Batman: Arkham Asylum

V Rocksteady môžu otvárať šampanské

PS3
pridal nathan drake 12.12.2009 o 12:27 pod používateľské recenzie

9.5


Určite ho poznáte. Dlhý, čierny plášť, veľké špicaté uši a jeho symbolom je netopier.Presne tak myslím jeho. Myslím Batmana. Batman je ikona komiksov od DC Universe asi tak ako Spider-man alebo Iron Man pre Marvel. Jednoducho hrdina, ktorého musí poznať hádam každý. Batman sa už dostal niekoľko krát aj do filmového priemyslu. Pre mňa osobne boli dobré však len dva najnovšie filmy. Takže si to zhrnieme. Perfektné komiksy, perfektné filmy a ... ? Chýba nám ešte niečo ? Chýba nám ešte perfektná videohra s týmto ľudským netopierom. Niečo čo by nás vtrhlo do deja, niečo s perfektnou hrateľnosťou. Proste dobrá hra. A chlapcom s Rocksteady to zaplo. S pomocou Paula Diniho vytvorili najlepšiu komiksovú hru všetkých čias - Batman Arkham Asylum. Samozrejme dopomohli aj Kevin Conroy a Mark Hamill, dvaja páni, ktorý dabovali Batmana (Kevin Conroy) a Jokera (Mark Hamill) aj v kreslenom seriáli. Mimochodom Hamill nadaboval Jokera neskutočne.


A k hre. Hra začína v upršanom Gothame kde v uliciach počuť samé policajné sirény, a hádajte prečo. Zase sa totižto prebudil najobávanejší a najšialenejší zloduch Gothamu - Joker. Zrazu ulicami preletí Batmobil ktorý frčí smerom na Arkham. Na zadnom sedadli už sedí Joker opäť kľudný ako vždy. Brána Arkhamu sa otvára a dovnútra vstupuje Batman aj s Jokerom. Všetko vychádza ako má no nebol by to Joker keby nemal niečo v rukáve. Zatiaľ čo je primontovaný ku kreslu a okolo neho sú všade samé stráže aj s Batmanom, sa nezdá že by mal veľkú šancu na útek. No akonáhle sa postaví na nohy a je pri ňom iba jeden bachar, Joker to využije. Pár dobrých úderov a je to. Harley Quinn, ďalší "občan" Arkhamu samozrejme svojmu miláčikovi pomôže tým že mu otvorí cestu domov. Batman aspoň skúsil Jokera chytiť no neskoro. Joker ovládol celý Arkham a nastal chaos. A ešte k tomu, Batman je tu celkom sám, pretože Gordon zmizol (neskôr sa však nájde), bachari sú bezmocný (neskôr zabitý) a jediný kto mu ako tak pomáha je Oracle - bývala Batgirl cez vysielačku.A ešte k tým zloduchom.Nebudú tu len dvaja spomínaný psychopati, ale aj starý známi ako Poison Ivy, Bane, Zsasz, Killer croc, Scarecrow aj s jeho vlastným svetom.Inak ja osobne som čakal nejaký ten boss fight s Killer crocom a nakoniec nič z toho.


Samozrejme to nieje celý príbeh. Joker má šialený plán. Má totiž látku ktorá mení jeho ľudí, takzvaných henchmanov na nekontrolovateľné monštrá. Stretnete sa s nimi aj v priamom súboji a dokonca si ich aj na chvíľku osedláte. Potrebujete protilátku a to čo najskôr. Do toho všetkého sa Batmanovi ešte primotá aj Scarecrow s jeho halucinogénnymi látkami ktoré mu budú stále ukazovať rôzne podivuhodné veci.
Nakoniec sa prejavia aj sily Poison Ivy tým že na celom ostrove vyrastú gigantické rastliny.No čo, ale Batman je tu a musí to zastaviť.


Prvé čo mňa osobne celkom prekvapilo bola detailne spracovaná a výborná grafika i keď s niekoľkými bugmi a nedoľadenými maličkosťami. A v cutscénach je to proste krásna bezchybná vec. No to čo je v tejto hre hlavným symbolom je atmosféra. Je jedno či ste v chodbách Arkhamskej psychiatrickej liečebne,botanickej záhrade alebo v márnici, vždy Vás bude sprevádzať úžasná atmosféra. Hrateľnosť je taktiež svetlá stránka hry. Hra je žáner ako bojový tak aj stealth. Samozrejme nieje tu tá možnosť že by ste si vyberali či pôjdete ako Bruce Lee alebo skôr ako Sam Fisher. Každá akcia je predom vybraná na daný postup čiže buď stealth alebo bitka.Totižto v miestach kde je to na pästný súboj sa teda nedá byť moc tajný kedže je to vždy na pôde kde sa nedá nikde schovať a všetci sú pokope.A zase kde je to pre stealth sa nedá ísť nato ručne stručne pretože sú všetci ozbrojený.
No a skoro som zabudol. Nebol by to Batman keby nemal svoje gadgety. Samozrejme nesmie chýbať starý dobrý batarang. Do rúk sa nám dostanú aj také veci ako explozívny gél, grapnel gun, line launcher no najzaujímavejšou vecou je určite Detective mode. Ja si hru bez tohto modu ani predstaviť neviem.Hlavne u stealth akcií je nutne potrebný.

Ak hru prejdete nieje to ešte všetko. Môžete si otestovať svoje schopnosti a zručnosť v Challenge modoch. Máte tu dve možnosti Challenge modov. V podstate to čo ste mali aj v hre, teda - predator challenge mod (stealth) a combat challenge mod (pästné súboje). Challenge sú zo začiatku ešte ľahké
no ako sa Vám odomknú extreme úkoly to začne naberať na plyne. Budete potrebovať taktiku, každý jeden pohyb musíte mať premyslený. Challenge mody sú teda v prvom rade na to otestovanie schopností, no sú aj ako predlženie hracej doby. K tomu všetkému sú tu ešte po celom ostrove rozhádzané Ridllerove hádanky. Za všetky činnosti v hre dostávate body za, ktoré si môžete upgradnúť svoje gadgety, získavate za ne rôzne kartičky s postavami Batmanovho sveta, odomykajú sa Vám nové a nové challenge a pod.

Batman Arkham Asylum je hra založená na silnom príbehu, úžasnej atmosfére, skvelých gadgetoch a perfektných výkonoch v cutscénach.Pre každého milovníka Batmana a hier tohto žánru povinnosť.



Plusy Mínusy
+perfektný príbeh -niektoré graficky nedotiahnuté chybičky
+úžasná atmosféra -chýbal mi súboj s Killer crocom
+gadgety a ich upgrady
+herecké výkony v cutscénach
+Joker
+Challenge mode








napísal nathan drake 12.12.2009



Páči sa mi!

9.5
BATMAN: ARKHAM ASYLUM

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Eidos / Rocksteady Games
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28.8. 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk