James Bond: From Russia With Love

My name is Bond. You know the rest.

PS2
pridal Dikaros 3.5.2012 o 22:45 pod používateľské recenzie

7.5


James Bond rozhodne patrí k najúspešnejším filmovým sériam. 22 filmov nás presvedčilo o tom, že s britskou MI6 sa neradno zahrávať.

A ako každý blockbuster, aj dobrodružstvá agenta 007 sa objavili vo videohrách. Smutne však musíme skonštatovať, že vždy sa jednalo o priemernú gamesku, ktorá dieru do sveta nevytvorila. Najnovší Bloodstone sa od tejto linky mierne odpája, no ani táto hra nieje dokonalá. Ostáva nám teda poohliadnúť sa dozadu.

Hier o Jamesovi Bondovy nieje veľa, no ak stále vlastníte  PS2, hra From Russia With Love je skvelá voľba.

Do you speak english, my russian friend ?

Príbeh tejto hry je inšpirovaným rovnomenným filmom. Bondovy prepožičal tvár a hlas Sean Connery, prvý herec ktorý stvárnil neohrozeného agenta 00. Srdečné pozdravy z Ruska sú v poradí 2. Bondovým príbehom, preto v hre nečakajte nejaké moderné vozidlá alebo zbrane. To však vôbec nevadí, pretože autori zbrane a vozdilá vsadili vierohodne.

Dej sa viaže k hlavnému story filmu, čiže Bond odlieta do Turecka aby od ruskej špiónky Romanovovej získaj supertajný kódovací stroj Lector.... no je toho veľa, tak si radšej pozrite znovu film. Samozrejme, autori pridali aj vlastné nápady ako teroristická skupina Octopus a niektoré nové lokácie.

Hrateľnosť by som hodnotil na skvelú, priam výbornú. Budete spolu s Bondom budete prechádzať rusmi obsadeným hotelom, sabotujete vojenskú základňu alebo sa prestrielate cigánskym táborom. Skrátka a dobre, hra udržuje prah akcie dosť vysoko.

Pri svojom putovaní využijete množstvo zbraní ako Bondovu neodmysliteľnú hračku Walther PPK, kalašnikov alebo dokonca magnum či bazuka. Nábojov je však enormne málo, preto sa musíte naučiť šetriť. Do takého kolta nájdete maximálne 3-4 nábojov, no s tou pištoľkou dokážete spraviť divi. V hre sa vyskytujú aj special ammo, čo môže slúžiť ako rezervný zdroj palebnej sily.

3,2,1... už ideeeem !

 Nesmieme zabúdať tiež na oddelenie Q, ktoré Bondyho zásobuje várkou hi-tech výbavičiek. Spolu s diaľkovo ovládanou helikoptérou preletíte vetracími šachtami alebo pomocou hodiniek s laserom vypálite zámok aj cez nepriestrelné sklo. Škoda je len, že tieto hračky využijete (až na Q-copter) naozaj málo, čo dosť znižuje ich potenciál.

V hre sa tiež vyskytuje upgrade systém, vďaka ktorému môžete zlepšiť kapacitu zásobníkov, dosah a podobné veci u svojej výbavy. Upgrade však nieje ničím výnimočný, obídete sa aj bez neho.

Zložkou ktorý tiež považujem za skvelú je systém boja nablízko. Jednoducho prídete k nepriateľovy, zmačknete tlačítko pre útok a započne hand-to-hand boj. Ten je však krátky, pretože ak v kratučkom quick time evente zmačknete správne tlačítko, tak nepriateľ už bozkáva zem s vykrúteným krkom. Možno vám to príde trochu detinsky jednoduché, tak vädzte, že si túto funkciu aj tak zamilujete.

Netreba však zabúdať kto ste. Ste James Bond. 007. Zbrane vám cudzie jedoducho nesmú byť. A veru ani niesú. James disponuje unikátnou funkciou Bond Focus Mode. Pri aktivácii tejto schopnosti sa kamera presunie tesne za rameno a na nepriateľoch sa objavia drobné krúžky. Ak krúžok správne zamierite a trafíte, tak sa stane frajerina tipu odpálenie granátu za opaskom alebo prestrelenie istiaceho lana. Navyše dostanete skill point, ktorý sa pripisuje k celkovému skóre. Keď sme už pri kaskadérskych kúskoch 007, tak za spomenutie stoja aj Bond Momenty. Ide o akciu, ktorú by Bond spravil aj vo filme, to jest objavenie tajnej zbrojnice alebo efektné zneškodnenie nepriateľa spoza skla.

Joj, ten sa ale zľakne !

  Pri svojej výprave stretnete kvantum tipov nepriateľov, od takmer neškodného kukláča, cez ruského vojaka s brokovnicou až po finálneho bossa, zabijaka Reda Granta. Avšak kým sa k nemu dopracujete, musíte ešte skoliť mnoho elitných vojakov s minigunom.

Autori sa tiež pokúsili do hry zapojiť akčné naháňačky za volantom Aston Martina. A ako dopadli ? Žiaľbohu katastrofálne. Bond akoby v hre nevedel šoférovať, nedokáže spraviť jednoduchý šmyk alebo ostrejšiu zákrutu. Nedajbože nabúrať do steny, lebo potom značný časť využijete na vysomárenie sa z nárazu. Autíčko disponuje guľometom, raketometom a bodcom na vyfukovanie pneumatík, no ani tieto gadgety to nezachránili. Trochu lepšia je jazda v jet-packu, ktorý sa dá spoň ovládať, no stále to nieje ono.

Ďalšou jazvou na tvári hry je grafika. NPC pripadajú strašne umelé (až na Bonda a Red Granta) a pôsobia nepekne. Počítačom ovládaný civilisti naopak nevedia okrem pár interakcíí urobiť nič. Prostredie je na tom rovnako, príde mi akoby bez života.

Hra obsahuje Multiplayer pre štyroch hráčov v 3 módoch : klasický Death-match, Death-match na jet-packoch a tímový mód s bombami.

 A máš to

Nastáva čas verdikt. Hra patrí k mojím obľúbeným a naďalej sa v rebríčku PS2 gamesiek drží dosti vysoko. Je to kvalitná zábava, ktorá vás upúta na dáky ten čas. Aj napriek relatívne vysokému veku je naozaj jedným z klenotov PS2 hier.  Bondov veľa nenájdete a tento je jeden z najlepších.

Plusy :

Bond

 Kvalitná zábava

 Zbrane

 Nepriatelia

 Take-downy

Mínusy:

Grafika

 Občas stereotyp 


napísal Dikaros 3.5.2012



Páči sa mi!

7.5
JAMES BOND: FROM RUSSIA WITH LOVE

PS2
Xbox
Gamecube

Vývoj: EA / EA
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk