Moje najočakávanejšie hry roka 2013

Čo očakávam od budúceho roka?

PC
pridal Boss Marťas 9.12.2012 o 20:05 pod používateľské články

1.Bioshock: Infinite: Možno sa niektorí teraz čudujú, že prečo tu nie je Grand Theft Auto: 5. No lebo. Bioshock 1 pred 5 rokmi bola skvelá hra, ktorá priniesla nevydaný podmorský svet v meste Rapture, v ktorom by sa atmosféra dala krájať na malé kúsky a používanie plazmidov a strelných zbraní bolo neustále zábavné a bolo na vás ako ich použijete. Pamätnou postavou bol Big Daddy, ktorého sa hráč zhostil v druhom diely, ktorý mňa osobne príjemne prekvapil a vylepšil nedostatky z predchodcu. Prečo tu vlastne kecám o predchodcoch? Pretože od prvého traileru na tretí diel som prestal hru sledovať, pretože chcem byť potom pri hraní v absolútnom šoku. Prvý trailer vo mne zanechal obrovské očakávania a ja sa už nemôžem dočkať až si hru zahrám. Ak je nejaká hra, ktorá prinesie niečo nové tak to bude práve Bioshock a musím vývojárov pochváliť, že sa rozhodli opustiť podmorský svet a pozrieme sa priamo do Božích nebies. Ken Levine dúfam že dostanem šok.      

PS: Tešín sa na ceckatú Elizabethu.    



2. The Last Of Us: Táto hra je dôvodom prečo stále vlastným konzolu Playstation 3. Naughty Dog sú zárukou kvality. Na každé nové PS-ko priniesli skvelé série a po skvelej Uncharted sa rozhodli priniesť novú IP čo je na dnešnú dobu odvážny krok a ľudia im to okamžite zožrali aj s pivom v ruke. Hra bude zasadená no neďalekej budúcnosti, kedy je ľudstvo na pokraji záhuby, kvôli vírovej nákaze. Hlavným hrdinom je Joel, ktorý s dievčaťom Ellie budú bojovať o holý život. Žiadne automatické doplňovanie zdravia, munícia sa nebude nachádzať na každom kroku. Stačí seba menšie zaváhanie a bude po vás. Vývojári sľubujú prepracovanú umelú inteligenciu protivníkov, ktorý zareagujú aj na zvuk prázdneho zásobníka a tak sa na vás vrhnú so všetkým čo majú. Hra z prvých záberov vyzerá naozaj nádherne a je to jedna z mála hier u ktorej budem pozorne počúvať tie naozaj zmysluplné dialógy.




3. Crysis 3: Osobne som očakával tretí diel známej „tech-demo“ nudy až na novej generácií konzol. Ale potom som sa nad tým zamyslel a zistil, že by to bola od Cryteku hlúposť. Nakoniec sme sa dočkali aj vynikajúceho prvého dielu(do príchodu allienov) dočkali na konzoliach a druhý diel prišiel naraz na všetky platformy. Crytek sa tým pádom už dobre naučil pracovať na konzolách a nebude problém ich potenciál využiť naplno. Nie je nič lepšie ako skombinovať to najlepšie z prvého a druhého dielu. V druhom dieli ľudia skritizovali lineárnejší priechod úrovňami a menšie využitie možnosti nanoobleku. No vidno, že si to chlapci zobrali k srdcu a od prvého gameplayu neváham ísť s Prophetom opäť po 24 rokoch po boji Alcatraza zachrániť New York od Spoločnosti Cell a hlavne od mimozemskej rasy. Majitelia nabušených PC sa teraz nebudú mať čoho obávať. Funkcie Directx 11 budú prístupne od začiatku ako aj individuálne nadstavenie grafiky a aj dobrej optimalizácie vďaka prítomnosti konzol. Rambo bude na mňa určite pyšný ako ich zlikvidujem so šípom z luku.




4.Grand Theft Auto 5: No konečne je tu to GTA okolo ktorého sa točí celá planéta a kvôli ktorému si dá dni voľna aj sám Boh. Piateho dielu som sa veľmi obával, pretože som neveril, že prinesie niečo zaujímavé a nové. Ale R* sa opäť prekonal a prinesie rovno 3 postavy medzi ktorými budeme možné počas hrania ľubovoľne prepínať a behať po obrovskom Los Santos. Očakávania od hry sú priam nadpozemské a R* má neľahkú úlohu aby všetky sľuby splnil. Už len to, že rozloha mesta bude väčšia než celé GTA 4 a Red Dead Redemption je neuveriteľné. Hra vyjde už na jar na XBOX 360 a PS 3. Držím vývojárom palce. Ak niekto opäť prekoná kvality mestských akcií tak je to práve Rockstar a vysmeje sa všetkým jeho klonom.   




5. God of War: Ascension: Kratos je pre mňa osobne najlepšou postavou, ktorá vznikla na Playstatione.  Žiadny Nathan Drake. Na krvilačnú kúpeľ od dohrania tretieho dielu dodnes nemôžem dodnes zabudnúť, pretože sa neobjavila hra podobných kvalít. Hra nás zavedie ešte pred samotné udalosti prvého dielu a tak uvidíme samotnú zmenu Kratosa na vraždiacu mašinu. Už tretí diel ťahal z PS 3 čo sa dalo a ďalší diel sa opäť o čosi viac posunul. Na trhanie končatín všetkého druhu a Bossov titanických rozmerov vždy dokázala priniesť len séria God of War. Úplnou novinkou v sérií bude multiplayer ktorý vo mne vzbudil určité obavy čo sa týka singleplayerového zážitku, ale Santa Monica dobre vedia čo robia a multiplayerová-beta  bude prístupná už v januári.




6.Tomb Raider: Možno viac než na samotnú hru sa teším ako bude konečne Lara krútiť tou sexi ritkou počas hrania tak ako nikdy predtým. Inak som z hry nepríjemne prekvapený. Autoheal a Inštinkt podobný tomu z nedávneho Hitmana nám odhalí riešenie logickej hádanky. Ale jedná sa o reštart tak sa na to treba aj tak pozerať aby to bolo fér. Lara stroskotá na neznámom ostrove a bude sa jednať vlastne o jej prvé dobrodružstvo. Hra vyzerá naozaj veľmi dobre a ani ten gameplay nie je z najhorších takisto bude možné použiť luk(nejako sa s nimi roztrhlo vrece), ale celé mi to pripomína Uncharted a ďalší tu nepotrebujeme. Ale aj tak Lare neodolám :) Je to samica.




7.Gears of War: Judgment: Síce bol príbeh Marcusa Fénixa a Delty týmu ukončení, veľa fanúšikov dodnes zaujíma ako to vyzeralo v deň kedy z podzemia zaútočili Locusti. Celá planéta Sera už v prvom diely bola zdevastovaná a zničená a naskákať tú krvavú rieku túži nejeden fanúšik. Hlavnou postavou bude Baird, ktorý zo seba dostal nejeden vtip a je sympatické, že nám Epic spolu s People Can Fly dovolili si zahrať za každú zaujímavú postavu. Síce na hre už nepracuje Eso „Cliffy B“ ale celý jeho príbeh a nápad pochádza z jeho hlavy a tak nám zostáva dúfať, že sa nič nepokazí.




8.Metro: Last Light: Nechápal som ako pôvodní tvorcovia geniálneho S.T.A.L.K.E.R.A. priniesli tak zaujímavý svet v tak priemernom prevedení plného chýb, ktoré zrážali príjemný zážitok. Avšak nenariekajme nad skysnutým novým cestom z Nového Mesta. Pokračovanie vyzerá nemenej zaujímavo a atmosféra vďaka vysokej kvalite grafiky je fantastická a hra vyzerá byť vo všetkých aspektoch vylepšená a tak dúfajme že vydanie hry už neohrozí žiadny odklad lebo hra bola podľa posledných správ aj v ohrození že by nemusela vôbec vyjsť  a to by bola škoda.   




9.Call of Duty: Modern Warfare 4: Nie je žiadnym tajomstvom že sa chystá ďalšie pokračovanie Modern Warfare od štúdio Infinity Ward a Sledher Games. Súčasne Black Ops 2 naozaj milo prekvapilo a tak majú vývojári čo robiť aby sa nenechali zahanbiť, ale skutoční tvorcovia séria vždy vedia čo do série priniesť. Dokázali to pred rokmi so zmenou obdobia a dokážu to aj teraz. O hre nie je nič známe, ale istá je prítomnosť ikonickej postavy: Kapitán John Price a to nám fanúšikom doteraz bohato postačí a v kútiku duše veríme, že hra prinesie nejedno milé prekvapenie.




10. Prey 2: Táto hra bola jednou z najlepších a najzaujímavejších titulov na E3 2011 a zahodiť tak obrovský potenciál do smetného koša by bol neodpustiteľný hriech. O hre sa hovoria rôzne fámy typu: Hra je zrušená, pozastavená, vývoj pomaly pokračuje. No dúfajme že sa z toho nestane ďalší Duke Nukem Forever. Aj prvý diel sprevádzali rôzne problémy od roku 1995 a titulu sme sa dočkali až v júli 2006 no v dnešnej dobe prispôsobenie sa „mainstreamu“ sa môže tá najhoršia možnosť stať mávnutím rukou.    




Mojich TOP 10 očakávaných titulov máme za sebou a ako to už tak býva nejeden titul dočká odloženia až na nasledujúci rok čo je úplne normálny krok. Než príde záverečná „bodka“ tu mám ešte tajné želania: Príchod nového a hlavne výkonného XBOXU a PS 4, dátum vydania Half Lifu 3, vývoj Bulletstormu 2 a Alana Wakea 2,prvej ukážky hry od Respawn Entertaiment(duchovní otcovia COD) , DLC rozšírenia budú zdarma, návrat vojnových hier do druhej a aj prvej svetovej vojny a možnosť hrania za nemecké vojská, pokračovanie Commandosu, príchodu Mortal Kombatu na PC, že sa Peter Molyneux prestane ospravedlňovať za slabý titul a konečne teda urobí poriadny, Mafie 2 to nevyšlo tak snáď Mafie 3 naplní naše sny. Daniel Vávra nám ukáže svoje Husitské RPG...že ma to prestane baviť a konečne dostanem všade UNBAN,aby som si to tu mohol obhájiť a Eduardo bude spokojný aspoň s 10 titulmi za rok a kúpi si konzolu.      





      


napísal Boss Marťas 9.12.2012



Páči sa mi!

MOJE NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY ROKA 2013

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk