieť už v predchádzajúcej hre. Nepriatelia sa správajú veľmi prirodzene, fakt netuším čo by som mohol hre po tejto stránke vytknúť, jednoducho patrí medzi elitu v súčasnom hernom priemysle. Hudobný doprovod je tiež výborný a spolu s rôznymi výkrikmi len posilňuje pocit napätia. Zbrane znejú taktiež realisticky a keď si zapnete spomalenie času, všetky výkriky a dokonca aj let guliek počuť v spomalenom čase. Jednoducho ďalšia časť ktorú zvládli autori na jednotku a spolu s grafickým stvárnením a atmosférou sú to tie najväčšie plus tohto titulu.

Čo dodať nazáver. Pri tomto datadisku dodám to čo píšem pri každom datadisku, t.j ak sa vám páčila pôvodná hra, určite vás nesklame ani datadisk ja sa osobne už teraz neviem dočkať keď zavíta do môjho pc plná hra.

napísal Rainbow 5.11.2006



Páči sa mi!

10
F.E.A.R.: EXTRACTION POINT

PC

Vývoj: Vivendi / Timegate studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19528)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk