Battlefield: Bad Company 2

Spomíname, pokým čakáme :)

PS3
pridal dogyno 19.6.2011 o 16:30 pod používateľské recenzie

8.5


Pokračovanie jednej z najhumornejšie ladených FPSiek, ktorá aj pár rokov po jej vydaní drží tisíce hráčov, ktorý sa už nevedia dočkať Battlefieldu 3.

Grafický kabát už nie je najnovší, ale aspoň nemá ten plastikový nádych ako je tomu napríklad v prípade posledného Call of Duty. Fyzikálny engine je tiež realistický a dosahuje svôj potenciál hlavne pri používaní výbušnín. Drevo odletuje, tehly sa sypú a guľky neraz prerazia kryty z tenkých materiálov, preto je rozdiel pri schovávaní za drevo a za betón. Tak ako v kampani, tak aj v multiplayeri sa dá väčšina objektov zničiť, domy zrútiť a stromy zraziť na zem.

Milo, Sweetwater, Hagard a Sarge sa vrátia v kampani znovu do akcie a aj keď pôvodne hľadajú ďalšie zlato, tak zistia, že majú určitý nedokončený biznis a aj dôvod podriadiť sa rozkazom z velenia. Hra je oproti predchodcovi akčnejšia a aj náročnejšia. Odpadá tu síce pichanie si injekcií, ale o to, o čo je vám uľahčenejšie regenerovanie, o to sú nepriatelia inteligentnejší a viac zakopaný vo svojich bunkroch. Black technology ktorá sa totiž stratila z laboratória má omnoho vyššiu cenu ako náklaďák plný zlata.

Na svoje si prídu aj milovníci brokovníc, ktoré sú v hre obzvlášť použiteľné a smrtiace. Čo je trošku škoda je ich prehnaný dostrel aj bez ďalekonosnej munície. Klasická pumpa je v mnohých prípadoch dokonca presnejšia ako ostreľovačka.

Pokým v kampani si zajazdíte na autách, tankoch a štvorkolkách, zastrieľate si z vrtuľníkov a pozriete sa na rozmanité miesta: Púšť, tundra, mestá... Užijete si zbieranie trofejí za rôzne úlohy, napríklad zboriť 50 domov, alebo nájsť všetky prenosové stanice, tak na internete si toho užijete omnoho viac! V dvoch módoch: Klasika a Hardcore sa nachádzajú štyri štýly hrania. Domination, Rush, Sqad Rush a Sqad deathmatch.

Domination, alebo aj Dominácia sa najviac približuje otvorenému konfliktu kde obe strany musia obsadiť strategické body a udržať ich určitý čas. Takže: kto drží väčšinu bodov, znižuje súperovi počet posíl, dokonca ak jedna strana stratí všetky pozície, tak stráca posily aj s každým fragom prirátaným na strane súpera.

Rush, alebo aj Seek and destroy. Tímy sú rozdelené na útočníkov a obrancov. Cieľom je tu zničiť prenosové stanice, buď ich podmínovaním, alebo zrútením domu v ktorom sú ukryté. Rush je veľmi tímová hra hlavne ak útočíte, lebo darmo aj podmínujete cieľ, ale ak vás nikto nekryje a následne nestráži aj nálož, tak veľmi rýchlo ju súper odstráni.

Ak by ste sa nevedeli rozhodnúť, tak ľahká pomoc, v lobby je pri napájaní možnosť „Domination or Rush“.

Sqad Rush. Je rush, ale iba pre ôsmych hráčov. Jedná sa o najtaktickejší a najnutnejšie koordinovaný režim hry. Znova sú tu naraz dva ciele, ale tým, že je na mape málo hráčov, sa otvárajú možnosti toho, že dvaja na seba pritiahnu pozornosť, pokým ďalší dvaja obehnú súperov a vybavia ich z boku / napadnú druhú pozíciu / obsadia ostrelovaciu pozíciu...

Sqad Deathmatch je v skratke prestrelka v ktorej štyri tímy súperia o to, že kto najskôr dosiahne určený počet zabití, štandardne 50. Na každej mapke je v jej strede jeden ťažký transportér, ktorý sa s plnou posádkou mení na malú pohyblivú pevnosť s troma guľometmi a automatickým delom.

DLCčka, za ktoré si určite radi priplatíte majú veľmi zaujímavý obsah, Onslaught mode vám umožní hrať co-op po sieti proti botom, SPECTAT vám vylepší šance na výťazstvo v multiplayeri a Vietnam otvára nové mapy, stroje a zbrane na šantenie v strede napalmového pekla pod palmami.

Okrem toho sú zapracované aj RPG prvky v podobe zbierania skúseností, ktoré vám odomknú nový sortiment príručných zbraní, alternatívnych hlavných zbraní, vylepšení pre vašu postavu: brnenie, viac granátov, rýchlejší pohyb... vylepšení pre vozidlá: dymová clona, prierazné náboje, vylepšené pancierovanie... A to boli ešte len všeobecné možnosti. V hre sú totiž štyri klasické povolania: Vojak, Medik, Technik a Prieskumník.

Vojak sa špecializuje na protipechotný boj, je to najuniverzálnejšia postava. K dispozícií má útočné pušky s granátometom, alebo brokovnicou pod hlavňou, poprípade výbušninu. Pištoľ, tak ako všetci ostatný. A možnosť zásobovania vás a aj ostatných kufríkom s nábojmi.

Medik sa ako inak špecializuje na lieč... chcem povedať ťažké zbrane. Behá totiž s guľometom a pištoľou, až na vyššom leveli sa mu sprístupní možnosť hádzať lekárničky a oživovať padnutých bojovníkov defibrilátorom.

Technik používa na opravovanie vozidiel elektrický skrutkovač a na ich ničenie raketomety, alebo míny. Inak sa oháňa malým samopalom a pištoľou.

Prieskumník, alebo aj Sniper je na bojisku najľahšie rozpoznateľný vďaka celotelovej kamufláži. Inak používa väčšinou ostreľovačku, výbušniny C4/Mortar alebo pištoľ.

Brokovnice môže používať ľubovoľné povolanie a nôž majú všetci... Čím sa dostávame k hodnoteniu. Ťažká matematika nám hovorí, že ak má hra kvalitný príbeh, príjemnú hratelnosť, zažijete v nej akciu a aj trošku blúdenia a nakoniec to všetko zakončí level v podobe paródie na konkurenciu, tak sa spýtate či je taký super aj multiplayer. Odpoveď je áno, dokonca sa opovážim povedať, že je ešte lepší, vďaka interakcií iných hráčov a systému odznakov ktoré treba získať skutočným dosiahnutím svojho cieľa, mohutný vozový park a vyváženosť pre každého hráča...

+ Vyzívavá kampaň

+ Možnosti v multiplayeri

+ Vyváženosť

+ Systém odmien

+ Väčšina hráčskej komunity

- Občas prázdne servery

- Niektorý určití hráči, ktorý sa jednoducho rozhodnú strieľať vlastných od chrbta

- Primitívne jednoduchá posledná misia


napísal dogyno 19.6.2011



Páči sa mi!

8.5
BATTLEFIELD: BAD COMPANY 2

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / DICE
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 5.3. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk