Ubersoldier 2

Akčná FPS z prostredia druhej svetovej vojny, ktorá je obohatená futuristickými prvkami. Karl Stolz sa vracia aby sa pomstil tým ktorý s neho urobili Ubervojaka a definitívne skoncoval s Treťou ríšou.

PC
pridal Roné 1.2.2011 o 8:54 pod používateľské recenzie

7.5


Niekto sa zaoberá myšlienkou ako ľudom priniesť mier, iný zase ako vyhrať vojnu... Akú cenu má ľudský život? Jedným slovom neopísateľnú. Ľudský život je jedinečný. Nedá sa kúpiť, nedá sa vymeniť, nedá sa vyčísliť a už vôbec sa nedá vrátiť...

Ubersoldier 2 -End of Hitler alebo East Front 2 -Crimies of War, Ubersoldier 2 Cracking The Nazi Relocation Conspiracy či Ubersoldier -Crimies of War  (do paroma kto sa v tých názvoch má vyznať). Každopádne sa jedná o jednu a tú istú hru len to nejakú múdru hlavu bavilo vydávať pod rôznymi názvami.

Ubersoldier 2 je akčná FPS od Burutu a City Interactive, ktorá vás okrem skvelej akcie zaujme najmä neobyčajným príbehom z druhej svetovej vojny, ktorý sa rozhodli jeho tvorcovia obohatiť futuristickými prvkami. Po nečakanom úspechu Ubersoldier 1 z roku 2005 prišlo pokračovanie ktoré má síce futuristické prvky tiež, no oveľa menej. Tvorcovia dvojky sa sústredili hlavne na zmysluplný dej a akciu. O čo lepšie Ubersoldier 2 na rozdiel od jednotky má aj mutiplayera. Nedá sa povedať že by Ubersoldier 2 bol klasickou FPSkou . Práveže naopak. Aj ked je hra v štýle Return to Castle Wolfenstein, predsa len priniesla niečo nové. Ubersoldier 1sa preslávil najmä novými nápadmi v FPS hrách a skvelou hrateľnosťou s kvalitným príbehom. Nečudo že úspech chceli potvrdiť aj v ďalšom pokračovaní, čo sa im podľa mňa podarilo. 



Maria a ubersoldier Karl Stolz na úteku. 

Niečo z predchádzajúcej časti


Ernst Scheffer vedúci tzv. UberMachtu vymýšľa spôsob ako vrátiť k životu mŕtvych vojakov. Vo svojom laboratóriu v Tibetskom meste Lhasa, prišiel na to že pomocou šoku smrti oživí vojaka a dodá mu nadprirodzenú silu, čím je oveľa silnejší a nebezpečnejší. Ale má to jeden háčik. Vojaci nie sú ako pred tým. Sú neposlušný a neplnia príkazy. Každý si robí čo chce. Urobiť z vojakov poslušných poskokov dokáže iba tzv. T9 liek. Karl Stolz vojak ktorého zabili v roku 1944 francúzsky partizáni, dostal príležitosť začať znovu svoj život. Šok smrti mu dodal nadprirodzenú silu ale skôr než mu dali T9 liek utiekol a pridal sa k odporovej jednotke spolu s Mariou Schneider. Podarilo sa mu zničiť ZE8 komplex a produkcií T9 lieku zabrániť, lenže čo čert nechcel T9 liek je zase tu! 

Dej 10/10


Príbeh Ubersoldier 2 je jedným slovom úžasný. Aj keď je tu oproti predchádzajúcej časti oveľa menej futuristických prvkov, čo by som nenazývala nejakým krokom späť .Práveže som rada že sa tento krát  tvorcovia viac sústredili na dej a zase priniesli niečo nové. O čo sa jedná?

Karl Stolz sa spolu s Mariou Schneiderovou dozvedel že T9 liek sa stále produkuje. V snahe zabrániť tomu zamieria do nemocničného strediska zistiť viac. Tu sa však Karl dozvedá, že éra Ubersoldierov (NadVojakov) sa ešte neskončila. Začína sa objavovať tajomný muž z helmou a maskou, ktorého jednotky dali v nemocnici zlikvidovať všetkých svedkov. Volá sa Dietrich. Nie je ani mŕtvi, ani živí ako tomu bolo kedysi. Je s neho netvor ktorý plní rozkazy najvyššieho velenia. Ako sa mu to však celé stalo, sa dozviete samozrejme v priebehu hry. Čaká vás veľké dobrodružstvo. Budete putovať po krajinách akými sú Nemecko, Tibet, alebo sa dostanete do komplexu pod stredovekým sídlom, či do Al Nasirath kde sa budete musieť šplhať na obrovskú vežu. Zažijete šialenú prestrelku vo vlaku a to už nehovoriac o prvej misii kde je to samá akcia.


Pred každou misiou loading spolu s textom ktorý obsahuje niečo z deja a malou radou. 


Až toto všetko prejdete, prídete na to že to nie je ďalšia produkcia T9 lieku čo chce Ubermacht dosiahnuť. Samozrejme sa začne dej pekne komplikovať a to najdôležitejšie sa dozviete ako inak na koniec. Aj tak vás čakajú zaujímavé postavy z ktorými sa budete musieť porátať. Či už je to Dietrich ktorého povahu zmení jediné stretnutie so sestrou, alebo Klaus ktorý to v hlave nemá ani len trochu v poriadku. Znovu sa stretnete so starým dobrým kamarátom Antonom Dreckslerom, či so Shefferom, ktorý má tento krát trochu iné plány so svetom. Toto všetko čaká Karla na jeho misií v ktorej sa chce pomstiť hlavne tým ktorý z neho urobili ubersoldiera a zmariť Shefferovi všetky plány. Karl Stolz sa stal ubersoldierom, ale Karlom Stolzom sa stanete vy!

 Hrateľnosť  9/10

Ocitnete sa na ceste s džípom a za vami banda náckov na sajdkách a vetrieskach. Pred vami vojaci s puškami, samopalmi a ťažkými guľometmi. Nie, to nie žiadna šialená naháňačka z Indiana Jones, ani nič podobné ale začiatok Ubersoldier 2, inak povedané báječnej FPSky. Maria prevzala kontrolu nad vozidlom a Karl má za úlohu páliť na všetky strany s guľometu, aby tak aspoň trochu zmiernil počet neustále prichádzajúcich nacistov a aby sa prestrieľali až ktovie kam. V tejto šialenej naháňačke máte jedinečnú príležitosť vyblázniť sa, čo vás perfektne naladí na ďalšie misie. A teraz to najlepšie! Hrateľnosť je perfektne spravená. Ako som už spomínala na začiatku na vás čaká akčná prestrelka. Páliť v nej  budete len s ťažkým guľometom, ktorý je trošku nepresný ale narobiť vie poriadny rachot. V tejto misii je dobré strieľať aj do motorov vozidiel, čím zničíte nie len nepriateľov vo vozidle ale aj ďalších za nimi. Okrem toho sú tu nastražené pasce. Stačí streliť do nádrže s vodou a tá padne na nepriateľa, a je na chvíľočku pokoj. Okrem guľometu sú tu aj iné zbrane napríklad Karabinier, MG-42, parabellum, plameňomet a aká by to bola FPSka z obdobia druhej svetovej bez starého dobrého Thomsona.

Jedna z najlepších veci na tejto hre, ktorá mi bude v nasledujúcich FPS bude zaiste moc chýbať, bol štít ktorý ste si ako Karl mohli okolo seba vytvoriť. Tento štít slúži na zachytávanie menších nábojov. Je to skvelá funkcia, preto že nepriateľ do vás môže vypáliť koľko len chce a vy si takto všetky náboje zastavíte ( tak trochu mi to pripomína Nea z Matrixu ). Aby toho nebolo málo priblížite sa k nepriateľovi s týmto štítom a môžete mu všetky tie guľky vrátiť späť aj z úrokmi. Na tento štít slúži samostatná klávesa Q, čo je veľmi prispôsobivé ovládaniu. Štít nie je dlhodobý. Slúži len nejakú tú chvíľku, záleží od toho koľko do štítu vypáli nepriateľ, pretože čím viac, tým sa vám čas na používanie tejto funkcie skracuje. Určite si ten štít obľúbite.



Takto vyzerá najväčšia vymoženosť v hre. 

Ďalšou funkciou sú schopnosti ktoré dosahujete počas hry. Za 3 headshoty sa z vás stáva Ubersniper a potom stačí už len jeden a celí priebeh hry sa spomalí, vy budete nesmrteľní a získate neobmedzenú muníciu, a môžete strieľať o sto šesť. Takisto je to pri zabíjaným nožom. 3x zabijete nepriateľa nožíkom a 4 krát je s vás berserk (zúrivec). Potom sa vám začne zvyšovať HP, podľa toho koľko nepriateľov zabijete, môžete zbierať XPéčka a ako aj pri Ubersniperovi ste nesmrteľný. Tieto módy sú chvíľkové a netrvajú dlho. Takisto počet nazbieraných headshotov či zabitím pomocou noža nie je dlhodobé. Po zabití každého sa vám začne odpočítavať čas a ak do tej chvíle nenazbierate ďalšie... zbohom vaša sila môžete začať odznovu.

Po prejdení každej misie sa vám otvorí tabuľka kde si pomocou bodov ktoré nazbierate môžete vylepšovať skúsenosti. Za každú misiu dostanete nejaké body, ktoré si tu môžete rozmiestniť ako uznáte za vhodné. Vylepšovať si môžete svoj štít, zdravie, presnosť a emočný čas.

Nedá sa povedať že by Ubersoldier bol náročnou hrou. Môžete si voliť medzi troma optiažnosťami, no i tak sa náročnosť zvyšuje čím bližšie sa blížite ku koncu. Pamätám si ako mi výstup na minaret pekne znepríjemnili parašutisti, ktorý ovládli vzdušný priestor a pálili do mňa z každej strany a to už nehovoriac o Ubervojakoch ktorý z každej strany prichádzali. V Tibete to boli gigantický vojaci, ktorý mi pekne prekazili plány. Okrem toho tu nájdete aj zopár bossov, ktorý vás trošku zdržia či je to už ten finálový, na ktorého postačí len trochu rozmýšľať, šibnutí Klaus a jeho elektrické útoky alebo Dietrich, ktorý je podľa mňa z bossov najťažší. Jediným mávnutím svojho meča vás zhodí na zem, a ak sa rýchlo nepozberáte, čepeľ jeho meča vás dorazí a ste KO. V niektorých misiách budete musieť zostreľovať lietadlá a tanky alebo zničiť vlak. V hre vás postihne všeličo. Dokonca sa dočkáte aj prestrelky vo vlaku, ktorá bola naozaj vynikajúca. Vyskytnú sa vám situácie kedy môžete nepriateľa s plameňometom usmrtiť jediným výstrelom do jeho nádrže. Obyčajným vojakom je možné vystreliť zbraň z ruky alebo granát a tým pádom ho proti vám nemôžu použiť. Lekárničky ktorých je zo začiatku neúrekom, sa zdajú byť nepotrebné, no potom to budú práve oni ktoré budete potrebovať. Adventúrne časti sú len málo kde. I to je len obyčajné hľadanie kľúčov či vypínanie prúdu. Netreba si tu lámať hlavu nad ničím.



Takto to vyzerá ak si chcete vyslúžiť mód zúrivec. 

Hrateľnosti by nebolo čo vytknúť, kebyže nemá svoje chyby. Tie sa prejavovali najmä ak ste sa snažili zastreliť vojaka ukrytého za bedňou. Hoc mu trčal kus helmy, nebolo možné ho zastreliť. Občas sa stane že umelá inteligencia nepriateľa zlyhá. Priblížite sa k nemu na toľko a on stále nič. Našťastie sa to stáva len zriedka. 

Grafika 9/10


Aj ked pri hraní nie je čo grafike vyčítať, v ukážkach je to iné. Väčšina ukážok v hre je robená formou komiksu. To je ten lepší prípad. Horšie je to pri ukážkach s pohybmi postáv. Grafické spracovanie toho je zrnité a rozmazané. Nie je to zase najhoršie ale predsa tá hra vznikla v rokoch kedy by to aspoň o trochu lepšie vyzerať mohlo. Našťastie je týchto ukážok v hre len máličko. Komixové ukážky sú na tom oveľa lepšie. Sú do nich pridané aj pohyby (napr. padajúca kvapka krvi) čo ich robí zaujímavejším a rozmanitejšie. Taktiež je to veľmi dobrá myšlienka, pretože len malo v ktorej hre sú ukážky robené formou komiksu a toho kto má komiksy rád to môže potešiť. Osobne obdivujem ľudí ktorý na nich pracovali, pretože viem čo to dá nakresliť i jediný obrázok y komixu.

Grafika v hre je až prekvapujúco dobrá. Postavy nacistov sú detailne spracované, vozidlá, efekty, streľba tomu nie je naozaj čo vyčítať. Čo sa týka dizajnu nepriateľov v hre je naozaj pestrí. Zo začiatku sú to obyčajný vojaci, neskôr vojaci v maskách, potom ubermacht a nacistky, až sa dostanete ku gigantickým robotom ktorých výzor naháňa strach. Postavy jednak ako aj bossovia sú pekne spracované. Ako tak si spomínam na toho finálového ktorým je profesor sediaci v tanku, ktorý po vás strieľa akési ohnivé gule, či Dietrich a jeho svietiaci meč, môžem konštatovať, že bossovia ako aj postavy vojakov sú spracované na jednotku. To platí aj v prípade objektov v hre. Či už sú to kyslíkové bomby, ktorými si môžete dopomôcť pri kántrení nepriateľov alebo hocaké iné objekty za ktoré sa môžete napríklad schovať a podobne. Dokonca tu nie je ani fašizmus propagovaný nejakými symbolmi. Hákový kríž je znázornený v inej podobe. Celá hra si vyžaduje len len 2 GHz procesor, 512 MB RAMku a 128 MB 3D kartu.  Čiže to pre váš komp nemôže nijako zaťažiť.



Dietrich ešte netuší Maria je jeho sestra. 

Jedna z vecí ktorá sa mi na tejto hre ľúbila boli rady ktoré vám sa vám ponúkali pri načítavaní misie. Zakaždým to bol nejaký text ako: ukladanie je matkou múdrosti či ako vystreliť nepriateľovi zbraň z ruky. Okrem toho v týchto loadingoch je aj text ktorý vás aspoň trošku spresní priebeh hry.

Zvuk 7/10


Všetko by bolo dokonalé, kebyže na tých soundrackoch trošku viac zapracujú. Je to občas dosť kruté keď sa túlate v nejakej misií a nesprevádza vás okrem krokov, výstrelov zbraní a rozhovorov takmer žiadna hudba.  Aj keď by nebolo od veci zopár soundrackov do hry prihodiť. Ak sa aj občas nejaký ten naskytne je tak tichý, že i kroky postáv boli hlučnejšie. Predsa je to len FPSka kde je nejaká tá akcia a bez hudby to skrátka nie je ono. Ale ak by bol celý Ubersoldier 2 hluchý, nedostal by odo mňa ani tých 7. Občas keď sa to všetko zvrtne a začne prichádzať veľké množstvo náckov, vtedy vám zahrá akčná hudba do nálady a aspoň vtedy sa vám hrá lepšie, aj ked by to nemusel byť stále jeden a ten istý soundrack. Čo sa týka zvukov zbraní, nepripadajú ani len trochu reálne. Napríklad zvuk takého Thomsona či Mp-40 sa ani len trochu nepodobal zvuku nejakej zbrani. A to už nehovoriac o rozlíšení zvukov jednotlivých zbraní. Nečakajte že zvuky zbraní budú nejako extra rozlíšiteľné ako tomu bolo napríklad v Call of Duty 2. Aspoň že je rozlíšiteľný zvuk granátu a zbrane lebo by ma asi šľak trafil. Jediné čo tvorcovia na zvuku neodflákali, sú pekne nadabované postavy. Rozhovory v komiksoch ako aj v ukážkach sú na veľmi pekne nadabované. Veľmi dobre bol spracovaný robotický hlas Dietricha. Všetky výkriky nepriateľov sú v nemčine tak ako aj rozhovory počas hry. Hoci tu celý zvuk viac menej kritizujem, nie je to až tak zlé, nebyť všetkých tých chýb ktoré som spomenula. 

Multiplayer  6/10


Samotná Inštalácia obsahuje Multiplayer s troma módmi . Môžete si zahrať ako Deathmatch, Team Deathmatch či ÜberMesser Deathmatch. Neviem z akého dôvodu mi bol prístupný len režim deathmatch a asi 10 máp. I to nebolo nič moc, pretože tu nefungoval nepriestrelný štít, ani ostatné vymoženosti v hre čiže to bola len obyčajná strieľačka, jednoducho povedané nič moc.




Dietrich nepozná zľutovanie s nikým.


Na záver nemôžem povedať nič iné len že je to skvelá FPSka ktorú sa oplatí zahrať. Ak sa rozhodnete zahrať si Ubersoldier 2, bude sa vám hodiť skvelá slovenčina ktorá je k tomu.

https://www.slovenciny.com/index.php?func=dlinfo&mit=948

 ::-):     + Plus


Pútavý príbeh 

Pekná grafika

Nové nápady v FPS hrách

Dobrá hrateľnosť

Nádherné futuristické efekty

Na tie komiksy sa dobre pozerá

 ::-(:    - Mínus 


Málo soundtrackov

Dlhé loadingy

MP nič moc

Menšie chyby v hrateľnosti


napísal Roné 1.2.2011



Páči sa mi!

7.5
UBERSOLDIER 2

PC

Vývoj: City Interactive / Burut
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19533)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk