Devil May Cry 3: Dantes Awakening Special Edition

Som rád a určite nielen ja, že aj na PC sa dostalo niečo také ako DMC, pretože takých hier je na PC málo. Akých? To vám hneď porozprávam.

PC
pridal Persian 11.6.2007 o 21:51 pod používateľské recenzie

8.8


„Welcome to my version of hell...“ (son of Sparda)

-

Tak som sa rozhodol, že spíšem rečku na jednu z mojich najobľúbenejších hier Devil May Cry 3: Dante´s Awakeing – Special Edition (DMC3 SE). Môžem zato vďačiť deckám z CAPCOMu . Som rád a určite nielen ja, že aj na PC sa dostalo niečo také ako DMC, pretože takých hier je na PC málo. Akých? To vám hneď porozprávam ;)

***

V treťom pokračovaní sa ako inak opäť dostávame do kože Danteho, polodémona, syna najväčšieho démona Spardu. Dante si už konečne užíval slobodu a otvoril si podnik a rozmýšľal aké mu dať meno. Dante je však aj dvojča svojho nemenej sympatického brata Vergila a práve ten to všetko začal. Zrejme si povedal, že bude zábavné ak opäť otvorí bránu medzi ľudským svetom a svetom démonov, ktorú jeho otec zapečatil. Dante sa to samozrejme dozvie a to „vďaka“ tomu, že démoni prepadli jeho obchod a rozbili mu ho na cucky. Nazúrený a arogantný Dante, vždy plný sarkazmu to nemohol nechať len tak a len on Vergilovi môže zabrániť v jeho činoch... aspoň si to myslí.


To bolo info, čo sa týka príbehu. Teraz sa už vrhnem do hry.
Na úvod sa zamerám na hrateľnosť. Hrateľnosť ako taká je podľa môjho názoru decentná, no stretol som sa s väčšinou negatívnych názorov. Ovládanie je good, ale závisí to od sily zvyku. Myš nepoužívate vôbec, kamera vás usmerní sama a to je moje jediné mínus na tejto hre, pretože niekedy je ta kamera fakt o nervy. S ovládaním som taký problém nemal, funkcie kláves si môžete nastaviť ľubovoľne. Prejdime na obtiažnosť.

Neviem prečo, každý sa v tomto smere sťažuje, vraj najväčšie mínus na hre. Neviem či to sú len všetci také lamy alebo ja som taký talent, pretože mne obtiažnosť takmer problémy vôbec nerobila ;) A to či už na easy, normal alebo hard. Na easy je to fakt nuda, ale keď niekto povie, že na easy obtiažnosti je to nemožné, tak to už asi v hlave nemá celkom v poriadku. Nepopieram, niektoré úseky sú fakt o nervy a treba nimi prechádzať zo začiatku aj 10x, ale na rovinu: v ktorej hre nie? Takmer každá gamesa má nejaký zádrhel, že skôr či neskôr treba na ňu návod alebo pod. ak si nevieme rady. Ale aj tak, obtiažnosť DMC SE ja beriem skôr ako plus tejto hry.

Ouká. Dostávame sa do prvého levelu. Dokonalá cut-scéna ma priamo vrhla do deja, ani neviem kedy a Dante sa už pohybuje pod vplyvom mojich kláves vo víre démonov. Hneď po tom, ako som sa po jednom z nich zahnal svojím mohutným mečom, na sklo vyskočilo pár info správičiek s rôznymi kombami. Kombá! Jedno z najväčších + tejto hry. Nespočetné množstvo trikov a kombinácii, samozrejme, jednoduchosť ich vyvolať. 3x po sebe zmáčknem J (default) a Danteho meč je už od démonej krvi. Efektívne a pritom také jednoduché. Po tom, čo som jedného démonka zneškodnil, vypadlo z neho pár červených vecičiek, nazývaných orby. Za tie si počas hry môžem dokupovať rôzne upgrade mojich zbraní ale rovnako tak aj mojich schopností. Najprv zbrane

Pestré. Veľmi pestré. Dosť široký sortiment, či už sečných, alebo strelných zbraní. Čo sa týka sečných, hlavnou je samozrejme Danteho dlhý a mohutný meč nazývaný Rebellion, s ktorým je od začiatku hry. Postupne počas hry sa mu do ruky dostane či už Cerberus (efektná reťaz s troma dlhými a ostrými hrotmi na koncoch), Agni & Rudra (dva meče, jeden s ohnivou, druhý s veternou vlastnosťou), ďalej diabolská gitara, v ktorej sa Dante naozaj vyžíva a ten koncert stojí zato, no a ešte ďalšie zbrane... Čo sa týka strelných, samozrejme Dante by sa nepohol na krok od svojich eaglov Ebony & Ivory, s ktorými dokáže neskutočné veci. Ďalej to bude sawn-off brokajda, aj nejaký mimozemský laser, ktorý je fakt trocha odveci, ale efektivita mu taktiež nechýba, nejaká sniperka, tá je tiež zbytočná, len mi zavadzala, atď. Dante si do levelov môže zobrať z každej kategórie len po dva kusy, t.z. že si nemôže zobrať napr. meč, reťaz aj gitaru, len dve, taktiež aj zo strelných zbraní. Počas boja je fakt perfektná klávesa na rýchle prepínanie medzi zbraňami, Q na sečné, E na strelné (default). Takže sa vyhnete nejakým zbytočným preklikávaním cez menu/items a pod.

S vybavením ešte neprestanem a spomeniem, že Dante si môže za pochytané orby dokúpiť aj nejaké tie health-vecičky ktoré mu doplnia život, svätenú vodu, ktorú keď použije, démoni obkolesení vôkol neho sa rozplynú na popol. Taktiež musím spomenúť, že neskôr v hre Dante už môže využívať aj svoje démonické skills a pomocou danej klávesy sa môže hocikedy premeniť na démona, čo však netrvá večne, ale len pár sekúnd, no keď je v démonickej koži, je 2x-3x rýchlejší a dopĺňa sa mu zdravie. Môžete si aj dokúpiť vecičku na rýchle doplnenie démonickej sily a nečakať kým sa dobije sama a použiť ju znova.

Počas hry, máte na výber 4 rôzne štýly boja, ktoré si vyberiete. Sú to: Trickster, Swordmaseter, Gunslinger a Royal Guard.
Trickster - Dante je obratný, ovláda wallthroughy po stenách, efektívne sa uhýba, ovláda dvojskok a pod.
Swordmaster - už z názvu vyplýva, že Dante dokáže svoj meč vyžmýkať do poslednej kvapky, prostredníctvom rôznych trikov, ako je roztočenie meča na dlani a pod.
Gunslinger – Ebony & Ivory sú Danteho pravou rukou (metaforicky), dokáže stáť na mieste a strieľať do rôzných strán, vyskočiť a zhora spustiť „dážď“ na démonov, nabiť silnú energiu do strelných zbraní a vystreliť atď.
Royal Guard – tento štýl sa zameriava skôr na taktiku v boji, Dante dokáže vykryť útoky a obrátiť ich proti nepriateľovi, dokáže zastaviť čas atď.
Samozrejme, môžete si vybrať len jeden štýl a je už len na vás ktorý... dilema však? ;)

Čo sa týka AI protivníkov, závisí to od obtiažnosti. Ak to máte na easy, démoni len postávajú a prešľapujú z miesta na miesto, sem tam sa zaženú kosou poprípade inou zbraňou, ale ak to máte už na obtiažnosti normal-hard, tak nepriatelia sú už obratnejší, uskakujú, vykrývajú údery a pod. Je už len na vašich refelxoch, či sa necháte rozpárať, alebo uskočíte a dáte démonkovi posledné rozhrešenie.
V hre sa Dante stretne s rôznymi bossmi, ktorí sú dosť nároční, ale každý boss má svoju slabinu. Uvidíme obrovského trojhlavého psa, niečo ako netopieriu vílu (pekný výstrih, ale keď sa na vás prisaje a pobozká, doplní si život o polovicu, mne to urobila 2x a skoro ma je...), kyklopa, obrovkého koňa s kočom, rovnako obrovského a dlhého zubatého hada, čiernu siluetu, ktorá je alergická na svetlo a kopec ďalších. Samozrejme nesmieme zabudnúť na hlavného protivníka, Vergila.

Ok, teraz prejdime na grafickú stránku hry. Bohužiaľ, v menu si môžete nastaviť len vyššie rozliško, ale čistým preportovaním zvýšením rozlíšenia sa toho moc nezlepší. Ale aj beztoho je grafika na priemernej až by som povedal slušnej úrovni, ale keď budete bojovať, sekať, strieľať, behať, skákať, pár nedomyslených textúr si vôbec nevšimnete, za to ručím.
Levely sa odohrávajú ako v interiéroch, tak aj v exteriéroch, ale poväčšine vnútri vo veži s nádychom gotiky. Veľkých chrámov, oblúkov si užijete dosť a ocitnete sa aj na takých miestach ako v tele obrovskej príšery, v rôznych predpekliach (očistec?), v pekle atď.

Čím DMC SE hlavne prekvitá, sú už spomínané dokonalé cut-scény, s perfektným strihom a dokonalým motion-capture. K zvukovej stránke toho veľa nepoviem, len že je super a presne sa hodila k hre. Do ucha mi hrala prevažne gotika, nejaký rock + metal. Nedá mi ale nespomenúť skladbu „Devils never cry“, ktorá sprevádza celú hru.

Po dokončení hry, sa vám toho odomkne toľko, že ani neviem kde začať. Tak ale zhrniem to. Hlavným bonusom po dokončení hry, je hra za Vergila. Dá sa povedať že sa mi s ním hrá lepšie, ale to bude asi tým, že ho mám viac rád ako Danteho, teda ani nie tak jeho osobne, ako jeho štýl. S katanou to fakt dokáže. Ale späť k bonusom. Odomknú sa dve nové obtiažnosti – Very hard & Dante must die. Ďalej sa odomkne sekcia galérie, kde čaká kopa videí, obrázkov a rôznych artworkov. Nedá mi nespomenúť, že sa otvorili aj nové kostými pre Danteho a Vergila. Jeden je dokonca taký, ktorý má neobmedzenú démonickú silu. Odomkne sa aj sekcia „Demo Digest“, v ktorej si môžete pozrieť všetky cut-scény, cez ktoré ste v hre prechádzali.

Môj konečný verdikt je taký, že hoci je DMC3 SE len konverzia, je podľa mňa viac ako dobrá a neostáva mi nič iné, ako túto skvelú hru odporučiť každému, koho láka svet démonov a kto hľadá výbornú odreagovačku, efekty ale predovšetkým skvelú zábavu.


„Aj démoni môžu plakať...“




***Príjemný zážitok z hry. Persian***

napísal Persian 11.6.2007



Páči sa mi!

8.8
DEVIL MAY CRY 3: DANTES AWAKENING SPECIAL EDITION


+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk