Assassin's Creed

Hybajte si zahrať za Altaira,ktorý pochádza zo sekty Hašašínov. UPOZORNENIE!! Recenzia je na CZ verziu!!!

PC
pridal SuspectBuXo 30.9.2009 o 15:07 pod používateľské recenzie

7.5


ÚVOD
Ako som spomínal na začiatku,tak v hre sa ujímate velnia nad Altairom,ktorý pochádza z roku 1191 nášho letopočtu. Je to cvičený zabiják a má za úlohu získať Archu,voľajakú Archu. Lenže nášho mylého Altaira prepadla pýcha a zabije nevynného,č o sa mu neskôr aj vypomstí. Pri Arche ale nájde,spoločne zo svojím bratom skupinku templárov,hlavných nepriateľov assassinov, spoločne s Robertom de Sablom,ich vodcom. A tak Altairovy znova preskočí a bude ho chcieť zabiť….. Po návrate do sídla assassínov príde o svoje schopnosti,kôli jeho pýche a tak sa začína lov od začátku.

HLAVNÉ a VEDLAJŠIE POSTAVY
Keď som na začátku písal,že v hre hráte za Altaira,tak som vám nehovoril celkom,čistú pravdu. Hráte totiž za Desmoda,kterého predok je práve náš Altair. Ten sa zo skupinou vedcou, Lucy a Warrenom,nedobrovoľne snaží získať už spomínanú Archu,a sňou aj poklad. Ďalšie postavy na ktoré narazíte počas hrania vám budú zadávať vaše misie resp. bude zadávať misie,protože je to váš Majster,ktorý sídli v Masiefe,je to Al Mualim,starý a zarastení dedo. Ďalej narazíte na 9 ludí,ku ktorým sa ešte neskôr dostaneme.

PRÍBECH
Príbech je založený na stiedaní medzi prítomnosťou a minulosťou. V prítomnosti sa samozrejme snažite pomáhať vedcom získať už spomínaný artefakt,zatiaľ čo v minulosti sa usilujete,získať späť svoje stratené schopnosti. Príbech je jednou z najdôležitejších vecí v hre a to tvorci Assassins Creed (ďalej AC) vedeli,a preto vypustili hru z dokonalým,celkom dokonalým príbehom. Celkom dokonalým hovorím preto,lebo mi tam ešte dajačo chýba. Príbech je sice strhujúci a postupne rozvíjajúci ,dokonca som si nedovolil tvrdit,v strede hry,aký bude koniec.

HLAVNÉ a VEDLAJŠIE MISIE
Misie by mali byt hlavným prvkom každej jednej hry. Akurat,že v AC pozabudli na tie vedľajšie. Hlavné misie tu sice sú,lenže sú ako prehnané cez kopírku. V hlavných misiách treba získať potrebné informácie o vašom cieli,jedného z 9 cielov, a nakoniec ho zabiť. K tým získavánim informácii sa ešte dostaneme. Vo Vedľajších misiách zbierate vlajky,zo štyroch miest a ešte ktomu lezete ako spider- man po rozhliadňach.Lezie preto lebo Altair okrem bojovania a lezenia po vysokánskych budovách nevie nič.S budou nezlezie po vlastných ale zoskočí,protože pod každou rozhľadňou sú kopy sena slúžiace na mäkký dopad.Po vylezení na rozhliadňu sa vám aktualizuje mapa a zabrazia sa vám na nej všetky misie. Popri zbieraní vlajok a lezení,nám autory vo svete AC poschovávali 60 templárov,kterých teba zabit. Teraz sú na rade hlavné misie,resp. získavanie informácii o vašom cieli. Patrí knim napríklad:od vaších kolegov získate misiu,že ho máte prepravit z miesta A do miesta B,za cenu informácii alebo máte zavraždiť cieľ pohybujúci sa tam a tam,neskôr pribudnú také kúsky ako je zničenie stánkov s plesnívími jedlami,bežat z miasta A do miesta B,zabit lukostrelcov. Ak si mislíte,že na to budete mať kopu času,tak ste na omyle,všetko je tu na čas!! Najjednoduchšie je posadiť sa na lavičku a počuvať nové správy alebo okrádať chudákov o ich mapu k vášmu cieľu. Ale nesmú tu chýbať ani pesné súboje,ktorých tu nieje veľa a niesu veľmi zábavné. Záchrana civilistov je užitečná vec,protože ak ste na úteku tak ich vaši kolegovia,stojaci na tom mieste kde ste zachránili civilov,pochytajú.Ak ešte máte za pätamy nepriateľov,stači sa jednoducho schovať do kopy sena,do malých balkónikov alebo si sadnete na lavičku.Je to proste na vás.Misie sa odohrávajú na štyroch mietsach: Akr,Jeruzalém, Damask a kráľovstvo,cez ktoré prechádzate asi 10 minút ,na koni,z mesta do mesta (je to nuda). Mesta sú rozdelene na tri časti,a to: Bohatú časť,chudobnú časť a strednú časť. Skoro ničím sa od seba nelíšia,až na obyvatelstvo.

ZBRANE
O zbrane tu rozhodne núdza nieje. Nájde sa tu meč,s ktorým sa dajú robiť slušné protiútoky. Ďalej je tu maličky meč,který je skoro stejný. Vrhacie Dýky,s ktorými sa dajú zabíjať nepriatelia na diaľku.A ako posledná,najužitočnejšia zbraň hry,skrytá čepeľ,s ktorou musíte likvidovať protivníkov pekne zblízka ale čo je hlavné,tak bez povšymnutia.

HRATEĽNOSŤ
Hrateľnosť je dôležitá nad mraky a tá v AC naštastie nesklamala. V AC je veľmi intuitívne ovládanie,kde pomocou niekoľko kláves zmáknete celú hru.Jedným tlačítkom vykonáte s mečom vruke útok,protiútok.Inokedy bez meča spravíte jedným tlačítkom bech,Chodzu,šprint alebo odstrčenie.Lezenie na budovy je veľmi jednuduché,protože stačí držať tlačítko vpred a Altair pôjde krásne úplne hore na špic.

UMELÁ INTELIGENCIA
Umelá inteligencia (ďalej AI) je celkom dobrá aj keď,podľa môjho názoru,mohli na nej ešte popracovať.Niekedy vás nájdu pri čine a ani o tom neviete,alebo sa na vás nečinne pozerajú aj keď robíte neplechu. Dosť mi vadilo,že keď ste bojovali z dvoma protivníkmi tak hocijaký civilista zavolal o pomoc a došli posili.Komu as chce snimi neustále babrať!? Toto si podľa mňa mohli autory odpustiť. Ale zase na druhú stranu mi veľmi civilisti aj pomohli. Napríklad keď som mal dakoho naháňať,a pred tým som na tom mieste zachránil civilistu,mi toho môjho nepriateľa pekne-krásne chytili,a mne nezostávalo nič iné,len sa im v duchu poďakovať.

GRAFIKA
Grafika v AC je vskutku nádherna.RADOSŤ SA NA ŇU POZERAŤ!! Aj keď ,ako v prípade Crysis platí, Niečo za niečo.A tak si pripravte peniaze nielen na hru ale aj na výkonný stroj. Lenže,zase ako v prípade Crysis to nemôžem hodnotiť znamienkom mínus,keď hra vyzerá ako vyzerá. Detaili tváre niesu veľmi predcízne navrhnuté,ale detaili krajiny… to už áno! Stačí vyliesť na neďalekú rozhliadňu a kochať sa nádhernou krajinou,ktorá je navyše spracovaná perfektne. Keď som spomínal detaili tváre,tak nesmiem zabudnúť ani na detaili budou,ktoré su vymodelované do posledného derailu. Musia byť,protože aj tie najmenšie okenné rámy,rôzne priehlbinky..slúžia na uchytenie nášho hlavného hrdinu.

ZVUKY
Zvukovy sprievod nedopadol veľmi zle.Aspoň hudba nie,protože o dabingu postáv to povedať nemôžem. CZ dabing dopadol na slušnú 4,protože tie sté výroky zachránených civilistov sa nedali počúvať.Je vydno,že herci rozprávali do steny,zle intonovali a chýbalo im zaujatie. Anglický dabing hodnotiť nemôžem,lebo som hral len CZ verziu.

ZÁVER
AC je určite veľmi dobrá hra,ale i keď je celkom dlhá tak to kazia tie nepodarené Hlavné misie s minimum tých vedľajších. Ale aj tak ju každému odporúčam !

+ Pekná grafika
+ Solídna hratelnost
+ Schopnosti Altaira
+ Hracia doba

- Po čase NUDA!!
- Stereotyp
- Dabing postáv
- Slabá AI
- Nie celkom dokonalý prsech
- HW nároky i keď tá grafika….

napísal SuspectBuXo 30.9.2009



Páči sa mi!

7.5
ASSASSIN'S CREED

PS3
PC
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft Montreal
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11. 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19558)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk