Mortal Kombat 2011

Ako obstál posledný diel legendárnej série Mortal Kombat? To sa dozviete v tejto recenzii.

PS3
pridal S.t.f.up! 3.2.2013 o 15:39 pod používateľské recenzie

9.0


Určite každý z vás pozná legendárnu hru Mortal Kombat. Prvý diel vyšiel v roku 1992 a získal si mnoho fanúšikov a priaznivcov. Pretože hra mala úspech, nasledovali mnohé pokračovania.  Bolo ich dokopy 8 a posledné vyšlo v roku 2008. Potom však prišla zásadná zmena. Autori sa rozhodli celú sériu reštartovať a začať odznova. Ako sa im to podarilo? To sa dozviete v tejto recenzii.

PRÍBEH

V hre nájdete príbeh v ktorom sa rozpráva o turnaji na život a na smrť, ktorý sa koná medzi pozemskými bojovníkmi a cisárom Shao Kahnom, spolu s jeho prisluhovačmi.  Príbeh je vyrozprávaný pomocou cut-scén, ktoré sa zobrazujú medzi jednotlivými bojmi.  Rozdelený je na 16 kapitol a jeho dĺžka je asi 10 hodín, čo je na bojovú hru vynikajúce. V každej kapitole budete hrať za inú postavu, či už  kladnú, alebo zápornú. Zahráte si za klasických bojovníkov ako Johnny Cage, Liu Kang či Sub-Zero alebo Smoke.

Postavy majú vlastné príbehy, ktoré sa v určitých bodoch stretajú.  Hlavný príbeh je dobre napísaný a drží si

svoje tempo, nepustí vás.




INÉ REŽÍMY

Okrem vynikajúceho príbehu v hre nájdete aj rebríček, teda ladder. Princíp je jednoduchý. Vyberiete si jedného bojovníka, s ktorým postupne porážate nepriateľov, až sa nakoniec dostanete k Bossovi.

Spočiatku budú súboje pomerne jednoduché, avšak hlavný Boss vám dá poriadne zabrať.

Mortal Kombat vyniká hlavne v multiplayeri. Môžete ho hrať online alebo offline. Ja osobne odporúčam hlavne ten „gaučový“, kde si môžete otestovať vaše schopnosti s kamarátmi.  

Rovnako ako aj v singleplayeri, aj multiplayer môžete hrať v rôznych režímoch. 

Ďalšiu vec, ktorú v hre nájdete je Challenge Tower. Tu si môžete otestovať vašu zručnosť a schopnosti. Nájdete tu 300 úloh, ktoré musíte splniť za časový limit a nesmiete porušiť podmienky, ktoré sú v danej úrovni stanovené. Ideálne pre tých z vás, ktorí hľadajú výzvy.

Okrem toho v hre nájdete režím Test Your Strike, kde si otestujete silu, Test Your Luck, kde si vyskúšate šťastie, ďalej módy Test Your Might, a Test your Sight.




Ak preferujete hru v teame, určite vás bude zaujímať režím Tag Team. V tomto režíme môžete hrať vo dvojici so spoluhráčom proti dvojici nepriateľov. Na bojisku môže byť však vždy len jeden hráč, pričom tomu druhému (neaktívnemu) sa pomaly dopĺňa život.  Spoločne môžete skombinovať útoky a použiť ničivé tag combo. V režíme Tag Team môžete spoločne prejsť aj rebríček (tag ladder).

HRATEĽNOSŤ

Hrateľnosť je jedným slovom výborná. Máte na výber množstvo úderov a kombinácii, takže žiadny zápas nebude rovnaký. Môžete si vymyslieť vlastnú stratégiu, ktorú budete používať. Ak máte radi súboje zdiaľky, použijete ohnivé gule či blesky. Naopak, ak preferujete bitku na telo, budete používať klasické údery.  Animácie postáv sú zvládnuté na jednotku a frame-rate je plynulý. 

Hrateľných postáv je celkovo 26 (na PS3 27), pričom niektoré z nich sa vám odomknú až po dohraní hlavného príbehu. Nájdete tu klasických bojovníkov, ako Johnny Cage, Liu Kang, Sub-zero, Scorpion, Kano, Sonya Blade, Kitana, či Jax. Každá z postáv má vlastné útoky, kombá, X-Ray útok, či Fatality.

Kombá sa naučíte postupne, je teda možné, že zo začiatku budete častejšie prehrávať.  Netreba sa však vzdávať, vaše úsilie vložené do hry sa vám vyplatí.

V dolnom rohu obrazovky máte ukazaťeľ, ktorý je rozdelený na tri časti (tretiny).

Ak sa  naplní do 1/3 môžete použiť silnejšie kombo. Ak sa zastaví na 2/3, dokážete urobiť Breaker útok, a ak sa vám naplní celý, môžete použiť bolestivý X-RAY útok. Pomocou tohoto kombo úderu môžete spôsobiť bolestivé zranenia, napríklad tak, že nepriateľovi zlomíte nohu, rebro, či lebku.  Spočiatku je to zábavné a nevídané, ale ak sa na jednu a tú istú animáciu pozeráte 158-krát, príde vám to nudné.

FATALITY

Ak poznáte Mortal Kombat a hrali ste predchádzajúce diely, určité poznáte Fatality.

Je to špeciálny zakončovací úder, pomocou ktorého môžete nepriateľa brutálne rozsekať, alebo ho zhodiť na ostne. Každá z postáv má vlastné Fatality, ktoré môžete odomykať. Na vyvolanie príslušného zakončovacieho úderu musíte byť vzdialený na určitom mieste a musíte stláčiť príslušné tlačidlá. Hra je mimoriadne brutálna a krvou sa v hre rozhodne nešetrí. Červenej tekutiny sa v hre nachádzajú hektolitre. Nemožno sa preto čudovať vekovému ratingu 18+. Hra bola dokonca až tak brutálna, že musela byť v niektorých krajinách zakázaná.

KRYPTA

Za vyhraté zápasy, použité fatality, či za dokončenie story módu dostávate peniaze. Tie môžete minúť v krypte, kde sa dajú odomknúť nové skiny, fatality, soundtrack, či concept arty. Celkovo tu nájdete stovky predmetov na odomykanie. Máte teda dôvod, prečo si šetriť peniaze.





ZÁPORY HRY

Mortal Kombat však nie je dokonalou hrou. Má aj svoje chyby. Prvá vec, ktorá mi vadila, boli Boss Fighty, ktoré sú príliš náročné, lebo bossovia podvádzajú. Často krát spamujú rovnaké útoky tesne za sebou a navyše majú viac života než vy. Navyše  príliš často používajú X-Ray útok, ktorý vám uberie aj polovicu života.  S bossmi sa teda pekne potrápite aj na najľahšej obtiažnosti. Pre nováčikov to  môže byť nepríjemne až frustrujúce. Ďalšia vec, ktorá mi prekážala, boli animácie v príbehu, ktoré sa nedajú preskočiť. Trvajú totiž aj niekoľko minút.  A posledná vec, ktorú by som zmenil je počet X-Ray útokov. Každá postava má totiž k dispozícii len jeden, takže po čase sa vám budú zdať X-Ray útoky repetitívne.

VERDIKT

Nový Mortal Kombat je veľmi dobrá hra a na poli bojoviek sa radí medzi najlepšie. Nerobí hanbu pôvodnej sérii,  v mnohých aspektoch ju dokonca niekoľkonásobne prekonáva. Ak teda preferujete bojové hry a nevadí vám pohľad na krv a brutalitu, rozhodne si Mortal Kombat zaobstarajte. Jednoznačne nebudete sklamaní. 

+ Hrateľnosť, Príbeh, Kombá, Postavy, Fatality, Tag team, Krv a brutalita, Multiplayer, Challenge Tower

 

- Otravné Boss Fighty, každá postava má iba 1 X-Ray útok, nemožnosť preskočiť animácie

Celkové hodnotenie: 88% (Skvelé)

P.S: Táto recenzia je môj osobný názor na hru, ktorý sa nemusí zhodovať s vašim. 


napísal S.t.f.up! 3.2.2013



Páči sa mi!

9.0
MORTAL KOMBAT 2011

Xbox 360
PS3

Vývoj: Warner Bros. / NetherRealm Studios
Štýl: Bojovka
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 21.4. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk