Wolfenstein

Agent BJ Blazkowicz je konečne späť !!!

PC
pridal SuspectBuXo 30.11.2009 o 19:44 pod používateľské recenzie

8.0


VŠETCI SA TEŠTE!!
Tešte sa preto pretože je BJ Blazkowicz skutočne späť. Však už bolo aj na čase keď sme mi fanúšikovia čakali na nového Wolfa ako na Vianoce. A tá čakacia doba bola fakt veľká,6 rokov ubehlo kým sme prestali hrať multiplayerového „Wolfenstein: Enemy Territory“ a prešli sme na nového a lepšieho Wolfensteina.

OPLATILO SA ČAKAŤ??
Celá hra sa odohráva vo fiktívnom meste kde chodíte zo západnej do východnej časti ako utrhnutý z reťaze a aby ste sa nenudili tak vám autori prichystali hneď niekoľko vedľajších misii ,(na jednej ruke by som ich vedel spočítať),ale o nich neskôr. Ako som spomínal tak hra sa odohráva v meste kde nechodí nik iný ako otravný nacisti.Dosť sa tento koncept podobá série GTA kde máte tiež celé mesto ako na dlani,lenže aspoň nemusíte chodiť všade pešo ako blbý.

AMERICKÝ AGENT PRICHÁDZA DO NEMECKA.
Dej v novom Wolfovi je nereálny ako ten najväčší Americký trhák vôbec ale to sa mi práve len páčilo. Máte totiž získať informácie o zázračnom medailóne,ktorý získali uctievači „Kruhu Čierneho Slnka“. No pomáhať vám budú len členovia miestneho odporu ale aj tak vás hneď po vystúpení z vlaku zasype várka nábojov vyslaných od Nemčúrov.Celé sa to odohráva v mestečku Isenstadt. Máte ho celé ako na dlani presne ako v GTA a tak to nie je celkom priamočiara strieľačka. Aj keď ja som sa z tohto konceptu veľmi netešil pretože ísť cez celé mesto pre misiu a zase späť... koho to má baviť keď navyše tu stále natrafíte na Nemeckých vojakov,ktorý sa navyše stále resetnu po každom jednom loadingu. Mohli si tú voľnosť odpustiť.

MEDAILÓN ALEBO ZBRAŇ HROMADNÉHO NIČENIA?
Ani samopal ani raketomet ba ani odstreľovačku nevyužijete tak ako jeden „bezcenný“ medailón. Navyše si ho môžete vylepšiť o kryštáli,ktoré vám dajú cenné schopnosti. Základom je prechod do „Veilu“ – Ochranného priestoru medzi našou dimenziou a dimenziou Čierneho Slnka. V ňom navyše ľahšie spoznáte nepriateľa,hýbete sa rýchlejšie ako ostatný ale hlavne vidíte tajné vchody,ktoré by ste inak neuvideli. Druhou schopnosťou je spomalenie času,ktorú navyše môžete vylepšiť o to,aby ste mohli vidieť nepriateľov cez steny. Po tretie získate ochranný štít,ktorý po prvom upgreade vracia gulky späť k strelcovi a po druhom zabíja všetkých,ktorý s ním prídu do vztyku. Za štvrté tu máte vylepšenie vašej zbrane s ktorou potom môžete strieľať cez steny. Lenže používanie medailónu nie je zadarmo a tak tu máte okrem nábojov aj tzv. doplňovače energie ktoré nájdete skoro všade.

„JEDNÁ Z MÁLA HIER V KTOREJ MOŽETE,MUSÍTE ROZPRÁŠIŤ PROTIVNÍKA DOSLOVA NA KÚSKY“

JE TO NAOZAJ TEN STARÝ-DOBRÝ WOLFENSTEIN???
Nový Wolfík sa skorej podobá na sériu NFS,nie autami a ich tuningom ale len tuningom,a to zbraní a už spomínaného medailónu. Zbrane si môžete vytuniť nachádzaním peňazí a tajných dokumentov. Medailón si zase môžete vylepšiť tiež za peniaze ale hlavne za špeciálne knihy,ktorých je po svete roztrúsených fakt málo,narozdiel od peňazí a dokumentov. Navyše sa hľadajú fakt ťažko,musíte mať zapnutý „Veil“ a keď uvidíte červenú „skrinku“ ,tak tam to je. Chcete pár príkladov aký tam je tuning zbraní??? Dúfam že áno,pretože ich napísať. Na pušku si môžete dať primontovať tlmič,optiku,vylepšené nabíjanie,(skorej zrýchlené),a vak na muníciu. Skoro toto iste si môžete dať aj na ostatné zbrane,až na pár výnimiek. Tými výnimkami sú zbrane hromadného ničenia. Nie medailón ale „super zbrane“. Napríklad divné plazmové delo,(ktorého názov viem ale neviem ho napísať), Tesla Gun je zase elektrická zbraň,(divné že jej názov viem),delo,ktorého názov zase neviem je asi najúčinejšia zbraň v hre,samozrejme po medailóne.Ak si mýslíte že tu chýba plameňomet ste na omyle,aj to tu je.

NA FARME SÍCE BUDETE ALE KDE SÚ FARMÁRI??
Prostredie v novom Wolfíku je veľmi rozmanité. Obehnete všetko od farmy až po Nemeckú základňu. Na každej novej mapke nájdete už spomínané dokumenty......,ale zase aj nacistov,ktorý na vás po čase pošlú aj vojakov iného kalibru. Sú to Oficírovia,lepšie povedané Zombíci,ďalej sú tu SS Šamany,ktorý naviše kolegom „prirobia“ ochraný štít a nakoniec je tu zabiják,ktorý je navyše aj neviditelný. K ich ľahšiemu zabitiu slúži medailón ktorý vám fakt pomôže. Najviac vám pomôže pri súbojoch s Bossmi,ktorých tu síce nie je veľa ale kým ich zabijete to teda trvá. Okrem hlavných misií,ktoré plníte na už spomínaných miestach,natrafíte aj na tie vedľajšie. Ako som spomínal na začiatku,je ich málo,**** málo. Ak na dáku natrafíte,tak je síce dlhá a prídete do miest kde by ste sa inak nedostali,(ani keď plníte len hlavné misie),ale sú ešte aj nudné. Choď do toho domu,zober dokumenty,cestou zabi Nemcov a vráť sa späť. Väčšinou je ich plnenie takéto.
I
Q POD NULOU???
Fakt ale fakt strašne malé IQ majú nemecký vojaci,i keď tu sa o IQ baviť nemôžeme ale o AI. Je fakt slabá. Ja sám som dohral Wolfíka na najťažšej obtiažnosti a zdalo sa mi strašne ľahké. Neviem aké sa to zdalo vám ale mne tak ako som napísal. Nepriatelia sú tupý ako niektoré nože,(viem je to sprosté prirovnanie),a navyše vám sami ochotne skočia do strely. Navyše do príchodu Bossov a náročnejších súperov nepoznáte smrť i keď chodia fakt vo veľkých množstvách. Síce Nemecký vojaci reagujú na vaše stredy tým,že sa ich krv pekne roztečie po stenách a že im môžete hlavu pekne „rozporcovať“. Ale i tak to na AI nepomôže.

GRAFIKA NAD HRATEĽNOSŤ??? URČITE NIE!!!!
Grafika tu má značné medzery a je to vidno hlavne pri niektorých detailoch. Nehovorím o detailoch vody!! Tie sú nádherne,pretože prechádzať sa po kanáloch keď vám steká záchodová voda do očí,čo viac si môže človek priať. Grafika je na farme asi najhoršia z celej hry!! Kopy sena čo sú tam,sú škaredé a podľa môjho názoru nedokončené. Ale za to vám to všetko vynahradí „pecková“ hrateľnosť ,ktorá je najväčším plusom hry. I keď mi ti neskutočne chýbal systém krytia,ale čo narobíš...

NEMČINU NEZNÁŠAM!!!
Fakt ju nemám rád a to asi aj autori vedeli. Je tu neskutočne veľa Nemeckých hlášok,(no prečo asi?),a navyše ten ich dabing... Proste Horror,stres. Dabing mohol dopadnúť na lepšej úrovni ako dopadol. Určite by to zlepšilo pocit z hry a donútilo vás to znova hrať. Dabing síce dopadol zle ale to sa našťastie nedá povedať o celkových zvukových efektoch,ktoré dopadli nad moje očakávania. Zbrane prekvapivo vydávajú podobný zvuk ako v skutočnosti a dokonca aj tie „super zbrane“ nemajú špatný zvuk.

VIACEJ HRÁČOV?? NO PROBLEM!!!
V novom Wolfíkovy nesme chýbať ani prepracovaný multiplayer,ktorý nie je zlý. Skladá sa zo známych máp,konkrétne z máp z príbehovej kampane. Multiplayer je klasický takže vám ho ani nemusím podrobnejšie popisovať,akurát tam máte aj životy.

VERDIKT: Perfektný nástupca série Wolfenstein,ktorý síce má pár záporov ale tie sú fakt malé.
+ Zvukové efekty
+Hrateľnosť
+Tuning
+Dej
+Hlavné misie
+Funkcie medailónu

-Vedľajšie misie
-Dabing postáv
-Slabšia grafika
-Otvorené mesto ani nie ale hlavne to dochádzanie z miesta A do miesta B
-Slabučká AI

napísal SuspectBuXo 30.11.2009



Páči sa mi! (+1)

8.0
WOLFENSTEIN

Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: Activision / Raven
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19566)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk