Far Cry 3

Sedím si na vyhliadkovej veži, pozerám sa na nádherný východ slnka a rozmýšľam, ako Vám napíšem recenziu na Far Cry 3.

Xbox360
pridal Sensey 16.1.2013 o 12:06 pod používateľské recenzie

9.0



Prvé krôčky v džungli:


Je to nádherný pocit sledovať nenásytných pirátov, ako kuchajú nevinnú srnku a ja sa na to pozerám z bezpečia vysokej veže. No, obhliakdu džungle z výšin môžeme ukončiť, potrebujem si zvyditeľniť miesta na mape. Prejdem sa okolo vrcholu veže, prehľadám jednu bedňu a sprístupním internetovú sieť pre domorodých obyvateľov. Za tieto činnosti získam do obchodov zbrane zadarmo. Ale čo z toho, keď môžem mať pri sebe len jednu zbraň ? Ale čoskoro sa to zmení. Zachytím sa lana a skĺznem sa na pevnú zem. Je to určite jednou z mnohých výhod, predsa by sa mi nechcelo šplhať sa zasa dole po veži. Zabralo by to veľa času, pretože každá z veží je svojim spôsobom iná a čas za ktorý vyjdem na jednu z nich je dôležitý. Nasadnem na štvorkolku a namierim si to za dymom stúpajúcim z tábora zlých ľudí. Sto metrov pred cieľom zosadnem z vozidla a prejdem sa nádhernou džungľou. Popri tom rozmýšľam, ako by som obsadil outpost. Pôjdem pomaly štýlom stealth, alebo tam nabehnem s AK 47-ktorú som vzal z obchodu-ako Rambo a všetkých vyzabíjam? Tá druhá možnosť je veľmi lákava, ale premyslím to s chladnou hlavou a zvolím tichý postup. Zoberiem do ruky svoj Nikon foťáčik a preskúmam situáciu. Pooznačujem všetkých pirátov-ktorí budú viditeľný aj cez steny (odkedy som predátor ?) a vrhnem sa do akcie. Jeden cieľ stojí ku mne chrbtom, tak neváham ani sekundu a prevŕtam mu môj nožík krkom. Ďalších odlákam kameňom (ktorých mám po vačkoch nekonečné množstvo, ani neviem kedy som ich nazbieral). Nakoniec, zostane len jeden. Nanešťastie je veľmi ďaleko, všimne si ma a zavolá alarmom posily. Mal som ho (alarm) už dávnejšie vypnúť. Teraz príde peklo. O niekoľko sekúnd pribehnú z džungle pešiaci a po ceste niekoľko áut. Boj netrvá dlho, piráti ma po chvíľke dostanú, Jason (teda ja) padá k zemi. Loading... Tak, to boli prvé a hlavne nevydarené minútky mojej hry. Ale vráťme sa k recenzii.

Mám taký pocit...:




Na jazdu štvorkolkami nikdy nezabudnete. Je to perfektný pocit prerážať listy, niekedy spadnúť z útesu alebo pozrážať zopár diviakov. Ale pri štvorkolkách nezostanete. Máte k dispozícii  terénne vozidlá, "škodovky", nákladné vozidlá, buginy, člny, vodné skútre, či veľké lode a rogalá. Preháňať sa po vode na vodnom skútri je parádny pocit. Ale ešte viac si džungľu vychutnáte, keď sa preletíte na rogale. Cestovanie si týmto spôsobom urýchlite. Pre ešte rýchlejšie cestovanie si môžte obsadiť outposty. A kedykoľvek sa Vám zachce, môžte si otvoriť mapu a kliknúť na "rýchle cestovanie" pri určitom kempe. A tu narazíme pri Xboxovej verzii na malý nedostatok. Rýchle presuny veľmi dlho načítavajú. Niekedy ubehne aj 30 sekúnd a stále to načítava. Kazí sa celkový dojem z hry. Pri PC verzii sa to nestáva. Rýchle cestovanie je obrovské plus, preskakujeme tým zdĺhavý pochod džungľou.

Jason zabíja pre svoje potreby:





A tuto Ubisoft prišiel na to, ako ma totálne prilepí k hre, že sa od nej neotrhnem niekoľko dní. Zabíjanie zvierat. No, nie je to nič extra, ale keď si zoberiete, že tých zvierat je neskutočne veľa a že na Vás aj útočia, tak to je priam úžasné spestrenie hry. Niektorým sa síce nemusia páčiť tie RPG prvky, na ktorých hra stojí. Ale mňa práveže ešte viac presvedčili o tom, že táto hra je prekvapenie roka. Naháňanie zvierat, ich následné zabíjanie a sťahovanie z koží je taký oddych a vytrhnutie z príbehových misii. Z koží si môžete (vlastne musíte) vytvoriť väčší batôžtek na korisť, väčšiu peňaženku, ale aj väčší opasok na zbrane či viac munície. 
Body dovedností získavate za každé zabitie nepriateľa, splnenie úlohy alebo zabratie outpostu. Každým skillom sa z vašej postavy stáva väčší a väčší Rambo, už nie ste odkázaný na záhubu. Čím viac ste silnejší, tým sú vaši nepriatelia odolnejší. Už Vám nebude stačiť ich AK47, ale budete musieť nakupovať rôzne vylepšenia zbraní. Samostatným odvetvím je trhanie rastlín. Máte k dispozícii viac druhov a zmiešaním každého vznikne nejaká odolnosť. Červené, biele, žlté a modré. Takýmto spôsobom si môžte vytvoriť lieky ale aj pomôcky na vylepšovanie lovenia, či rýchlejšie plávanie alebo dlhšie zadržanie vzduchu pod vodou. 

Mini-mini-minihry a iné záležitosti:





Príbeh Vám poskytne cca 12 hodín hrania. Nebuďte sklamaní, po dohraní príbehu sa môžete zamerať na rôzne minihry. Vymenujme si nejaké : odstreľovanie vtákov, hádzanie nožíkov do terča, závody a poker. Nie je ich veľa, že ? Všetko zachraňuje zbieranie relikvii a stratených dopisov. Relikvie máte po ostrovoch skoro na každom kroku. Nájdete ich aj vo vode, len sa treba poriadne porozhliadať. Ja som si to vypočítal a každá relikvia je od tej ďalšej vzdialená zhruba 400 metrov. Nakúpením máp v obchodoch si sprístupníte všetky relikvie na ostrove (teda vlastne na obidvoch ostrovoch).  Čo sa týka listov, tým som zatiaľ nevenoval pozornosť a nebudem Vám tu písať rôzne klamstvá. Relikvii je 120 a ich nájdenie Vám zaberie ďalších 4-5 hodín. 
Peňazí je vždy dostatok. Z bedničiek, ktorých je obrovské množstvo získavate peňiaze a rôzne predmety (ktoré sa nedajú inak využiť, môžete ich len predať). 
Grafické spracovanie je podľa môjho názoru na konzoly prekvapením, keďže už majú svoje roky. Hra v celku vyzerá pekne, a pri plnení misii a iných vecí si doskakujúce textúry ani nevšimnete.

Záverečný verdikt:

Ubisoft ma prekvapil. 
Neveril som, že môže vzniknúť hra, ktorá ma po FC2 prekvapí.
Aj na to, že hra má svoje chybičky ju hodnotím vysokým číslom.
Pri hraní hier sa nesnažím hľadať chyby, ale skôr naopak, hľadám klady a tých je tu dosť.
Väčšina z Vás túto hru máte už prejdenú a verím, že budete mať podobný názor ako ja a vďaka tejto recenzii si ju ešte raz prejdete.

PLUSY :                                                 MÍNUSY :

+ veže                                                     - doba načítavania
+ zvieratá                                               - málo možností vylepšovania zbraní 

+ AI                                                         - rýchly spád deja
+ minihry
+ príbeh
+ RPG prvky
+ hracia doba
+ hrateľnosť 

+ využitie kameňov 
+ veľa možností zabíjania 


napísal Sensey 16.1.2013



Páči sa mi!

9.0
FAR CRY 3

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30.11. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk