Battlefield: Bad Company 2

Bad Company.Takto sa volá úspešný konzolový titul z dielní EA a DICE. Hit z roku 2008 sposobil šialenstvo na konzolách a vlnu negatívnych ohlasov zo strany PC hráčov ktorý nevedeli pochopiť ako sa zatiaľ posledný diel z ich úspešnej série mohol pobrať konzolovou cestou.

PC
pridal carny15 28.12.2010 o 12:12 pod používateľské recenzie

8.5


Bad Company.Takto sa volá úspešný konzolový titul z dielní EA a DICE. Hit z roku 2008 sposobil šialenstvo na konzolách a vlnu negatívnych ohlasov zo strany PC hráčov ktorý nevedeli pochopiť ako sa zatiaľ posledný diel z ich úspešnej série mohol pobrať konzolovou cestou. Ale v momente ako recenzenti začali vypúšťať do sveta svoje ,,romány, PC hráči sa iba posmešne usmievali a robili so srandu z toho, ako to dopadne keď sa autori ich titulu rozhodnú uviesť hru len na konzoly. Netvrdím že Bad Company je zlá hra, ale zase nieje to žiadna sláva. Hodnotenia hry mohli byť podstatne vyššie keby bola hra uvedená aj na PC. Nuž čo sa stalo, stalo sa a EA tento rok vypustilo svoj reparát Bad Company 2. Čo myslíte,uspeli?
 


Príbeh Bad Company je zasadený do blízkej budúcnosti kde sa USA a Rusko znovu stretávajú v ozbrojenom konflikte. Je to taká nová Studená vojna. Bohužiaľ prvá Studená vojna bola fakt studená a bojovalo sa skôr na vysokých politických miestach ako na skutočnom bojisku. Tu sa to ale mení a Rusko spúšťa vlnu útokov na Ameriku cez Južnú Ameriku a cez Alijašku. Navyše je tu tajná japonská zbraň hromadného ničenia, mnohonásobne silnejšia ako atómová bomba. Obvlášť veľký záujem o zbraň vyvíja Rusko ktoré vyslalo svojho pešiaka,agenta a vedca v jednom Kirelenka aby bombu získal za každú cenu. Ten samozrejme nesmie dostať zbraň do svojích rúk a preto USA vysiela svoju známu jednotku ,,Bad Company aby Kirelenka dostali predtým ako ju nájde. Takže seržantovi Redfordovi, demoličnému expertovi Haggardovi, komunikačnému špecialistovi Sweetwaterovi a nášmu (nie Cameronovmu) ,,avatarovi Prestonovi neostáva nič iné, ako Kirelenka zastaviť za každú cenu.


Samozrejme nájsť Kirelenka nebude ľahké a budete musieť kvôli nemu precestovať naprieč celou Amerikou. Priravte sa na mnoho odlišných lokalít kde sa budú misie odohrávať. Začnete na zrejme najchladnejšom mieste v Rusku - na Sibíri, kde Kirelenko len ovlások unikne smrti, potom pôjdete na ,,dovolenku do slnečnej ale nebezpečnej Bolívie a ďalej budete Kirelenka prenasledovať cez púšť a ďalšie zaujímavé miesta. Autorov treba pochváliť najmä za rôznorodosť herných lokalít kde sa budú misie odohrávať.


No a teraz k samotným misiám. Čakajte lineárne misie plné akcie, krvi, prázdnych zásobníkov a vakov na telá. Našťastie náplne misií niesú nikdy rovnaké, takže čakajte stále nové a nové druhy úloh.  Určite sa nájdu aj niekoľko krát sa opakujúce úlohy ale sú dobre rozmiestnené, takže nečakajte tú istú úlohu v nasledujúcej misií. Bohužiaľ ani tejto hre sa nevyhli klišoidné úlohy typu znič 3 vysielače, 3 helikoptéry, 3 stanice. Našťastie týchto úloh nieje v hre veľa takže ich hráč ani nezaregistruje.


Ďalším plusom je grafické spracovanie. To je na veľmi vysokej úrovni, z čoho vyplíva že možeme čakať kopec efektov a kvalitných textúr. Najmä modely postáv mi prišli perfektne  vymodelované. Ale ako v každej hre, aj tu sa nájdu drobné chybičky krásy. Jedná sa hlavne o niektoré nedotiahnuté animácie a menšie grafické bugy, ktoré ale nevedia pokaziť dokonalý grafický zážitok a väčšinu si ani nevšimnete. Autorov treba pochváliť za celkom dobrú optimalizáciu a hru nebudete mať problém rozbehnúť aj na slabších mašinách. Len tak pre zaujímavosť som hru skúšal na Intel I7 s grafikou ATi 4870x2 a s najvyššími nastaveniami v DX10 móde hra dosiahla takmer 40 fps. Ďalej som hru testoval na Intel Core 2 Duo 2GHz a s grafikou ATi HD 3470 kde hra na najvyšších nastaveniach v DX9 móde dosiahla takmer 20 fps a po prepnutí na medium nastavenia solídnych 30 fps. 


Najospevovanješím aspektom hry je fyzika. A je tomu naozaj tak! Je videiť že autori z DICE t ovedia roztočiť a aplykovali fyziku na všetky predmety v hre a tentoraz není problém zrovnať so zemou celú budovu. Ale obrovské množstvo prachu a lietajúcich a padajúcich sa výrazne odrazí na výkone vašej mašinky. Ale nieje to nič katastrofálne. 


A presúvame sa k zvukom. Tie sa dajú označiť jednoducho - kvalitné. Áno, zvuková stránka je kvalitná a zvukári sa tu museli zrejme neskutočne vyblázniť lebo také rozsiahlé zvukové portfólio som dlho nepočul. Šuchotnie listov, padajúce kamienky pri výbuchu, každý bezvýznamný zvuk je tu zachytený. Dokonca výstrely počujete vždy ináč. Či už ste vo vnútri, stovky metrov od strelca alebo len pár metrov, vždy to bude znnieť ináč. Do toho všetkého pridajte desiatky výbuchov, zvuky vozidiel a volanie vojakov a vytvoríte si doma doknalú vojnovú atmosféru. 



MULTIPLAYER


Tram-ta-da-dá!!!! Tento multiplayer si famfári skutočne zaslúži. Je to totiž to nejlepšie čo v poslednej dobe nájdete. Tu sa dokazuje že autori z DICE sú jednoducho machri a že jedine oni dokážu pripraviť multiplayer ako je toto. Masívne boje na desiatkách mapách, to je to pravé orechové pre každého vojaka! pridajte k tomu desiatky vojakov na bojisku a všadeprítomné vozidlá a horsa do vojny. Nasadnite s kamošmy to helikoptéry a prerieďte nepriateľov z hora. Ale pozor na RPG alebo iné mašínky. Ak to nejde vo vzduchu tak to skúste po zemi, a vyberte sa s celou kolónou ,,hamíkov" proti nepriateľovi. Alebo po vode na člnoch kde nepriateľa budete ostreľovať z vody. Možností je skutočne veľa a to zaručuje hodiny a hodiny zábavy. 


DICE si prenás akovždy priravil množstvo herných módov ktoré robia multiplayer všestranný a zábavný. 


Najdete tu klasický Team Deathmatch kde proti sebe stoja dve možstvá a musia sa vzájomne eliminovať.


Ďalej je tu mód Rush kde protisebe dva stojace tými musia ubrániť svoje M-Com stanice a zničiť tie nepriateľské.


Veľmi podobný je Squad Rush kde jedn tým obraňuje a druhý útočí. Aj tu hrajú hlavnú rolu M-Com stanice.


A nakoniec známi CTF (Capture the flag) tu známi ako Conquest. Hráči musia obsadiť stanoviská a udržať si ich v časovom limite.


Nadôvažok, v každom móde sú ,,tickety" tj. životy vojakov. Ak niektorému týmu dojdú tikety tak prehrávajú ale tikety môžete získať oživovaním mŕtvych spoluhráčov. 


Multiplayer nám ponúka štyri triedy za ktoré je možné hrať.


Soldier - klasický vojak s útočným samopalom a granátmi. Je najčastejšie používanou triedou v Battlefield hrách.


Enginer - mechanik, ktorý používa zbrane na krátku vzdialenosť, má so sebou raketomet na ničenie obrnených vozidiel alebo budov. Taktiež má pri sebe výbavu na opravenie spojeneckého vozidla.


Scout - veľmi podobný sniperovi, nosí ostreľovaciu pušku na krytie spojencov aelbo na bezpečnú elimináciu nepriateľov. Taktiež má so sebou plastickú trhavinu C4 na vyradenie tankov alebo zamínovanie budov. 


Medic - asi najdôležitejší z celého týmu. Nosí so sebou ľahký guľomet vhodný na kryciu paľbu, ďalej má pri sebe aj zdravotnícku výbavu s ktoru môže uzdraviť zranených spoluhráčov.


V hre sa nachádza zhruba 15 vozidiel ktoré budete využívať na dopravu ale aj na útok alebo obranu.


Zaujímavý je aj systém bodovania a levelovania vďaka ktorému si odomykáte nové vybavenie a vylepšenia. Tie si odmikáte zbieraním ,,experience poins" za zabitie nepriateľa, oživenie nepriateľa ale aj za splnenie úloh. Taktiež je zaujímavý zber ,,dog tags" ktoré získate pri zabití nožom. Takto viete kto sa vám má poďakovať za spríjemnenie hry. 
 



ZÁVER

Myslím si že sa tento reparát  týmu DICE vydaril a zaistil si takto ešte väčšiu základňu fanúšikov. Solídny príbeh, kvalitné technické spracovanie a vydarený multiplayer robia z Bad Company 2 ,,must have" titul. 


napísal carny15 28.12.2010



Páči sa mi!

8.5
BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / DICE
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 5.3. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk