Devil May Cry 3: Dantes Awakening Special Edition

Mnohí zaplakali, keď okúsili obtiažnosť pôvodného DMC3 a tak sa Capcom rozhodol pridať do hry ešte jeden stupeň obtiažnosti a nové prvky do hry. Podarilo sa im to?

PS2
pridal Raina Audron 19.12.2008 o 20:38 pod používateľské recenzie

9.8


Prequel k DMC1 sleduje príbeh dvoch bratov, Vergila a Danteho, pričom prvý menovaný z nich má záľubu v démonoch a chystá sa otvoriť portál do démonického sveta. Vy ako Dante tomu samozrejme nesmiete dopustiť a musíte sa prebojovať hordami nepriateľov až na vrchol veže, kde vás už očakáva vaše dvojča.

DMC3 má neuveriteľne kreatívne tvorenie komb (Kratos sa môže ísť schovať do kúta) – môžete si vytvoriť takmer hocijakú šnúru, v prípade potreby prerušiť útok, prepnúť na inú zbraň v priebehu komba, čo dáva netušečné možnosti. Ovládanie je intuitívne a s mečom skutočne dokážete urobiť divy. K dispozícii máte slušný arzenál a medzi dvoma zbraňami, ktoré si vyberiete do misie, môžete hocikedy medzi sebou prepínať. Dante začína s mečom Rebellion a dvojicou pištolí Ebony a Ivory, neskôr sa k nim pridajú trojité nunčaky alebo gitara (áno, dobre ste si prečítali). Každá zbraň má iné vlastnosti a je len na vás ako ich skombinujete. Hra hodnotí štýlovosť útokov, takže ak chcete získať dobré hodnotenie (a viac orbov), je nutné zbrane a útoky neustále striedať. Dante bude postupne nadobúdať nové upgrady zbraní a schopnosti, ktoré si však musíte kúpiť za červené orby (na úplný upgrade zbraní ich bude treba viac než dosť). Za zmienku stoja určite rôzne štýly – ku základným štyrom sa pridajú neskôr ďalšie dva. Každý zo štýlov (Swordmaster, Gunslinger, Trickster, Royal Guard) má iné schopnosti, a zatiaľ čo Trickster je určený na úskoky a uhýbanie strelám, Swordmaster je ofenzívnejší a dovoľuje využiť schopnosti zbraní na blízko. Zvoliť si vhodný štýl pred misiou či pred bossom je často otázka života a smrti. Štyri z nich sa dajú levelovať a pri každom novom leveli sa rozšíria Danteho schopnosti. Pri boji vám môžu veľmi pomôcť predmety ako svätená voda či hviezdy na doplnenie zdravia. Misií je 20 a k tomu je možné ešte absolvovať špeciálne postranné misie, za ktoré dostanete vzácne predmety na predĺženie lifebaru a energiu Devil Triggera (Dante sa vie po čase dočasne prepnúť do démonickej podoby). Tie sa dajú tiež kúpiť za peknú sumičku orbov.

Hra sa odohráva v goticky ladenom prostredí obrovskej týčiacej sa veže Temen-ni-gru, ktorá je dostatočne rozľahlá na skúmanie. DMC3 je ladený akčne, takže nejaké ťažké hlavolamy nečakajte. Občas treba preniesť nejaký predmet na správne miesto, ale o tomto hra nie je. Je o zdolávaní veľkých prekážok v podobe bossov. Veľkých bossov. Oni sú kapitola sama o sebe. Stretnutia s nimi sú pamätné a na každého platí iná zbraň a iná taktika. Na ťažších obtiažnostiach sú veľká výzva a neskúsených hráčov môžu veľmi ľahko odradiť od postupu ďalej. Nie je však nemožné ich poraziť a odmenou vám bude zlepšenie vašich hráčskych zručností (po prejdení najťažšej obtiažnosti je naozaj dôvod k menšej oslave – názov Dante Must Die hovorí za všetko). Nepriateľov je v hre dosť a často sa ocitnete zavretí v miestnosti a jedinou cestou vpred je zbaviť sa všetkého čo stojí v ceste. Na prvý pohľad sa to môže zdať otravné, ale boj samotný je veľmi zábavný. takže je to skôr možnosť ukázať svoje hráčske schopnosti a dokázať, že ste hodný ranku S. Ten sa dá získať len pri splnení určitých kritérií, vysoký počet orbov či nepoužitie predmetu sú jednými z podmienok. Pri stretnutí s príšerami hrá metalový soundtrack, ktorý sa k hre nesmierne hodí a doslova vás burcuje do boja. Grafika je na možnosti ps2 skvelá, framerate je veľmi stabilný aj pri viacerých nepriateľoch na obrazovke (a verte, že ich bude dosť) a neraz sa zasmejete pri skvelých a vtipných Danteho hláškach v cutscénach. Hudba a zvuky sú celkovo na veľmi vysokej úrovni a nadabovanie postáv je skvelé – perfektne sedia postavám a ich charakterom.

DMC3 SE narozdiel od základnej verzie ponúka ešte naviac Bloody Palace, kde sa otestuje vaša vytrvalosť vo viacpodlažnom dungeone, cez Demo-Digest si môžete pozrieť všetky cutscenes a hlavným lákadlom je hra za Vergila. Vergil totižto nie je kópia Danteho a i keď s ním hráte v tých istých misiách, ovláda sa úplne inak. Má k dispozícii vlastný arzenál a taktiež sa zbrane môžu upgradovať. Jeho misie sa síce odohrávajú v tých istých miestach ako Danteho, ale tentokrát to môžete prejsť Vergilovým štýlom. Vergil má k dispozícii po celý čas tri zbrane, katanu Yamato, Force Edge a Beowulf. Keďže nemá strelné zbrane, používa magické meče ako projektily. Jedinou nevýhodou je jeho štýl Dark Slayer, ktorý je podobný ochudobnenému Dantovmu Tricksteru. Oproti pôvodnému DMC3 je obtiažnosť rozložená na 5 stupňov (pridaný bol Very Hard). Pre tých, ktorým to na normále veľmi nepôjde, odporúčam skúsiť najprv Easy. V Easy je možné zvoliť Easy automatic, mód vhodný pre začiatočníkov, kde vám hra pomáha pri vytváraní komb.

Ak vás hra chytí, tak rýchlo sa od nej neodtrhnete (počet odohraných môže z vlastnej skúsenosti veselo dosiahnuť viac ako sto hodín). DMC3 poskytuje sofistikovanejšiu a elegantnejšiu akciu ako obdobný God of War, takže ak nemáte radi grécku mytológiu, ale máte radi boj zblízka v zbesilom tempe, tak DMC3 SE je práve pre vás. Patrí k tomu najlepšiemu, čo na ps2 kedy vyšlo, je to hra pre skutočných hardcore hráčov, ktorí sa neboja výziev.

napísal Raina Audron 19.12.2008



Páči sa mi!

9.8
DEVIL MAY CRY 3: DANTES AWAKENING SPECIAL EDITION


+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk