Heavy Rain

Každá situácia, okamih, čo i len minúta dokáže zmeniť život každého z nás na nepoznanie . Bohužiaľ v týchto prípadoch sa jedná poväčšine len o zmeny k horšiemu, čo teda ostáva? Môžete si klásť tie isté otázky : Čo keby som zasiahol?….mohol som to zmeniť ….no bohužiaľ čo sa raz stane nie je už v našich silách zmeniť, môžme zabudnúť, uchovať si v pamäti to dobré, začať od znova. Mozog si ale nedoká

PS3
pridal Kukooo 1.3.2010 o 10:42 pod používateľské recenzie

9.5


Každá situácia, okamih, čo i len minúta dokáže zmeniť život každého z nás na nepoznanie . Bohužiaľ v týchto prípadoch sa jedná poväčšine len o zmeny k horšiemu, čo teda ostáva? Môžete si klásť tie isté otázky : Čo keby som zasiahol?….mohol som to zmeniť ….no bohužiaľ čo sa raz stane nie je už v našich silách zmeniť, môžme zabudnúť, uchovať si v pamäti to dobré, začať od znova. Mozog si ale nedoká

Prší, prší, len sa leje.

Ako vnímate dážď? Za horúceho letného dňa keď slnko zafarbuje pokožku, túžba po krátkom no osviežujúcom daždi vytvárajúcom dúhu, ktorá pretína oblohu ako sa jej zachce, môže byť neúnosná. No druhá strana mince predstavujúca čierne nebo ako keby ho sypali uhlím zo samotného pekla, hustý a nekonečný dážď, po ktorom sa cítite mrzuto, vyvolávajúci v ľuďoch zlú náladu, po ktorej  vám nikto nemá ani len chuť povedať niečo pekné alebo povzbudzujúce. Počasie dokáže zmeniť náladu ako sa mu zachce, no skúste si predstaviť, že len odráža naše pocity . Pokiaľ tomu uveríte, pochopíte že v prostredie v Heavy Rain nepatrí medzi tie šťastné, zmoknutá atmosféra naznačuje čím si postavy v hre prechádzajú, neúspech strieda sklamanie a zúfalstvo. Prší stále a je len na vás aby sa vyjasnilo.

Viete, Heavy Rain nie je záležitosť, ktorou sa len hodiny prestrieľavate, valcujete nepriateľov, či s pocitom nezničiteľnosti a srdcom nabitým adrenalínom krájate všetko živé vypadajúce pre vás, čo i len mierne nesympaticky . Zvládnuť každú scénu preplnenú toľkými emóciami dá naozaj zabrať. Pokiaľ si pod touto hrou predstavujete len ďalšiu v poradí, sklamem vás, nejedná sa hru no naopak istotne  to nie ani  film, o tomto pojme sa veľmi hovorilo no čím viac budete pokračovať v dejovej línii, váhu svojich rozhodnutí budete  pociťovať stále intenzívnejšie .

Perfektne prehustenú atmosféru ktorú by ste prekrojili aj tým najtupším nožom sa podarilo chlapcom z Quantic dream  vytvoriť v tom najlepšom, alebo keď chcete, najpochmúrnejšom svetle .Nehráte hru ale hra sa hrá s vami, vie ako ľahko si vás dokáže podmaniť, zmanipulovať, pichá vám nôž do srdca hneď po prvých minútach keď ho Heavy Rain-u otvoríte. Tento klenot vás dokáže dojať /dojme, vyčarovať úsmev na tvári či rozbúchať srdce ako po maratóne. Získať si každý, sval, myšlienku, pocit, všetko absorbovať a použiť proti vám. Neubránite sa, zato vám ručím,  nedovolí vám ani len nadýchnuť sa a zacítiť čo i len jediný pocit ktorý nesúvisí s týmto emočným hurikánom.Verte že keby v jednej z najlepších scén na obrazovke zrazu zasvietil nápis ˇˇa teraz sa zastrel ˇˇ , našli by vaše mŕtve telo síce s úsmevom na tvári, no dierou v hlave. Neschopnosť čo i len očkom odbočiť od televízora pri takomto úžasnom divadle ktoré si režírujete vy sami je úplne prirodzená.

Dámy a páni, zoznámte sa.

Pán Shelby, Ethan, Medison, Jayden. Nemajú nič spoločné, civily za ktorými by ste sa v preplnenej ulici ani len neobzreli, nevenovali pozornosť. Nepotrebujete  poznať ich mená, predošlé skutky. Vstúpite do ich životov, ktoré sa pri vašom príchode otrasú v základoch. Ethanov rozpadajúci sa život, kariéra Medison, ktorá potrebuje čo najdrastickejšie riešenia na úspech,  agent Jayden snažiaci sa dopadnúť masochistického vraha zabíjajúceho deti volaného aj Origami Killer, či  tajuplný osobný detektív Shelby, ktorý sa snaží pomáhať rodinám postihnutých vrahovým vyčíňaním a zhromaždiť čo najviac informácií na dolapenie jeho zvrátenej mysle. Do vytúženého no hlavne šťastného konca vedie ale neúprosná cesta.Odhodlanie človeka zotrvať až do posledného dychu, ho dokáže priviesť do okamihov bolesti, zúfalstva , strachu a ohavnosti ľudskej zvrátenosti .Ich osudy sa ale pretnú, vždy s perfektným načasovaním, na ktoré by bol aj pán osud pyšný .

Toto je Heavy Rain.

Pomaličky sa dostávame k ďalšiemu excelentne zvládnutému aspektu hry… Príbeh, ktorý nepozostáva len z bezchybne napísaného scenára, nájdeme tu už spomínanú interaktivitu ktorá otvorila pole pre projekty typu Heavy Rain, perfektné herecké výkony pričom vám porovnanie vizáže hercov, ich prejavu, mimiky tváre s reálom bude robiť problém, ja sám som ešte nepostrehol rozdiel. Hudba ktorá priam až opisuje celé dianie na obrazovke, to všetko pojem príbeh zadupáva do zeme, mení na virtuálny život, prežijete ho, zžijete sa sním, necháte sa ním podmaniť, očariť, omámiť, možno aj zmeniť. Morálne rozhodnutia vás budú čakať často, keď začnú naberať skutočnosti silnejší spád udalostí možno spoznáte samých seba. Nebudete učiňovať skutky v prospech postavy, situácii, či pokračovaniu deja. Spomínané rozhodnutia sa vám dostanú pod kožu, považovať ich budete za vlastné, dokážete položiť jeden život za druhý, za úspech riskovať aj vlastný život. Ako sa rozhodnete?

Otázky si budete klásť každou dokončenou scénou,  uplynulým dialógom, získanou informáciou . Kto je ten šialený zabijak ktorý vyvolal celý tento kolotoč ? Fakty, či podvrhy?  Nápady alebo fantázie? Keď si už  podozrivého  usvedčujete z vrážd hra vás posadí zas na začiatok. Detektívna práca sa vám už nebude cudzou, každou stopou veríte že pokročíte v dosiahnutí vytúženého dolapenia. Túžba po poznaní celého obsahu hry je enormná, každé  neprebádané zákutie vám nenechá spať. Znovu hrateľnosť dostáva nový rozmer v podobe scén udávaných vaším tempom, tvoríte si vlastnú hru, uvedomujete si váhu svojich činov no stále tu je otázka : Čo keby? Tá vás bude trápiť až do posledného dychu vypusteného pri dohraní poslednej neprebádanej scény. No uisťujem vás, predchádzať tej chvíli bude množstvo nádychov, možností je nepočetne, ako to ale bude vyzerať je len na vás .

Slzy kričiace a dožadujúce sa zaliať moje líca naznačujú koniec… Čo teraz? Ďakovať všetkým, ktorý sa zúčastnili projektu Heavy Rain? Samozrejme, ďakujem z celého srdca každému komu sa podarilo vytvoriť takýto unikát ktorý možno zmení celé chápanie hier, verím že HR poslúžil ako základný kameň novej ére chápania, prístupu, aj brania hier ako takých verejnosťou. Dúfam že vzniknú ďalšie štúdiá pokračujúce v odkaze Quantic Deam ktorých, nový počin hovorí vlastnou rečou : ˇˇ Vieme to urobiť aj inak ,… a lepšie ! ˇˇ

+ -

Celý projekt Heavy Rain je plus  v pravom slova zmysle, nápad, prevedenie, odkaz hernej obci, odvaha pustiť sa do niečoho v dnešnej dobe tak šialeného, to všetko povyšuje Heavy Rain na špičku svojho žánru, dovolím si povedať že sa vznáša nad vrcholom celého herného priemyslu.

Je tu len jeden veľký problém, po tomto  vám vaša zbierka hier bude pripadať len ako jeden veľký vtip .


napísal Kukooo 1.3.2010



Páči sa mi!

9.5
HEAVY RAIN

PS3
PC
PS4

Vývoj: SCEE / Quantic Dream
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24.2. 2010
 24.6. 2019 (PC)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk