Manhunt

Hra o prežitie.

PS2
pridal bart13 25.4.2010 o 11:20 pod používateľské recenzie

9.0


Rockstar North je firma, ktorá vyrobila jednu najznámejšiu sériu sveta GTA. Tentoraz nám Rockstar priniesol hru úplne iného štýlu. Zverstvo, násile a litre krvi. Tak sa dá bližšie charakterizovať ich ďalšia hra Manhunt, ktorá brutalitu série GTA už dávno prekročila. Hra je určená pre dospelú kategóriu hráčov a vôbec sa nečudujem, že v niektorých krajinách bol predaj Manhuntu zakázaný. Poďme sa teda na túto zakázanú hru pozrieť.

Hlavným hrdinom tejto hry je James Earl Cash. Chlap ktorý sedel vo väzení 3 roky. Pravdepodobne Vás hneď napadne, že to asi nebol dobrý človek. Každého zločinca čaká trest, ktorý si musí odpykať za svoje zlé hriechy. V prípade Jamesa je to trest smrti, poprava injekčnou striekačkou s jedom. Už sa pomaly zdá, že smrť si so svojou kosou ide pre Jamesa, ale nestalo sa tak. Miesto smrteľnej injekcie dostane do tela silné sedatívum, ktoré ho uspí. Na Jamesovom mieste by som radšej zomrel, pretože James nevie čo ho čaká, nevie že ho čaká nezabudnuteľné peklo horšie než smrť. Po prebudení James zistí, že je nažive. Zrazu k Vám prehovorí neznámy hlas. Váš život odteraz patrí istému pánovi režisérovi Starkweatherovi. To on zariadil,aby ste nezomreli, to on zariadil aby ste dostali druhú šancu. Na oplátku že Vám zachránil život chce, aby ste hrali hlavnú postavu v jeho pripravovanom brutálnom filme, v ktorom má James za úlohu vraždiť pre režisérove potešenie. James nemá na výber, musí hrať podľa jeho pravidiel, všetky prekážky v hre musí prekonať a hlavne musí vyhovieť jeho krvavým, sadistickým a úchylným myšlienkam. Vy ste hviezda filmu a verne musíte poslúchať.

Jedného krásneho dňa Vás skupina podplatených vojakov vyhodí uprostred mesta Carcer City najnebezpečnejšieho filmového štúdia, ktoré kedy bolo vytvorené. V novom filme sú vašimi partnermi na hranie filmu dva druhy ľudí. Sfetované gangy, ktoré Vás chcú chytiť a zabiť. A iné sfetované gangy ktoré vás chcú chytiť a pomaly umučiť. Vaša úloha je jednoduchá- zostať na žive čo najdlhšie. Úchylný režisér vybavil celé mesto priemyselnými kamerami, ktoré zaznamenávajú každý prejav násilia. To on Vám do vysielačky povie, čo máte robiť ďalej. On určí pred ktorou kamerou spáchate daľšiu vraždu. Keď bude spokojný možno Vás niekedy pustí, keď samozrejme zostanete nažive. Čím viac krvi, tým lepšie. V prvom levely dostane James do vysielačky príkaz zabiť člena gangu Hoods obávaných lovcov ľudí. Je to také malé zoznámenie so šialenou genialitou režiséra. Kým je gangster obrátený chrbtom, vy sa zatiaľ k nemu musíte potichu priblížiť, rukou dať režisérovi znamenie že ste pripravený k akcií a prvou zbraňou v hre igelitovou taškou pomaly gangstera zadusiť. Brutálnu scénu hrač vidí v pohlade priemyselnej kamery. Vy ste teraz lovec a lovíte svoju korisť. V opačnom prípade si ona nájde vás.

Na svojej ceste mestom a k Vašej slobode sa musíte vyhýbať gangom, ktoré sa orientujú hlavne po zvuku. Pokiaľ započujú nejaký rachot je zle. Vydávaný zvuk meria pulzujúci radar, ktorým stredobodom je práve Vaša postava. Pokiaľ dosiahne radar červený kruh, pôjde Vám o život. Našťastie sa môžete gangsterom stratiť z cesty. Aby bol režisér spokojný, musí natočiť najlepší (najbrutálnejší) filmový materiál s Jamesom v hlavnej role. Pre pobavenie diváka chce režisér, aby ste položili svoj vlastný život. Takže si to zkráťme. Psychopati, blázni, vrahovia, násilníci idú po vás. Musíte sa skovať, nerobiť rachot a plniť režisérové príkazy. A verte mi, že to nebude jednoduché.

Vašou jedinou zbraňou ale nebudú vaše holé ruky. V meste sa nachádza dosť slušný arzenál zbraní a to : už spomínané igelitové tašky, ktorými môžete udusiť gangsterov, ďalej rôzne sekáčiky, basketbalové pálky, mačety, sekery, škrtiace laná, nože, črepiny atď. Niektoré s týchto zbraní môžete použiť iba raz, pretože majú malú životnosť a to pri boji s veľkou presilou nie je veľmi potešujúca správa. V hre sa nachádzajú aj strelné zbrane. Brokovnice, klasické pištole, revolveri ale aj samopaly, útočné pušky a sniperky, ktoré by som vám ale neradil používať. Prečo ? Pretože režisér potrebuje fyzický kontakt s obeťou a samozrejme zabitie gangstera z veľkej vzdialenosti vám pokazí hodnotenie na konci každej urovne. James  si bude musieť zašpiniť ruky pokial chce prežiť až do konca. Je Vám asi hneď jasné že so sebou nemôžete tahať desať zbraní. So sebou si môžete zobrať jednu primárnu, jednu sekundárnu a jednu vrhaciu zbraň. Z každej skupiny  môžete niiesť iba jednu zbraň, čiže sa budete musieť rozhodnúť ktorú zbraň si necháte a ktorú zahodíte. Premyslite si to dobre, pretože účinné zbrane na sebaobranu sú v tejto hre otázkou života a smrti.

Na odlákanie pozornosti tu máte plechovky, tehly, alebo hlavy vašich mŕtvych kolegov. Dôležitým prvkom pre Manhunt je stealth, tichý nenápadný pohyb. V temných tieňoch kútov sa môžete skovávať pred nepriateľmi, ale môžete si ich aj privolať ťukaním a udieraním do stien. Väčšinou času a síce budete snažiť vyhnúť priameho stretu s presilou, ale niekedy na bitky prísť musí. Vaši protivníci sú v boji muž na muža veľmi schopný používajú mozog. Bránia sa, rozdávajú dosť silné údery a keď veďia,  že nemájú šancu,  zavolajú si svojich parťákov a tý vás skopú do guličky hneď. Súboje sú veľmi dobre spracované s množstvom krvavých zranení a otorených zlomenin. Vraždy je možné vykonať v troch stupňoch: základná, násilná, brutálna. Čím dlhšie sa bude James sústrediť na vraždu, tým krvavejšieho konca a popravi sa dočkáte. Po každom stupni vraždy následuje zakončená fatalita ktorá končí buď rozbitou lepkou, ale podrezaním krku. Závisý to podla toho aký stupeň vraždy si vyberiete, a aj samozrejme od toho, akú zbraň práve držíte vo svojich zakrvavených rukách. Život v Carcer City nie je žiadny med.

S hudbou a so zvukom je na tom Manhunt najlepšie. Hudba pridáva k hororovej atmosfére, ktorá vám chce nahnať strach, a zároveň chce vyjadriť, že ste mŕtvy a že nemáte šancu. Zvuky výstrelov zo zbraní sú veľmi reálne. Mŕtve telá a výkriky ľudí počas popráv vám chcú dodať odvahu, (hlavne strach) a chcú vás prinútiť,  aby ste o ten svoj život bojovali. Zvuk je s vami, hudba a atmosféra proti vám. Vulgárnosťami a provokáciami ktoré vyletia z úst vašich nepriateľov sa vôbec nešetrí.

Najväčšie mínus pre Manhunt je grafika. Grafika sa mi celkovo nepáčila, bola rozmazaná, neostrá, nepekná.

Manhunt je skvelá hra ktorá svojou hudbou a atmosférou vytvára dokonalý filmový horor pri ktorom som sa veľmi dobre bavil pretože som ju bral ako hru. Hra ktorú by nemali vynechať majitelia PS2, PC a ľudia, ktorým nevadí krv, násile stealth a strach.

Plusy

+atmosféra

+hudba

+krv a brutalita

 Mínusy

-grafika

-nie veľmi originálny príbeh


napísal bart13 25.4.2010



Páči sa mi!

9.0
MANHUNT

PC
PS2
Xbox

Vývoj: Rockstar / Rockstar
Štýl: Akcia / Triler
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Manhunt očistený 4.8.2004
| Manhunt look 25.4.2004
| Manhunt videá 26.3.2004
| Manhunt sa predáva 19.11.2003
| Manhunt stránka 29.8.2003
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19571)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk