Call of Duty Black Ops

Hype zo strany médií, rôzne názory hráčov, tak som sa na to pozrel analyticky a výsledok nieje až taký zlý ako by sa mohlo zdať. Vychádzajme z predpokladu, že každá hra je priemerná na 5/10, v každej kategórií, v ktorej táto hra vynikala som jej jeden buď pridelil, alebo zval.

PS3
pridal dogyno 24.3.2011 o 0:18 pod používateľské recenzie

6.5


  Dôvod kúpiť: Máte kamarátov a radi hrávate hry, je to posledné CoD na trhu a na internete sú tisíce hráčov a plné servery. A keby aj nie, má to split screen Myslím, že motivácia tu je:

+1

Vizuál: Ta ako aj pri hudbe predávajú albumy ich obaly, pozrime sa na obal BO. Anonymný vojak ktorý má na rukách kovové náramky, ako keby utiekol z väznice. V rukách dve pištole, pričom na jednej je vyryté meno dievčaťa a na chrbte dva samopaly... Vyzerá to dosť bad ass, prirátajme veľkú značku pegi 18.

Otočíme a uvidíme komixového zálesáka s puškou v ruke, ktorého tvár vyzerá iba ako textúra na guli na výlete pri rakete v púšti a reklamy na to ako sa hra skvelo predáva... (Pričom som ju kupoval keď vyšla, ale budiš...) Tri maličké screeny všetky vyzerajú tak, že v hre bude veľa vrtuľníkov, dokonca si na nich zalietame a kazí to len hromada textu varujúca čo sa stane ak by ste na tom chceli niečo zarobiť čo by nešlo výrobcom.

Prísľub epickosti je však klamlivý, ale, že je ten predok pekný, tak len:

-0,5

Prvý kontakt: Dáte hru do stroja a čakáte pokým prejde plejáda log výrobcov, nasledovaná nič nehovoriacim introm kde teta hovorí do mikrofónu čísla. Jediné šťastie, že mám rád divné veci, inak by som trpel už aj tu. Ale aspoň je to hrané, čo je peknou zmenou a návratom k sérií CnC.

Menu je riešené z pohľadu prvej osoby zviazanej pred monitormi. Vypočúvacia miestnosť príjemne pripomína filmy SAW, až do momentu keď sa silueta za oknom ozve hromovým hlasom z reproduktorov: „The numbers Mason! What do they mean?“ (Cítite to klišé?)

Menu samotné je situované na obrazovke televízie priamo pred vami. Ako prepínate a prídete na Zombies, celá miestnosť stmavne a vypočúvajúci konečne odíde. Vráti sa ako príjemný a hlavne nehovoriaci zombík.

Multiplayer menu sa načíta samostatne na úplne inej obrazovke, omnoho klasickejšej, prehladnejšej a statickej, čo je síce škoda, ale aspoň vám do hry nikto nekecá. Práve tu odporúčam zapnúť nastavenia a keď ste už prešli kampaň, tak zapnúť načítavanie priamo sem. Toto musím fakt pochváliť, skráti to načítavanie asi o polovicu a nemusíte čakať na žiadny render a rovno sa napájate na sieť.

Menu je síce pekné, ale neskutočne otravné, našťastie sa dá preskočiť, ale na hranie kampane a zombíkov sa treba vrátiť späť a komplet ho nechať načítať... čím zabijete asi minutu sledovaním toho ako sa načítava HDD.

+0

Príbeh: Ak však v menu dlho nebudete a rýchlo prejdete ku kampani, čakajúc príbeh chlapíka s rodinou a mŕtvym kamarátom, ktorého poslali do Vietnamu, tak sa netreba báť. To čo sme už videli v menu a intre si pozriete znova. „The numbers Mason! What do they mean?“ je veta ktorú budete počuť aspoň 100x, podľa mňa sa titul mal volať CoD Numbers, ale tak dobre, musí tam byť niekde začiatok...

Mason vám rozpráva ako bojoval po celom svete, zabil tisíce ľudí, vystrieľal tony nábojov a pritom ani raz nemrkol okom.

Tento „strhujúci“ „príbeh“ sa mi fakt nechcelo hrať. Krátka pasáž a cut scéna a tak ďalej a ďalej... Scripty ktoré lezú na nervy... (Napríklad pravidelnosť s akou vás triafajú nepriatelia, tak ako aj vaši kumpáni ich je hrozná).

Celá story sa nedá označiť inak ako pubertálny výmysel chalana čo si prečítal jednu konšpiračku a potom to rozprával štýlom akým sa chvastajú deti o svojich tatinoch, že čo ktorý dokáže...

Ale dobre, povedzme, že mi nesadol spôsob rozprávania... Postavy sú všetko ako jedna testosterónom nadupaná vulgárna tlupa, čo kam príde, tak všetko postrieľa a dokáže, však skákať z výškových budov je úplne bežné, tak isto ako aj po vydlabaní oka behať a ládovať to z AK-47mičky do rusákov... Také ako prežitie priameho zásahu artilériou je tu tiež úplne bežné, stačí sa minútku rozdýchať.

Ale pozor, tie postavy sú rozmanité!

Woods – Tvrďácky hrdina, ktorý nemá problém zabiť nič.

Reznov – Tvrďák od kosti, ktorý prežije aj to, že na neho padne vrtuľník.

Hudson – Tvrďák z CIA, ktorého nič nerozhodí.

Mason – Tvrďák ktorý je to najlepšie čo má prezident Kenedy vo vačku... Čudujem sa, že v hre som videl aj ženy. Jednu v intre, ktorá hovorila do mikrofónu, dve na Kube, ktoré tam tancovali a jedna bola aj v Pentagone a pozor... fajčila! Ako neviem na čo sa autori hrali, ale toto je ďaleko od niečoho čo má hlavu a pätu.

Veľké finále a prekvapivé zistenie na koniec bolo jasné už od cca 1. šestiny hry.

-1

Grafika: Je pekná, animácie sú plynulé, ale občas mi príde ako keby som hral Half Life 1. Všetci vyzerajú tak isto a celá rozdielnosť modelov je v pár vačkoch s granátmi, alebo inou zbraňou v rukách. Ako ktorá armáda posiela do boja vojakov vyzbrojených tak, aby každý mal personalizovanú pušku? Ale tak to je detail, v pohybe to vyzerá pekne, dokonca niektoré momenty z kampane, tak neskutočne nudnej, by som zaradil medzi najkrajšie efekty dosiahnuté v hre. Takže za plný počet.

+1

Hrateľnosť: Ako v každom CoD je super. Ovládanie je plynulé a dynamické, rýchlo vojde do ruky a aj keď nemáte nahrané hodiny, tak sa pri hre dokážete zabaviť. Tu je najviac cítiť trpenie kampane, kde sa rozbehne akcia, a aj keď je pritiahnutá za uši, tak si ju užívate, až príde scénka, kde len tupo hľadíte pred seba a prebieha rozhovor ktorý nemá žiadny zmysel.

+1

Zvuky: Čo je podľa vás to čo je na bojisku počuť najviac? Podľa mňa sú to zbrane. Ale podľa odborníkov z Activision sú to pokriky vašich kamarátov, ktorý vám oznamujú ako sa im darí, aj keď nič netrafili, tak povedia, že majú troch a spýtajú sa, že koľko máte vy.

Super motivácia, hlavne na ťažších obtiažnostiach, kde vaši pomocníci nespravia nič a ešte sa vám aj postavia do rany. Aby sme boli fér, tak to porovnám s konkurenciou = Battlefield BC2, ktorý má nepochybne lepšiu kulisu zvukov a ruchov, ale dokonca aj taký Counter Strike 1.6, ktorý znel strašne plechovo bol výraznejší ako BO. Killzone 2 ani nespomínam.

-1

Multiplayer: No tak tu musím dať fakt poklonu.

XP systém pripomínajúci RPGčka je naozaj motivujúci, tak isto ako aj kupovanie si výbavy za nahraté peniaze. Mapy sú rozmanité a drvivá väčšina kombinácií zbraní sa dá používať na každej mape. Rozmanité spôsoby hry, od klasického team deathmachu, cez CTF až po domináciu a plantovnie bomb, nenašiel som jeden ktorý by bol výhradne nudný, ale najviac som si obľúbil Ground war – kombinácia dominácie a TDM.

Ale tým sme neskončili.

Máme tu Zombie mód, kde 4 hráči v kooperácií bojujú s vlnami zombíkov. Na prvý pohľad veľmi zábavné, ale pri opakovanom hraní už nudí. Aspoň, že postav čo sú tu nie sú nudné ako tie v kampani a dávajú jeden šplech za druhým ako napríklad: „You know how to say owned in Russian? OooouWNED!!!“

Najlepšie na koniec Wager Matches sú špeciálne hry, v ktorých sa stávkuje sám na seba v 4 disciplínach. Všetci hráči majú rovnaké šance, ale vyhrajú len traja prvý.

Ak to beriete vážne, tak je tu ešte Prestiege mod, ktorý sa odomkne fakt neskoro, ide o výmenu všetkých zbraní a peňazí za extra hviezdičku s ktorou môžete hviezdiť pred inými hráčmi.

Upravovanie Classov a pridávanie perkov je vybalancované a pridáva vám možnosť prispôsobiť si postavu tak aby vám vyhovovala.

Killstreaky sú tiež príjemnou odmenou za to, že sa vám darí, či už ide o malé pomôcky ako náboje, alebo niečo smrtiacejšieho, ako napríklad napalm.

+1

Znovuhrateľnosť: Kampaň – vôbec, pri opätovnom hraní na trofeje som to vzdal od nudy, proste utrpenie.

Zombies – nie, aj keď niektoré easter eggy potešia.

Multiplayer – ÁNO, za predpokladu, že hľadáte casual hru, ktorá čas od času naberie na hardcorovosti, tak potom je CoD BO to pravé pre vás. Nebudú vás tu moc ťažiť technologické hyper scanery, pričom vám nebudú ani chýbať, ako som už spomínal, dosiahli tu ideálny stred, aby si hru dokázal užiť každý.

Dva nie a jedno veľké áno je ale aj tak:

0

Finále: Od BO som veľa nečakal, ale tak celkovo ma sklamal. Pričom kúpu neľutujem pri mulťáku som strávil dlhé hodiny a kvalitne sa zabával. Nie je to čo nám hovorili, že to bude, ale je to mierne nadpriemerná oddychovka za ktorú sa netreba hanbiť, lebo nie všetko je vážne a predsa je to len hra.

Takže ak baví, tak je fajn, ak nie, netreba ju hrať. Prajem vám svetový mier pod imperiálistickou nadvládou USA, ktorým aj vlajky na každej lodi vejú iným smerom :)


napísal dogyno 24.3.2011



Páči sa mi!

6.5
CALL OF DUTY BLACK OPS

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Activision / Treyarch
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9.11. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk