Warhammer 40k - Horus Heresy

Emperor Protects...

PC
pridal luki280 23.1.2014 o 7:14 pod používateľské články

Horus Heresy...

V dnešnom článku sa bližšie pozrieme na najväčšiu udalosť od veľkého krížového ťaženia v univerze Warhammer 40 000. Nejedna sa o nič iné ako o Horus Heresy (Horovo Kacírstvo)! Tento konflikt zachvátil galaxiu na dlhých sedem rokov do neutíchajúcej občianskej vojny, plnej nenávisti, žiarlivosti, zrady a túžby po moci...Horus Heresy bol brilantne naplánovaní a úspešne prevedení plán na zvrhnutie samotného božského Cisára, ale bol naozaj úspešne prevedení ? nebiť obetovania sa mnohých hrdinov bolo by tomu tak. Po tomto konflikte dostala galaxia a ľudské impérium nových hrdinov akých si právom zaslúžilo, ale za akú cenu ? mnoho veci ktoré boli, už nie sú, mnoho z tých ktorí žili padli. Ľudské impérium sa otriaslo v základoch, pretože to všetko začalo tam kde to nikto nečakal. Mnohý z vás teraz iste myslia na Hóra, syna božského Cisára, vychádzajúcu hviezdu, ale nie je tomu tak. Prvým zradcom tohto konfliktu nebol Horus, ale jeho brat Lorgar Primarcha Nositeľov Slova, ktorý tajne vydal svoju novu knihu, z názvom Kniha Lorgarova , v ktorej opisuje svoju novu oddanosť k bohom Immateria. Tato kniha, aj z jej učením sa postupne dostala aj k Hórovi na čele z Erebusom 1. Kapitánom Nositeľov slova. Tieto a ďalšie udalosti postupne viedli k pádnu hviezdy, k príchodu Chaosu....k temnote.




...Ale poďme od začiatku...v minulom článku som opisoval Veľké Krížové Ťaženie v ktorom Cisár viedol svoje légie na čele zo svojimi synmi aby znovu zjednotil galaxiu do jedného veľkého ľudského impéria. Po víťazstve v Ulanore( predchádzajúci článok) sa expedícia rozdelila do rôznych končín galaxie. Vznikli rôzne malé, väčšie expedície. Niektoré légie boli počtom menšie ako iné preto bolo nutne niektoré expedície spojovať, ale iné ako Luna Wolves (Vlci Luny) niečo také nepotrebovali. Vlci Luny najpočetnejší a najnebezpečnejší zo všetkých légii, nebolo mesto ktoré by nedobili, nebol nepriateľ ktorého by neporazili, vedený samotným Hórom ! ich Primarchom, vychádzajúcou hviezdou a synom Boha! Boli početnejší a mocnejší ako Ultramarináci a to bolo v tej dobe vzácne. Horus sa zo svojou légiou plavil pod vlajkou 63. Expedicie na jej cele zo svojou vlajkovou loďou Vengenful Spirit (Duch pomsty) z touto expedíciou cestovalo množstvo pisárov, spisovateľov, imagistov a ďalších. Tato expedícia postupovala galaxiou bez väčších problémov, dobývali jednu planétu za druhou. Ničili civilizácie, vyhladzovali „Xenos“, robili to čo toto ťaženie vyžadovalo. Ale aj tomu to ťaženiu museli dni skončiť...a tak to začalo.

Začiatok...

Davin.. mali mesiac vo vzdialenejšej sústave Davin. To bolo miesto kde to všetko začalo, tam Horus padol, tam zhasla hviezda a prišla temnota.

Aby som bol, ale presni, presne to miesto to nebolo. 63. Expedícia bola privolaná na potlačenie vzbury na istej planéte. Ktorú kedysi dávno práve 63. expedícia pripojila k Impériu. Guvernér ktorého na tejto planéte nechali sa vzbúril proti Cisárovi, proti Impériu a padol do rúk bohovi z Warpu, Nurglovi, ten ho za to požehnal veľkou silou. Horus na čele zo svojimi synmi zaútočil na tuto planétu, ale to ešte nevedel že je to pasca. Po pristáti na planétu (kedy na planéte boli všetky sily 63. Expedície, vrátane légie titanov) sa Vlci Luny brodili hustými lesmi a močariskom, po nepriateľovi akoby sa zľahla zem. Bolo očividné že táto planéta sa nevzbúrila náhodou, a chcela aby Horus prišiel. Vlci Luny čakali na bojisku, aj keď to skôr pripomínalo bahnisko ako bojisko, no vtom za z pod zeme začali vynárať mŕtvoly, kostry, všetky požehnane temnou mocou boha Nurgla. Po celej planéte bolo jasne počuť voxové vysielanie. Jeho signál vystopovali v starom havarovanom vraku lode. Horus na čele zo svojimi synmi sa vydal k onomu miestu, k vraku lode. Vnútri lode kde to všade zapáchalo hnilobou sa Horus nevedno ako oddelil od svojich vojakov a pokračoval sám. Dostal sa až na kapitánski mostík a tam, tam ho čakal guvernér onej planéty. No nebol to guvernér akého si Horus pametal, nebol to človek ktorého na tej planéte zanechali, bol to výjav chaosu, odporná obluda ktorá v ruke držala zvláštni zakrivený meč(časom sa ukáže že tento meč daroval Horus svojmu bratovi Fulgrimovi). Po dlhom a namáhavom boji ktorí bol aj pre samotného Hora syna Cisára veľa, Horus nakoniec guvernéra porazil, no jeho meč mu spôsobil na ramene vážne zranenie. Keď sa Horus vracal na loď upadol do hlbokej kómy, na lodi vrchný apatikári robili čo mohli aby vojvodcu priviedli späť k vedomiu, no márne. Bolo jasne že potrebujú onú zbraň čo to zranenie spôsobila. Aby určili rozsah a pôvod zranení. Po zbraň sa vybral Gavriel Lokhen Kapitán 10. Roty Vlkov Luny. Po nájdení a následnom prílete na loď predal zbraň apatikárom.

 

.. Mournival tajná lóža v légii Vlkov Luny(skladala sa z vrchných veliteľov légie) rozhodla a čiastočne prikývla na Erebovu radu aby Hora previezli na mesiac Davin v sústave Davin do tajného chrámu. Tento chrám bol zasvätený bohom z Immateria, ale to v tej chvíli nikto nevedel, a  popravde to nikoho ani nezaujímalo keď vojvodca umieral. Vlastne jediný kto o tom vedel bol Erebus 1. Kapitán Nositeľov Slova vyslaný Lorgarom Primarchom, aby slúžil v légii Vlkov Luny, a zohral svoju úlohu...

Na mesiaci Davin v tajnom chráme bol uložený Horus aby sa uzdravil. Počas jeho kómy bol v inej realite nevnímal čas, ani priestor v tejto realite, sa dozvedel veci ktoré mu mali bit navždy skryté, a vďaka zložitému procesu Temných bytostí z Immateria, Horus vychádzajúca hviezda syn boha! ..Padol ! v tomto momente Horus naplno prejavil oddanosť temným bohom a začal plánovať svoje vlastné ťaženie, z jediným cieľom, zvrhnúť falošného Cisára.

Keď sa prebral začal naplno rozbiehať svoj veľký plán. Začal tým že svoju légiu premenoval z Vlkov Luny na Synov Hora. Vedel že na zvrhnutie Cisára bude potrebovať pomoc svojich bratov, taktiež vedel že sú taký ktorí svojho otca Cisára nezradia...




Priebeh...

Aj v  Horovej légii sa nachádzali taký ktorí zostanú verný Cisárovi a nie jemu, keď sa naplno prejaví jeho zrada, preto sa potreboval nadbytočných ľudí zbaviť, .zvolal k sebe verných bratov ktorí sa budú na jeho ťažení podieľať s ním. Mortarion Primarcha Mŕtvej Gardy, Fulgrim Primarcha Cisárových Detí a Angorn Primrcha Požieračov Svetov. Jeho plán bol jednoduchý a zároveň komplikovaný, zbaviť sa každého kto mu bude stáť v ceste. Preto nastražil pascu v sústave Istvan na planéte Istvan III. Tuto planétu nechal vybombardovať vyrovími bombami, zbraňami tak ohavnými že dokonca sám Cisár sa ich zdráhal použiť. Bohužiaľ na planéte boli v tom čase členovia légii ktoré by nikdy Cisára nezradili, a tak zomreli. O tomto incidente samozrejme Horus vedel, a to bola prvá časť jeho veľkého plánu.

Istvan V planéta plna spomienok, plna nenávisti. Na tejto planéte sa odohral druhý najväčší konflikt tejto občianskej vojny. Na tejto planéte padlo mnoho mužov z Légii Železných rúk, Salamandier a Vranej Gardy vrátane Primarchov týchto légii. Ferus Manus, Vulkan, a Corax boli mŕtvi, padli v tomto masakry(aj keď časom sa ukáže že Vulkan stále žije, ale to je už iní príbeh). Osud Ferusa Mana je obzvlášť smutný, hrdo bojoval proti svojmu bratovi Fulgrimovi na onej planéte, no márne. Hlavu Primarchu Železných rúk priniesol Fulgrim Hórovi na dôkaz jeho vernosti k nemu.

Po tomto masakri na planéte Istvan V už bolo všetko jasne Cisár a jeho verne légie vedeli čoho sa Horus dopustil, jeho zrada vyplávala na povrch.


...Vráťme sa ale ešte späť na začiatok, keď bol Horus v kóme a v rukách chaosu v jeho myšlienkach ho navštívil jeho brat Magnus Primrcha Tisícov synov, ktorí sa ho snažil od chaosu ochrániť. K tomu to kroku potrebovali rituál ktorí bol samozrejme v Impériu samotným Cisárom zakázaný. Keď sa o tom Cisár dozvedel poslal na planétu Prospero svojho syna Lemana Russa Primarchu Vesmírnych vlkov aby Magnusa priviedol k Cisárovi. No Russ mal zo svojím bratom vlastne plány. Na Prospero spustil orbiálne bombardovanie ktoré zničilo celu planétu(po tomto útoku stratila galaxia množstvo vzácnych kníh ktoré sa nachádzali v knižniciach Prospera). Magnusovi neostavalo nič iné ako ujsť. Russ prehlásil Magnusa za zradcu, a Magnus sa pridal k Hórovi v jeho ťažení.

Po Prospere začala na Marse veľká schizma, známa aj ako Schizm of Mars( Shizma Marsu) bol to boj Mechanica proti Mechanicu, teda vlastne už Temného Mechanica, ktorému Horus sľúbil nové technológie keď sa k nemu pridajú. Mars bol kľúčom k Terre máte Mars máte Terru, a Terra bola cieľom Horovho povstania...




Boj o Terru...

Mars bol obsadený zostávalo zničiť planetárnu obranu Terry., kacírske légie zničili obranu Terry za tridsať dni, potom im už nič nebránilo v útoku. Planéta horela od bombardovania zradcov, ale cieľom nebolo zničiť planétu, ale obsadiť Imperiálny palác kde sídlil sám Cisár. Palác v tom čase obraňovali tri légie Adeptus Astartes, Krvavý Anjeli pod vedením Sanguinia, Biele Jazvi pod vedením Khana a Imperiálne Pesťe pod vedením Rogala Dorna(tie mali zároveň za úlohu chrániť samotného Cisára ako jeho osobná stráž). Keď kacírske légie na čele z Hórom zaútočili bola to epická vojna o prežitie, v tomto momente sa na poli stretli obrovské počty légii v bratovražednom súboji na život a na smrť, Astartes, Titanica, Mechanicum, skratka všetci. Astartes bojovali a umierali. Pred bránou sa odohrávali najťažšie boje, bránu obraňoval sám Sanguinius zo svojimi anjelmi, sám pred bránami čelil obrovskému šampiónovi boha Khorna ktorého nakoniec aj porazil. Obliehanie Imperiálneho pláca trvalo päťdesiatpäť dni a Horus ktorí na všetko dohliadal zo svojej vlajkovej lode Ducha Pomsti, vedel že jeho bratia a ich légie sú už na ceste aby podporili Terru v tomto ťažkom boji. Boli to légie Ultramarinákov, Vesmírnych Vlkov a Temných Anjelov ktorí zostali a prežili aby pomstili túto strašnú zradu.

Potom sa udialo niečo čo nikto nečakal Horus vypol obranné štíti na svojej lodi, nikto dodnes nevie prečo, niektorí hovoria že to bola osobná výzva pre Cisára aby sa mu osobne postavil v boji na život a na smrť, iní hovoria že to bol posledný Horov vzdor voči silám chaosu... Toho využil Cisár a zo svojimi synmi, Sanguiniom a Dornom sa nalodil na Horovu loď. Ako prví Hóra našiel jeho brat Sanguinius Horus sa snažil Sanguinia dostať na svoju stranu(pretože títo bratia mali z pomedzi všetkých bratov k sebe najbližšie) no Sanguinius odmietol. Z Horom sa stretol a bojoval s nim, no víťazstva nedosiahol, Horus bol príliš silný a navyše bol teraz požehnaný chaosom. Sanguinius padol a poslední krát videl svojho brata. No ešte pred tím stihol Horovi spôsobiť hlbokú ranu v jeho zbroji, časom práve tato medzera pomohla Cisárovi aby hora porazil. Keď sa k Horovi konečne dostal Cisár videl na zemi svojho mŕtveho syna, nemohol uveriť že Horus zabil Sanguinia, no nebol čas na reči bol čas na boj. Súboj netrval dlho bola to Titanická bitka dvoch bohov, no Cisár nebol ten kto na konci stal ako víťaz, Horus Cisára zrazil na kolena a svojim mečom mu rozťal telo od miechy až po koniec chrbtice..Cisár..padol...




...v tomto momente začal Horus sláviť svoje veľké víťazstvo, v tom sa medzi Horom a mŕtvolou Cisára objavil mladi Astartes(nikto nevie kto to bol, nevie sa nič ani či to bol jeden z jeho Praetorianov alebo obyčajný imperiálni vojak) Horus naňho pozrel a začal sa mu vysmievať....“čo nevidíš tvoj boh je mŕtvi zabil som ho“ no vojak sa ani nepohol, zaútočil na Hora, toto rozptýlenie Hora, využil Cisár..áno stále živý Cisár, pozbieral všetku svoju božskú moc a obrovským výbojom psyonickej energie zaútočil Horovi na onu medzeru v jeho zbroji..a Horus..padol...

...v poslednom okamihu svojho života pozrel Horus na svojho otca, a Cisár videl slzu v jeho očiach ako mu steká po tvári. V jeho očiach, nebola nenávisť, bola to ľútosť za činy ktoré vykonal. Cisár Horovo telo rozprášil a jeho duši zničil tak aby sa už nikdy nedala vzkriesiť bohmi Immateria. Potom Cisár upadol a zomrel, jeho zranenia boli veľmi vážne. Cisárovo telo našiel Rogal Dorn odviezol ho späť na Terru do zlatého paláca. Keď sa kacírske légie dozvedeli že ich vodca je mŕtvi rozpŕchli sa do warpu.




V tomto momente nastupuje na scénu Cisárov dobrí priateľ a radca Malcador ktorí obetoval svoj život aby mohol Cisár vydať svoje posledne rozkazy...

Dôsledky...

Keď Cisár znovu ožil vydal poslednú vôľu v podobe založenia Svätej Inkvizície ktorá bude očisťovať ľudstvo aby už nikdy nedošlo k podobnej vojne. Rogal Dorn dal postavil zlatý Trón na ktorí Cisárovo telo uložili a na ktorom bdie do dnes.....

Kacírske légie boli vymazané z imperiálnych záznamov, ich planéty boli zničene, a ľudstvo a hlavne impérium sa pripravovalo na obnovu svojej ríše. Kacírske légie po porážke u Terry prijali nového vojvodcu, stal sa nim Ezekiel Abbadon teraz už Ezekiel the Despoiler bol to prví kapitán Vlkov Luny. A on o niekoľko desaťročí podnikol prvú čiernu výpravu z cieľom zničiť Impérium...

 

A tu sa konči aj môj článok, dúfam že sa vám toto pokračovanie páčilo a znovu sa uvidíme pri jeho ďalšom pokračovaní, nech vás Cisár ochraňuje...

 



napísal luki280 23.1.2014



Páči sa mi!

WARHAMMER 40K - HORUS HERESY

PC

+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18395)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk