LocoRoco

PSP
pridal Liam Gallagher 23.11.2006 o 14:39 pod používateľské recenzie

9.0


V dnešnej dobe sú hračky pre deti stále viac a viac „očačkané“ , vydetailované alebo proste jednoducho povedané umelé. Preto sa už nečudujem, že deti si momentálne ani nevedia vybrať nejakú tú normálnu hračku, keď každá jedna pôsobí rovnakým gýčovým dojmom. Podľa mňa aj keď sú detičky často rozmaznané, tak sa im páči väčšinou to, čo jednoducho vyzerá, ľahko sa s tým hrá a neopustí to ich pozornosť už po piatich minútach hrania. Pre tieto deti mam riešenie ja... PSP a hru, ktorá sa vola LOCOROCO. Arkáda od SONY, ktorá možno aj zmení zmýšľanie vašich detí.


LOCOROCO je vlastne skákačka, behačka alebo ako chcete vy. V hre ide vlastne o prekonávanie prekážok pomocou neskutočne realistickej gravitácie. Na toto prekonávanie všetkého možného vám poslúži 6 želatínových guličiek, ktoré sa volajú LOCOROCO. Žltá, Ružová, Modrá, Červená, Čierna (moja obľúbená) a nakoniec je Zelená. Postupne získate všetky. Každá gulička sa nelíši len farbou, ale každá počas svojej cesty spieva svoju vlastnú pesničku a keď vaše deti uvidia ako sa im ústočka pri spievaní otvárajú, tak už hru nepustia. Takže si to zhrnieme: Ide vlastne o želatínové guličky, ktoré prekonávajú prekážky, do toho si spievajú šialené veselé pesničky a naokolo ich sprevádza neskutočne jednoduché, ale krásne výtvarné spracovanie. Znie to bláznivo, však ? No ale tak nejak to aj vyzerať určite má.


Najlepšie na hre je, že jej ovládanie pomocou tlačítiek L a R na handhelde pochopíte za necelú minútku, ale majstrovské zvládnutie vašej guličky vám bude trvať neskutočne dlhé hodiny hrania, pri ktorých sa budete zabávať a zabávať...
Hra má aj náznaky príbehu, ale fakt len minimálne. Ide vlastne o to, že na našu mamičku ZEM zaútočili nejaké dredaté príšery a je už len na vás a guličkách LOCOROCO, aby ste v jednotlivých leveloch tieto príšery zničili alebo sa im vyhli a dostali sa na koniec levelu. V podstate ale príbeh viac nehovorí. Veď nakoniec - hre zmysluplnejší príbeh ani netreba. Ide tu hlavne o čistokrvnú zábavu.


Hra sa delí do 5 svetov, v ktorých na vás čakajú levely v zimnom, kamenistom, plážovom... prostredí. Ďalej na vás čakajú levely v žalúdku nejakých monštier a na konci každého sveta prichádzajú pekelné levely. A o čo vlastne v týchto leveloch ide? Jednoduché ako facka. Papáte malé a veľké mušky, zbierate malé chlpaté potvorky mui,mui , zbierate ružičky, ktoré zväčšujú váš objem a potom stlačením gombíka môžete svoju guličku LOCOROCO rozdeliť až na 20 malých guličiek, neskôr si ich môžete dať naspäť dokopy a opäť vám vznikne veľká gulička. Cieľom v podstate nie je všetko vyzbierať, ale dostať sa na koniec levelu. Ale to by bolo pre mňa až príliš jednoduché, a preto som ja vyzbieral v každom jednom leveli všetky mušky, ružičky a mui,mui. Niekedy sú ale tieto predmety poschovávane naozaj veľmi dobre a budete musieť zapnúť mozog a mať aj trošku šťastie, aby ste jednotlivé lokácie prešli tak, že vyzbierate úplne všetko. Ešte podotknem, že čím sa vaša gulička zväčšuje, tým sa pohybuje pomalšie a zložitejšie. Ale postupovaním levelov si na to určite raz-dva zvyknete.
Zo začiatku to bude ešte jednoduché: preskakovanie cez kvietočky, skok sem, skok tam... Ale neskôr vašu guličku začnú otravovať protivníci, ktorým tiež nechýba nápad a originalita. Nájdu sa tu dredaté lietajúce príšerky, ktoré vás chcú spapať, ďalej tu nájdete nepohyblivé ostnaté guličky, na ktoré som mal často dosť nervy, alebo iné nástrahy, ktoré vám môžu ublížiť na zdraví tak, že pri dotyku z vás vyskočí jedna alebo viacej guličiek. Síce máte ešte niekoľko sekúnd na ich chytenie naspäť, ale to častokrát nepomôže. Protivníkov môžete aj zničiť, ale na každého treba inú taktiku a tréning. Každý level je niečím iný a aj keď sa tu sem-tam nájde menší sterotyp, tak aj na ten rýchlo zabudnete, pretože vám niečo chýba, vy to musíte rýchlo nájsť, lebo vám to nedá pokoj. Ináč... Navrhujem vám v každom leveli kontrolovať steny naozaj poriadne, lebo tie sú často pevné len zdanlivo a často skrývajú veľké množstvo bonusov.


Tááááák... A teraz idem trošku rozjímať nad tou neskutočne krásnou, pestrofarebnou, veselou, originálnou a proste dokonalou grafikou, ktorá vás upúta hneď na prvý pohľad. Neviem, ktorého človeka toto všetko napadlo, ale klobúk dole. Budem úprimný. Buď ten človek berie naozaj tvrdé drogy alebo príliš často pozerá "Leví kráľ" odzadu. Neviem... Inač si naozaj neviem vysvetliť tu neskutočne dokonalú fantáziu, ktorá pri tvorení a kreslení tejto hry musela zapracovať na plne obrátky. Už len samotné rozdelenie guličiek a ich veselé skákanie vyzerá neskutočne perfektne a keď k tomu prirátam hru v pohybe, tak sa mi chce až plakať. No dokonalé. Niečo také sa nevidí každý deň. Ale lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť.


Zvuková zložka je presne rovnako dokonalých kvalít ako aj grafika. Neskutočné gagy, zvuky pri skákaní guličky, pri preskakovaní cez trampolíny, zbieranie mušiek a iné zvuky, znejú naprosto úžasne. Najlepšie sú ale asi pesničky, ktoré si vaše guličky počas prechádzania levelmi spievajú. Myslím, že každý hráč zažil to, že si pri hraní pospevoval spolu s guličkami, pretože tá roztomilosť vám proste nedá. Myslím, že vaše detičky sa pri hraní tohto budú strašne baviť. Inač... Tú pesničku v zimnom leveli by som si vedel dokonale predstaviť ako uspávanku pre svoje maličké (keď raz budem mať :) ).


Hra ďalej obsahuje po odohraní hlavnej kampane aj nejaké 4 zložitejšie -demo- levely a aj minihry, ale tie ma bohužiaľ nejako neupútali. Síce je tam vlastný editor levelu, ale s tým sa mi už hrať nechcelo a podobne sú na tom aj minihry -MUI MUI CRANE- a -CHUPA CHUPA-. V zložke .V -LOCO HOUSE- sa zase môžete trošku pohrať s prekážkami a poukladať ich tak, aby potom váš LOCOROCO mohol zobrať nejaký bonus, ale ani s tým sa mi už hrať nechcelo. Minihry sú trošku slabšieho charakteru.


Neviem, čím sa líši EU verzia hry, ale ja som túto recenziu písal na US verziu, lebo tú som mal možnosť hrať. Takže dostávam sa nakoniec tejto recenzie a nedá mi aj v tejto recenzii vyzdvihnúť božské PSP, pretože aj tento titul vysoko tento handheld reprezentuje. Ale celkovo ma LOCOROCO naozaj dojalo... Už som dlho nevidel nič také veselé, jednoduché, originálne a optimisticky ladené. Hru môžem doporučiť aj tým, ktorí už akosi nemajú dôvod žiť... Možno práve krása tohto dielka ich posunie ďalej. Pre mňa je táto hra zatiaľ to najlepšie, čo som na PSP hral. To proste musíte zažiť.


+ + + + +

-okamžitá hrateľnosť na dlhé hodiny.
-veselé, originálne, zábavné.
-grafika & zvuky.


- - - - -

-sem-tam trošku stereotyp.
-slabšie minihry.



LG
Dont Believe The Truth

napísal Liam Gallagher 23.11.2006



Páči sa mi!

9.0
LOCOROCO

PSP

Vývoj: SCEE / SCEJ
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19853)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk